חדשות תל אביב
תכנית שדה דב ממריאה ליעדים חדשים
התכנית שאושרה השבוע תפתח את הדרך לים ותכלול 16 אלף יחידות דיור, אזורי מסחר ותעסוקה, מבני ציבור, שטחי מלונאות ופארקים
כשטיסות ראשונות ממריאות משדה דב לנמל התעופה רמון, וראש עיריית אילת מאיר יצחק הלוי מבקש לעכב את סגירת שדה דב, אושר שלב נוסף בתכנית לפינוי השדה ובניית מגדלי מגורים ומלונאות במתחם.
הוועדה לשמירה על הסביבה החופית (הולחוף) בראשות מנכ"לית מנהל התכנון דלית זילבר, אישרה את תכנית המתאר לרובע שדה דב. "השינויים שעליהם החליטה הוועדה, משקפים את העיקרון שחוף הים הינו נחלת כלל הציבור ויש להשאירו ככזה", ציינה זילבר.
התכנית כוללת שטחים למגורים בהיקף של כ-16 אלף יחידות דיור, אזורי מסחר ותעסוקה, מבני ציבור, שטחי מלונאות ופארקים. הוועדה הדגישה את החשיבות הרבה בפתיחת מרחב שדה התעופה והבסיס הצבאי לציבור הרחב. התכנית תייצר רחובות פעילים עם חזיתות מסחריות, מדרכות רחבות ובתי קפה, במטרה לחזק את הקשר בין העיר לסביבה החופית.
במסגרת ההחלטה, ניתנה תוספת משמעותית של 200 אלף מ"ר להקמת כ-3,700 חדרי מלון. מדובר בתוספת של כ-1,700 חדרים לכ-2,000 חדרים בתכנית המקורית. זאת, לנוכח המחסור בחדרי מלון בתל אביב, במטרה להביא להגדלת ההיצע התיירותי של העיר.
הוועדה גם החליטה להגביל את גובה הבינוי בחזית הראשונה לים עד ל-25 קומות, וגם זאת במגרשים בודדים בלבד. בנוסף, צמצמה הוועדה את גובה המגדלים המתוכננים במפגש הרחובות איינשטיין עם פארק המסלול ופארק החוף, מ-45 ל-30 קומות. בחלקה המערבי מייעדת התכנית שטחים להקמת שני פארקים שיחברו את הרובע לחוף הים – "פארק מסלול", שישתרע על כ-66 דונם, ו"פארק החוף" שישתרע על כ-177 דונם.
כעת, עם אישורה, תעבור התכנית לוועדת המשנה לנושאים תכנוניים עקרוניים של המועצה הארצית לתכנון, ומשם תחזור לוועדה המחוזית לתכנון ובנייה תל אביב להמשך קידומה לאישור.
כתבות נוספות בחדשות תל אביב
20 מיליון שקל לפרויקט שיקום בית הכנסת...
אחד המבנים היפים בתל אביב זוכה לעדנה מחודשת: קרן תל אביב מודיעה כי קרן פטריק ולינה דרהי תרמה תרומה בסך 20 מיליון שקל...
חיסונים ללא הפסקה: מחסנים את תושבי תל...
עשרה מתחמי חיסונים של מגן דוד אדום ועיריית תל אביב בשיתוף משרד הבריאות יפעלו במרכזי הבילוי והפנאי ברחבי תל אביב...