ספורט
הכדור במגרש שלה

"יש רצון ליצור אלופים ואלופות", אומרת ציפי אובזילר, רכזת ענף הטניס בעמותה לקידום הספורט בגבעתיים.
אובזילר, שהייתה במשך שנים ארוכות טניסאית מצטיינת, זכתה שלוש פעמים באליפות ישראל, שיחקה בנבחרת ישראל והשתתפה בשורה ארוכה של טורנירים בינלאומיים מובילים ברחבי העולם, ובהם באולימפיאדת בייג'ינג.
אובזילר, המתגוררת שנים ארוכות בגבעתיים, סוגרת מעגל אישי ומובילה דור של טניסאים וטניסאיות צעירים בעירה.
"כשהעמותה לקידום הספורט בגבעתיים החלה את הדרכה, המנכ"ל עמוס פרישמן, בגיבויו של ראש העירייה רן קוניק, פנה אליי להוביל את ענף הטניס", היא מספרת. "יש לנו כיום כ-100 טניסאים וטניסאיות מגילאי גן חובה עד כיתה י"ב, 12 קבוצות ייצוגיות בגילאים שונים, וגם פתחנו את השורות בפני טניסאים מבוגרים, שנהנים מכל רגע".
האימונים מתקיימים במגרש טניס בבית הספר כצנלסון, ובנוסף – פעמיים בשנה מתקיים בעיר אירוע המשפחה, שהפך למסורת קבועה.
לצדה של אובזילר כרכזת ענף הטניס עובד צוות מקצועי, הכולל את אור חן ומאמן הכושר יניר אסקיו. "הצוות המקצועי עובד לפני מערכי אימון מקצועיים מסודרים, ובהתאם לרמה של הטניסאים הצעירים. אנחנו מאוד מחוברים לילדים ולהורים", היא מציינת.
במקביל לאימונים המקצועיים, גם מתקיימים אימוני כושר. "להיות טניסאי זה קודם כל להיות ספורטאי ברמה גבוהה", היא מסבירה.
כמה אימונים מתקיימים בשבוע?
"בגילאי תיכון מתאמנים לעתים שלוש-ארבע פעמים בשבוע".
כיצד תפקדתם בשנת הקורונה, שלוותה בשלושה סגרים ארוכים?
"היינו בקשר רצוף עם ההורים והילדים והעברנו עשרות אימונים בזום.
כ-70%-60% השתתפו באימונים בזום. היה לנו חשוב להעניק כלים לשמירת הכושר".
כטניסאית עבר, מה הערך המוסף של הטניס?
"הטניס מקנה ביטחון עצמי, אחריות, ביטחון, יכולת התמודדות, ולדעת להמשיך הלאה גם לאחר אכזבה. תמיד הטניס היה בעיניי גם כיף".
את רואה פוטנציאל לאלופים?
"יש כמה ילדים כישרוניים. כבר רואים טניסאים וטניסאיות מצטיינים, ואנו משתתפים בתחרויות ארציות. יש רצון ליצור אלופים ואלופות".
לגבעתיים לדורותיה יש אליפויות וגביעים בטניס שולחן. את מאמינה שזה יקרה בעתיד גם בטניס?
"בגבעתיים יש מסורת של טניס שולחן. מקווה שתהיה גם מסורת בענף הטניס. יש פוטנציאל, ואנחנו מקבלים את כל הגיבוי ממנכ"ל העמותה וראש העירייה, שתומכים ומאמינים בנו ובטניס בעיר".