ספורט
"הגעתי להפועל רמת גן כדי לעלות איתה לליגת העל"
החלוץ יובל אבידור, עם חמישה שערים, הוא הכוכב של האורדונים, ואחרי עונות רבות בטופ של הכדורגל הישראלי - השתכנע לרדת ליגה, כדי לעלות בחזרה עם הקבוצה שאותה הוא מכנה "משפחתית"
"אני מאוד רוצה לחזור לליגת העל, המקום שלי הוא שם, ואני מאוד מקווה שזה יהיה עם הפועל רמת גן", אומר החלוץ יובל אבידור, שלראשונה בקריירה העשירה שלו ירד לליגה הלאומית, בתקווה שזו תהיה ירידה לצורך עלייה.
אבידור (32), המתגורר בקריית אתא, מגיע יום יום לקריית מוצקין, ומשם עולה על הרכבת עד לתחנת ההגנה בתל אביב, ואז המסע היומי שלו נמשך למגרש האימונים של הפועל רמת גן.
הוא הבקיע 70 שערי ליגה, ונחשב לאחר החתמתו לתקווה הגדולה של הפועל רמת גן בחוד. את דרכו כחלוץ החל בהפועל חיפה. בהמשך לבש את מדי קריית שמונה, שם עלה לכותרות כאשר סיים את העונה עם 11 שערים. כחלוץ פורה הוא הגיע לפסגת ליגת העל ושיחק שנתיים במכבי תל אביב. בהמשך חזר לקריית שמונה, ומשם נדד לקבוצות נוספות – עכו, נתניה, מכבי פתח תקוה וסכנין.
גם בפתיחת העונה הנוראית שהייתה לאורדונים, הוא בלט והבקיע חמישה שערים. בראיון ל"המקומון" מדבר אבידור בפתיחות רבה על הקריירה העשירה שעבר עד היום ועל השאיפות שלו ושל חבריו, גם לאחר הפתיחה הקשה של העונה. הוא מאמין שלמרות הפתיחה הקשה, הפועל רמת גן יכולה ויש לה את הפוטנציאל להיאבק על כרטיס העלייה לליגת העל.
יובל, איך הרגשת כשהגעת להפועל רמת גן?
"התחושה הייתה מעולה. הופתעתי לטובה מהמשפחתיות ומהדרך שבה המועדון מתנהל. נפגשתי עם היו"ר עינב חזנוולד ועם הצוות הניהולי. הפגישה הייתה טובה ונעימה. פגשתי צוות ניהולי שונה ממה שהכרתי בקבוצות אחרות".
במה התבטא השוני?
"הצוות הניהולי מורכב מאוהדים, שפועלים בהפועל רמת גן באהבה ובהתנדבות. התרשמתי מאוד, וזה בעצם מה שנתן לי את הדחיפה לחתום בקבוצה".
אבל פתיחת העונה של הפועל רמת גן הייתה גרועה.
"הבנייה של סגל הקבוצה הייתה קצת איטית. הגעתי חודש אחרי פתיחת ההכנות לעונה, וזו אחת הסיבות לפתיחה הלא טובה שלנו. לקח לנו זמן להתייצב. נראינו במחזורים הראשונים לא טוב. לטעמי, הקבוצה נבנתה קצת באיחור, ללא מחנה אימונים, וקשה היה להתחבר ולהראות את היכולת המקסימלית, דבר שהיה בעוכרינו".
מה השתנה במחזורים האחרונים?
"הדברים מתייצבים ורואים את זה ביכולת של הקבוצה ובתוצאות. הפגרה הגיעה לקבוצה בזמן. אנחנו מתאמנים ומתמקדים בתיקון נקודות תורפה".
אחרי הפתיחה המאכזבת, הפועל רמת גן עוד יכולה לעלות ליגה?
"המטרות לא השתנו. יש עוד מספיק משחקים ומספיק נקודות כדי לעלות לליגת העל. אבל אני פרגמטי, ועם הזמן המטרות עשויות להשתנות".
אתה מרוצה מהכושר האישי שלך?
"הבקעתי חמישה שערים במשחקי הליגה ונכנסתי לכושר טוב. מבחינה אישית, הפגרה פחות טובה עבורי, כי היא קוטעת את המומנטום אחרי שכבשתי שלושה משחקים. כבר רואים התקפה יותר חדה שבאה יותר לידי ביטוי".
מה חסר להפועל רמת גן?
"בתחילת המשחקים הייתה תופעה של חוסר ריכוז ושאננות. לאחר כיבוש שער נוצרה מין תחושת אופוריה, וספגנו שערים מהירים. אלה דברים שצריך לתקן".
לחילופי המאמנים הייתה השפעה על היכולת המשופרת?
"לדני גולן לא היה מספיק זמן לגבש את הקבוצה, והתהליך היה איטי מדי ולקח זמן. ניר ברקוביץ', שהגיע במקומו, שם דגש על ההתקפה והוא הכניס רוח ואנרגיות חדשות. אנחנו במגמת שיפור, ואחרי שמונה מחזורים אפשר להסתכל קדימה באופטימיות".
באופן אישי, איך זה מרגיש לרדת לליגה הלאומית?
"זה היה המהלך הכי קשה. ההחלטה לא הייתה פשוטה ומאוד קשה מנטאלית. חתמתי בהפועל רמת גן לשנתיים כדי לעלות איתה ליגה, ואני מקווה שזה יקרה. ראיתי את זה כאתגר להילחם על העלייה".
מה ההבדל המהותי במשחקים בין הליגה הלאומית לליגת העל?
"סף השבירה בליגה הלאומית נמוך. ב-70% מהמקרים הקבוצה הראשונה שסופגת שער – מפסידה. גם קיימת תופעה שברגע שקבוצה מבקיעה המשחק הופך לאיטי יותר והיא מנסה לשמור על התוצאה. המשחק יותר פיזי וגם הקהל מגיע פחות, כי הליגה פחות מעניינת".
איך הקשר שלך עם האוהדים?
"האוהדים המעטים שבאים למשחקים לא מפסיקים לעודד. הם מגיעים כדי להמריץ ומעודדים כל הזמן. זה מחמם לי את הלב. שמעתי שלהפועל רמת גן יש הרבה מאוד אוהדים, ואם נשחק טוב ונרוץ – הקהל אכן יגיע".
הגשם ביטל את המרוץ
ברחובות בשכונות רמת חן ורמת השקמה הכל היה מוכן וערוך לקראת מרוץ ספארי רמת גן והשלטים כבר נתלו. אבל מזג האוויר הסוער גרם ביום חמישי אחר הצהריים לביטול המרוץ.
עדיין לא נקבע סופית מתי יתקיים האירוע. ייתכן שראש העירייה הנבחר, כרמל שאמה הכהן, שייכנס לתפקידו ביום שלישי, יהיה זה שיזניק את המרוץ, שיעבור בין כלובי הג'ירפות והפילים ובחוצות רמת חן ורמת השקמה.
כתבות נוספות
ספורט | יש דרג ויש מסי
מאת: יוסף ריינר שנת 2021 תיזכר כשנת האנדרדוג: שלושה תארים, שלושה מהפכים וכדור זהב אחד שלא חדל להתהפך. שנת כדורגל...