מגזין פתח תקווה

כי האדם עץ השדה – הגרסה הקולינרית

מגזין פתח תקווה7 בינואר 2019    4 דקות
0

יעקב פטל, בן 74 מפתח תקוה, מצא מתכון בטוח להתרחק מרופאים: אכילת גלעינים של אבוקדו וגרעיני תמרים וחרובים * "הבריאות באה מהטבע", הוא אומר ונהנה מכל רגע בחיים

כי האדם עץ השדה – הגרסה הקולינרית

אם אתם רוצים להגיע לגיל מופלג בלי בעיות בריאות כדאי שתקשיבו למה שיש ליעקב פטל, בן 74 מפתח תקוה, להגיע לכם. האיש פיצח ככל הנראה שיטה טבעית להכניס לגוף ויטמינים חיוניים מהטבע.

פטל מתנדב עם בעלי מוגבלויות, מטייל בעולם, מתגורר עם חברתו הפיליפינית, אב לשלושה, סב לתשעה  נכדים ששמח בחלקו ובבריאותו התוססת. אנחנו נפגשים בביתו. אחרי שיחה קצרה הוא מזמין אותנו למטבח ומתחיל בעבודה. הוא לוקח את גלעין האבוקדו, חותך בסכין לחתיכות, מקלף את הקליפה החומה, מכניס לבלנדר ומרסק ( עם הריסוק הגרעין הלבן הופך אדום) . מוסיף לבלנדר גרעיני תמרים וגרעיני חרובים וגרעיני דובדבנים וכותש יחד. אחר כך במטחנת קפה טוחן עד דק. תוסף המזון, כתבלין, מוכן. התבלין הבא – קציץ עלים דק דק בבלנדר עד קבלת תבלין ירקרק לח נטול כל תוספות כמלח, סוכר פלפל. לפחות 10 סוגי עלים בקוקטייל המוזר הזה, ביניהם: עלי תאנה עם ה"חלב" הרעיל הזה, עלי יסמין גם הם נוטפים  "חלב" רעיל, עלי זית, עלי מנגו, נענע, רוזמרין, גרניום מהגינה, מרווה מן השדה, ועוד כמה עלי שדה בלתי מזוהים. כתוש דק-דק, בלי בישול, בלי חימום, מוגש קר, חסר טעם מיוחד, בריא לאין שיעור.

"מזה שמונה שנים אין בחיי תרופות, אין מחלות, אין טיפולי שיניים ולא שיננית", אומר פטל. "אני רוקד ריקודי עם בכל המרץ, פילטיס, טיולים בעולם, ועושה תרגילי התעמלות ושיווי משקל שאף בן  40 לא מצליח ואני כבר בן 74. והכל בזכות הרעיון והביצוע המושלם שלי".

אז מה הרעיון?

"להשתמש במה שנתן לנו הטבע בחוכמה. ניקח לדוגמה את האבוקדו. הגלעין שלו הוא בעצם הכל. הוא השורשים, הענפים, העלים, הפרי.  ממנו הרי צומח הכל. בגלעין הקטן והקשה הזה טמון כל כוחו העצום של העץ הענק, הכל בגרעין עצמו. בעצם בו מרוכז כל הכוח, שיפרוץ בעתיד ויעמיד עוצמה כל כך גדולה. ובכן אם נכניס את הגרעין הזה לגוף שלנו נקבל את החוזק של העץ כולו. תמצית הכוח נטמע בתוך גופי. כך גם עם גרעין התמר והחרוב, בהם טמון המון כוח. נספוג אנו את הכוח העצום הזה נטו, מהגרעינים הללו".

ותבלין העלים, יעקב, שבחלקם ממש רעילים?

"בעלים כמו בגרעינים ישנו הכוח של הצמח ותכונות טבעיות מוחלטות. הרעלים שבעלים נכנסים לגוף. מנטרלים את הרעלים שיש בגופנו תמיד, מייצרים איזון, ולמעשה מנקים אותנו מהרעלים כולם.  כן, גם זה סוג של ניקוי רעלים. ואני מדגיש, אין כאן לא בישול או כל התערבות בטבע. הגרעינים והעלים מחסנים את הגוף, יוצרים אנרגיה, ממלאים אותי בחוסן, כמו סוללה הנטענת מחדש כל פעם".

שותף של ביבי

פטל עלה מעירק בגיל 5 למעברת נחלת יהודה, שם גר עם הוריו ושמונת אחיו בצריף ללא חשמל ומים זורמים בעוני משווע של אותם ימים. בצה"ל שירת בחיל האוויר. כשהשתחרר מהצבא פתח את החנות "ענק הספה והמזרון" והיה שותף עסקי של בנימין נתניהו, לימים ראש הממשלה, אבל בכתבה הזו הוא מבקש להימנע מפוליטיקה. "תנו לטבע לדבר", הוא אומר.

אז מה הבסיס המדעי לשיטה שלך?

"שום כלום. כל זה לעצמי בלבד. אין מחקרים וחוות דעת מדעית כלל. הכל המצאה פרטית שלי. אם אתה מאמין בראש שלך שזה נכון וחושב על זה לפי התאוריה שלי, זה עובד, ועוד איך! תעשיית המזון, לדעתי זו עבודה בעיניים עם כל התוספות האנטי טבעיות. צריך לאכול את הטבע ועם זאת להאמין במה שאתה עושה באמונה שלמה".

אז איך בעצם משתמשים בתבלינים הללו?

"חשוב להבהיר, אינני טבעוני וגם לא צמחוני. אני אוכל רגיל, גם בשר ודגים ושאר ירקות, אבל באופן מדוד ובלי מלח וסוכר וכל מיני מאכלים משומרים למיניהם. ובכל ארוחה עם האוכל הרגיל מוסיף כמות סבירה של התבלינים שהכנתי. משלב עם חומוס, קטניות, ג'ינג'ר, סלט כלשהו ועוד דברים, גם לחם במידה, בלי מתוקים. כיום האוכל הזה כבר מאד טעים לי. ושתיה – כותש חושחש (מר במהותו), כל הפרי עם הקליפה, הגרעינים והתוכן, מוזג מים רותחים, קצת ג'ינג'ר וכורכום  והמשקה נעים וטעים ומאד מאד בריא. ואז, כמו שאמר הרמב"ם ללעוס הרבה זמן, לחוש את הטעם בלשון ובחיך, ליהנות הרבה, כי הרי משם עובר האוכל ישר לקיבה שהיא כידוע פח האשפה של גופנו. ולא אכחיש, להכין  את כל זה זוהי עבודה לא קטנה ומחייב השקעה של זמן וסבלנות רבה. פעם בחודש אני מכין הכל והפריזר מתמלא להמשך החיים".

 

כתבות נוספות במגזין פתח תקווה

0

השעון של הכביש

מעל 1,700 בני אדם נפגעו בתאונות דרכים ברחבי ישראל בשנת 2018 בין השעות 16:00-17:00  - השעה המסוכנת ביותר במהלך היום. אחר...

מגזין פתח תקווה22 באוקטובר 2019    2 דקות
0

בירה ונשירה

במוצאי שבת, 18.8, בשעה 21:00 יפתח בפעם השלישית פסטיבל הבירה בעיר. המסורת ממשיכה אך בניגוד לשנים [caption id="attachment_132655" align="alignleft" width="213"]...

מגזין פתח תקווה16 באוגוסט 2019    דקה אחת

כתיבת תגובה