טורים אישיים

ניפגש ליד הלוקר

טורים אישיים26 באוגוסט 2020    3 דקות
0

רשת "גו נודלס" השיקה לפני כחודש סניף דיגיטלי, סניף ראשון מסוגו בארץ, שבו ניתן להזמין את האוכל בעזרת אפליקציה או דרך המסכים בסניף עצמו, ואת המנה המוכנה תאספו מלוקר (שממוקם בסניף) עם קוד שתקבלו היישר לטלפון.
אין מה לומר שכל סצינת האוכל השתנתה בגלל נגיף הקורונה, ועוד תשתנה, ואיתה גם צורת האכילה והבילוי שלנו בחוץ. אנחנו נמנעים מריכוזי קהל וממקומות עמוסים, ומפנימים שהוויתור על המגע האישי הוא חלק מהעסקה. בעלי המסעדות מבינים זאת גם הם, ונאלצים להמציא את עצמם מחדש לצד מערך משלוחים מפותח יותר וצמצום צוות העובדים.
אחת הדוגמאות המסקרנות ביותר לכך היא הסניף המחודש של רשת האטריות "גו נודלס". הסניף שעבר מהפכה דיגיטלית נמצא באבן גבירול בתל אביב, והוא מייצר מערך שלם של הזמנה, ללא מגע או תקשורת בין צוות המטבח לסועדים.
הקונספט הזה נפוץ יותר באירופה ובאסיה, שם תוכלו לראות לא מעט הזמנות אוטומטיות ממוחשבות וללא תקשורת מילולית, הכל בהזמנה דרך מסכים ואפליקציות ובהתאמה אישית. כמובן שלנו כישראלים קשה קצת בלי לדבר או לצעוק לטבח מאחורי המסך כמה מילים, אבל הקונספט הזה בהחלט יכול להתפתח כל עוד לא ייפגע המוצר הסופי.
אז איך זה עובד? הסניף שהפך לדיגיטלי מורכב רובו ככולו ממסכים ומלוקרים אישיים. אתם מכניסים את ההזמנה שלכם למסך, והמטבח שמסתתר מאחורי הלוקרים מכין אותה. כשהמנה מוכנה תקבלו קוד ללוקר מסוים, ורק בעזרתו תוכלו לפתוח אותו. ממש כמו דלת קסמים קטנה.
אל תוותרו על הקארי
מה תוכלו: המנות הן כמעט אותן מנות שהיו ב"גו נודלס", ובעיניי עדיין יש להם את הקארי הירוק הכי טעים בארץ. חוץ מהקארי המופלא, שנעשה במקום, גם האטריות נעשות בעבודת יד. התוצאה הכוללת היא מנות נודלס ואורז במחיר שפוי. אומנם קצת חסר פה המגע האישי, אבל אם נשחרר את זה לרגע, כל תהליך ההזמנה וההכנה היה מהיר, והכל יצא לוהט.
כפי שכבר הבנתם, בתפריט תמצאו את מנת הקארי הירוק האהובה עליי, שמגיעה על בסיס חלב קוקוס עם עוף או טופו, שעועית ירוקה, בזיליקום, תרד, עלי בוקצ'וי, כוסברה, בצל ירוק וברוקולי. תאמינו לי שהיא שווה כל ביס. מנת של שניצלונים קריספיים במיוחד; פילה סלמון צרוב בטריאקי עם יוזו, שומשום, בוקצ'וי, תרד, שעועית ירוקה וברוקולי מאודה; פאד שאוקסינג – אטריות אורז עם פטריות שמפיניון, פולי אדממה, בוקצ'וי, שעועית ירוקה, בצל ירוק, טבעות צ'ילי וג'ינג'ר מוקפצים ברוטב שאוקסינגו; המנה המלאזית – טופו, עוף, קארי מלאזי בחלב קוקוס, שעועית ירוקה, בצל ירוק, כוסברה, בצל קריספי, ביצה קשה חומה וטבעות צ'ילי חריף; לארב פלא – סלט תאילנדי חריף ומצוין; וגם אחת המנות הקבועות שלי ב"גו נודלס" – אטריות שעועית, בצל ירוק, בצל אדום, כוסברה, נתחי דג מטוגנים וטבעות צ'ילי. לצד אלו יש עוד שפע של מנות על בסיס נודלס או אורז, שיתאימו לכל אחד, ובטח שלילדים.
כרגע הסניף עובד מהצהריים ועד 22:00 בלילה. יש מספר מקומות ישיבה מצומצם, ותמיד יהיה מישהו שיעזור אם נתקעתם מול הלוקר מסיבה כלשהי.
אבן גבירול 54, תל אביב

כתבות נוספות בטורים אישיים

0

לעקוב אחרי הכסף

החיים כמו החיים, לא נשארים סטטיים. לא משנה מה נורית סיפרה לעצמה, ברגע שהילדים בגרו ועזבו את הבית, אותו תירוץ...

טורים אישיים16 בספטמבר 2020    3 דקות
0

בין הפרזה לשקר

יהלי, נערה בת 14.5, מוקפת חברות וחברים. המעמד החברתי שלה מנהל אותה, היא בתחושה שכל יום הוא מלחמה, והיא תעשה...

טורים אישיים16 בספטמבר 2020    4 דקות

כתיבת תגובה