טורים אישיים

אז מה בכל זאת חדש בחלל הכי חשוב בבית?

טורים אישיים27 במרץ 2019    דקה אחת
0
אז מה בכל זאת חדש בחלל הכי חשוב בבית?
צילום יחצ

מי מאיתנו לא מכיר מטבח לבן? נדמה שלכל אחד היה/יש מטבח לבן , קלאסי ועל זמני. את מקומו הולכות ותופסות המגמות החדשות בענף.

נדמה שהחידושים במטבח מפנים את מקומם לעולם החומרים. אם בעבר החומרים האופנתיים היו פורמייקה, פורניר או צבע. כיום, החזיתות עשויות  מגרניט/אבן שיש, ברזל, מתכת ובטון. הצרכן מחפש אחר חידושים. החומרים החדשים נותנים למטבח מראה טבעי יותר, ועל הדרך אלו חומרים פרקטיים ועמידים.

זאת ועוד, האי הפך להיות הכוכב הבלתי מעורער של המטבח. כל ההתנהלות, ישיבה ובישול נעשים סביבו. גודלו דומיננטי יחסית לשטח הכולל של המטבח.  כל המטבח מתרכז באי, גם הכיור, הכיריים, משטח העבודה ומקומות הישיבה. לכן, אם בעבר הסתפקנו באי בגודל 90ס"מ על 160 ס"מ, כיום מדברים על גדלים של 3 מטר ומעלה. כמובן גודלו הינו פונקציה של מקום, מספר בני המשפחה, תקציב ומאפייני השימוש.  רגע לפני שמחליטים לתכנן מטבח חדש – חשוב שנשאל עצמנו מספר שאלות: במישור החשמלי חשוב להגדיר צרכים – כמות תאורה הנדרשת, כמות מכשירי חשמל ? מה הסגנון המועדף עלינו? חשוב שתהיה קורלציה עם הסגנון של הבית כולו, מאחר והמטבח הוא הרהיט המרכזי ולרוב הוא מתוכנן כאופן ספייס. לאחר מכן מגיע העניין החברתי – האם אנו אוכלים במטבח, האם יושבים על שולחן רגיל או על אי? הפרמטרים האחרונים הם משטחי עבודה- נקי וסמוי או גלוי ? אחרון חביב אחסון אחסון אחסון! עד כמה האחסון הוא קריטי עבורנו ? עוד אומרת פרנקל, כי "חשוב לנצל את אפקט הגובה של המטבח. גם אם זה פחות נוח, עדין זה מקום אחסון. להתאים את סגנון המטבח לכל חלל הבית – כאשר חשוב  "לשבור" את החדגוניות. מודרני עם כפרי, קלאסי וכו.

ההמלצות מאת עובדיה אביבי, מנכ"ל ומבעלי חברת  דא קוצינה, יבואנית המותג DOIMO CUCINE   ויצרנית מטבחים

 

כתבות נוספות בטורים אישיים

0

ימי סליחות

ר’ אברהם בן מאיר אבן עזרא, (ראב”ע), היה מהבולטים בהוגים היהודים בימי הביניים, ועסק גם באסטרולוגיה, במתמטיקה ובאסטרונומיה. כתביו של...

טורים אישיים12 בספטמבר 2019    2 דקות
0

מידה של רחמים

סאם זיברט לא בכדי אני ממליץ לפונים אליי קודם כל לקבוע פגישת ייעוץ - זה הזמן הכמעט יחידי המאפשר לי...

טורים אישיים12 בספטמבר 2019    6 דקות

כתיבת תגובה