רכילות ולילה

ארוחה בהפתעה

רכילות ולילה18 בנובמבר 2019    5 דקות
0

רחוק מעין התקשורת, מתחת לראדר, נפתחה השנה הרביעית של secret dinner פרויקט מיוחד שיזמו מחלבות גד בשיתוף השפים המובילים בארץ. הכל חשאי ומיועד ליודעי דבר בלבד. הטרנד שכבש את ניו יורק ואומץ באהבה על ידי הפודיז בארץ. הצצה לארוחה הראשונה של 2019 על התפריט והיין ואיך זה עובד מבפנים

ארוחה בהפתעה
צילום ורד ברלל

נתקלתי בקונספט בפעם הראשונה כשהייתי בניו יורק לפני כמה שנים. ארוחה שמיועדת לפודיז אמתיים ויודעי ח"ן. מחלבות גד היו אלה שלקחו את היוזמה והביאו לעיר ללא הפסקה את הרעיון של "ארוחה בהפתעה". שמתקיים זו השנה הרביעית ברציפות. היינות של הרי יקבי הרי גליל ורמת הגולן הפתיעו השנה. הארוחה שפתחה את 2019 התקיימה בשבוע שעבר.

הרעיון פשוט, אתם אוהבים אוכל, יין ואתם סקרנים? זה ה-דבר, בשבילכם!

ארוחה בהפתעה משמעה שהסועדים לא יודעים מה מצפה להם. הם נרשמים לארוחה בלי לדעת מי יהיה השף (מתוך חמישה שפים שמשתתפים), מה יהיה התפריט שהשפים האלה יחליטו להגיש, גם לא מתי בדיוק האירוע יתקיים ולא היכן הוא מתקיים והכי חשוב, גם לא איזה יינות ילוו את הארוחה הזאת. כיממה לפני "האירוע", המשתתפים מקבלים לינק עם נ.צ. ושעה מדויקת, מכאן מתחילה ההפתעה.

חמישה שפים שונים, מבשלים את המנות היצירתיות שלהם ולא אלה שמוגשות בדרך כלל במסעדה, בארוחה מפתיעה. השנה את היינות לארוחות ההפתעה מספקים יקבי הרי גליל ורמת הגולן. שהציעו מגוון עצום של יינות שיתאימו לשלל המנות השונות.

הארוחה הראשונה התקיימה בארט קלאב

הארוחה הסודית הראשונה התקיימה בשבוע שעבר, השף שנבחר לפתוח את השנה כבר השתתף בעבר בארוחה הסודית,  הוא ארז קומרובסקי. עם קבלת הלינק למיקום הארוחה, לא יכולתי להתעלם מההתרגשות שתפסה אותי והתהייה "מה הולך להיות שם". בשעה הנקובה בדיוק, התקבצו שלל מגוון של פודיז וחובבי יין, מול פתח קטן ברחוב עטור גרפיטי בדרום תל אביב, שומר וידא היטב שאתם בין המוזמנים ורק אז אפשר היה להיכנס. לא לפני שקיבלנו מסכה מסוגננת מסוג המסכות של פסטיבל ונציה. כי אם כבר הפתעה, אז עד הסוף.

למה שאדע מי האורחים הנוספים?! בשלב המינגלינג בכניסה מקבלים כוס עם יין רוזה ירדן, התחלה מושלמת שחשפה כי היינות בערב המסתורי יהיו  של יקב רמת הגולן, על הבר מגוון בקבוקי יקב הרי גליל והסוד הראשון נחשף, ידענו כבר שבגזרת היינות רמת הגולן והרי גליל יככבו פה.  המלצרים, עוטי מסכות, הסתובבו סביבנו ומזגו ללא לאות והשקו את הקהל הנרגש.

שף ארז קומרובסקי, מתיז על הסועדים ניחוח אניס

בחצר היו מפוזרים שפע של רמזים מי יהיה השף שיוביל את הארוחה. המון זיתים, טחינה גלילית ופינגר פוד מבוסס על מאפים, ירקות טריים והרבה אווירה גלילית גרמו לסועדים לתהות כבר בשלב הזה מי הוא השף שפותח את הארוחות הסודיות.

ארוחה שהיא show

ואז, נכנסנו לאולם בו הוגשה ארוחת הערב על שולחן ארוך מכוסה בזיתים וענפי זית וכדי חמר. מול עמדת די ג'יי שסיפקה מוזיקה שמחה, ים תיכונית וקצבית כל הערב. התחילה הפתעה.

כל אחד ניגש לקחת כסא (הכיסאות לא היו סביב השולחן, זה חלק מהקטע). והתיישב. עוד לפני שהמנות התחילו לצאת כבר נמזגו לכוסות "אלה" , "וייונה" ו"הרי גליל לבן", מה שגרם מאוד מהר לכל הסועדים להוריד את המסכות ולחשוף את ההתרגשות.

הו אז התחילו להגיע המנות הראשונות, והשף נחשף. מכאן והלאה הייתה זו חגיגה של מנות שלא הפסיקו לזרום בקצב, קומרובסקי הפגין וירטואוזיות והארוחה הייתה לא פחות הצגה. המנות הגיעו בתוך קדירות ענק או למשל ביגלה ענקי שהיה עשוי בשילוב של גבינות קשות והיה מפתיע ביותר. בהמשך לעיקרית ערמה ענקית של סרטנים ברוטב גבינות מעודן. או גולת הכותרת ירקות שורש שבושלו בתוך כדי חרס ענקיים שנאטמו בבצק ונשברו ממש לפני ההגשה.

לא ידענו מה המנות הבאות שיגיעו או איזה יין ימזג, להפתעה היה חלק גדול בהנאה. איכשהו המוזיקה, צוות המלצרים המיומן, האוכל והיין כמובן יצרו חוויה מיוחדת וחד פעמית.

שהסתיימה בשי מגבינות גד לכל משתתף כדי שאפשר יהיה להמשיך את החוויה גם אחר כך.

מה היה בתפריט?

לראשונות: פוגאס – רוזמרין, זיתים וגבינת כאודה.

מקלות פוקרינו עם זיתים שחורים, אורגנו וזרעי כוסברה.

מסבחה לוביה ולאבנה עם שמן זית ראשון המסיק. גבינת פטה בתנור עם חוביזה ושומים שלמים.

חלומי על אבני בזלת לוהטות עם תרד טורקי מבושל.

כנאפה ארטישוק ירושלמי ומוצרלה. 

. crab boil שהגיע בתוך חריץ עגול ענקי של גבינה.

פריצה של ערמת סרטנים צלויים עם תפוחי אדמה צעירים.

שיפודי דגים ענקיים שהוגשו עם יוגורט עיזים, לימונים כבושים סלט טאבולה וזיתים דפוקים.

לעיקריות: תבשיל זיתים עם בשר טלה וגבינת סטרקינו צלויה.

כד טנזיה שמתבשל על מדורה קטנה עם צוואר טלה לפתות, כרישות ובצלים.

פתיתים בתבליני המגרב עם מסקרפונה וביבי זוקיני.

קינוח: גלידת יוגרט עם שמן זית מלח גס ועלי זעתר ששימשה כמרענן חך ים תיכוני.

בסבוסה שמן זית ותפוזים מעולה ולא מתוקה מידי.

מלאבי בורלה וריבת עלי ורדים רומנית

וערמת קרם מסקרפונה ורבעי תפוחים צלויים, קרמבל ופיסטוק.

יינות רוזה ירדן 2013, הרי גליל אלה 2016, גראנש 2016 של הרי גליל, פינו גריי 2018 ירדן של יקב רמת הגולן ושרדונה 2017 רמת הגולן.

אם אתם מחפשים משהו מיוחד שהוא הרבה יותר מאוכל ונותן חוויה ייחודית, חפשו את הפרויקט המצוין הזה.

18 הארוחות הסודיות יתקיימו באתרים שונים בתל אביב כמו גלריות, מוזיאונים, חדרים פרטיים ועוד, כאשר לכל ארוחה הותאם ליווי של תוכן אומנותי בהתאם לאופי הערב (נגנים, זמר, תפאורה, מיצג).

עלות הארוחה 350 שקל לסועד הכוללת חוויה מסתורית,  5-7 מנות, שתייה קלה.

 

כתבות נוספות ברכילות ולילה

0

השואו רום החדש בנווה צדק

יקב טוליפ, הממוקם בעצמו בתוך כפר תקווה ודיירי הכפר (אנשים בעלי מוגבלויות החיים ועובדים בכפר) פתח שלוחה של מרכז המבקרים של...

רכילות ולילה10 בדצמבר 2019    דקה אחת
0

יגואר שמתאימה לפסלון האוסקר

גיא נתיב, הישראלי, זוכה פרס האוסקר לבימוי לסרט "סקין" הגיע לביקור מולדת יחד עם אשתו ובתו התינוקת. מאח ואת השנים האחרונות...

רכילות ולילה30 באוקטובר 2019    דקה אחת

כתיבת תגובה