אוכל

מכורה | מה מסתתר בקופסה?

אוכל17 במאי 2022    2 דקות
0

The Pastry Box של הקונדיטורית נורית צ'יטיאת, שזכורה לנו לטובה מהריאליטי "הקינוח המושלם", היא קונדיטוריה ייחודית המשלבת בין הטעמים הצרפתיים לאסתטיקה היפנית

מכורה | מה מסתתר בקופסה?
צילום: דניאל לילה

ביד חרוצים נפתח לו המקום המושלם לחובבי הפחמימות – הקונדיטוריה החדשה והמסקרנת של הקונדיטורית נורית צ'יטיאת: The Pastry Box.

זהו מקום קסום, שמציע מאפים מתוקים ומלוחים, ביסים קטנים ומעוצבים בסגנון יפני, לצד מלא הפתעות מיוחדות בסגנון צרפתי, שלא תמצאו באף מקום אחר. בקיצור – מקום שאסור לכם להפסיד, גם אם אתם מאלה שיכולים לעמוד בפיתוי ומסתפקים בצילום לאינסטוש.

נורית צ'יטיאת, שהגיעה למקום השני בריאליטי "הקינוח המושלם", העבירה את רוב ילדותה ביפן, כבת להורים ישראלים ממוצא עיראקי שהיגרו ליפן. בהמשך חייה עסקה בתחום ההוראה, ובעשור הרביעי לחייה החליטה לשנות כיוון לתשוקה האמיתית שלה – אפייה.

הפייסטרי שלה מעוצב כמו חנות תכשיטים מושלמת, מלאה בחלונות תצוגה משובצים במתוקים ומלוחים מעוצבים במיוחד, שתרצו את כולם.
השילוב המיוחד בין הקלאסיקות הצרפתיות לדיוק של הקונדיטוריה היפנית מייצר ביסים מרתקים, כמו אגוזי לוז שצופו בכמה שכבות של תות-יוזו, שוקולד ואפילו גבינה מלוחה, עד שהם הופכים להיות הדבר הכי קראנצ'י שיש, ויש גם לחם קסטן מנומר, יפה בצורה מטורפת וגם טעים, פרלינים כהים ממולאים ביוזו, וויסקי מעושן ושומשום שחור, לחמניות חלב מעוצבות כמו דובונים קטנים, ממולאות בגבינה, פחזניות ממולאות בסאקה או קרם פטיסייר וטארט ערמונים מסוכרים. כמובן שיש גם ג'וזרים (פחזניות ענן) מלוחות, ממולאות בגבינה לבנה, קשקבל ובצל ירוק; קרואסונים קטנים ממולאים בריבת בצל וגבינת ברי צרפתית; דונטס שמנמנים אפויים בציפויים שונים כגון יוזו, שוקולד ופסיפלורה; מרשמלו מאצ'ה ועוד מלא מלא דברים מדהימים.

הקונספט של המקום שזור בשם שלו – קופסאות מלאות בדברים טובים. המטרה של נורית היא שתבואו, תיקחו לכם קופסה ותמלאו אותה בגודיז מלוחים ומתוקים, אם לארוחת בוקר, בראנץ', יום הולדת, אירוע למשרד או סתם פינוק לעצמכם – לא באמת משנה, כי אין אדם שפוי בדעתו שלא ירצה פה את הכל. ואם זה לא היה מובן עד כה, אז כן, אני מעריצה שרופה וזה רק מביקור אחד שבו הספקתי לזלול לחמניית קיפוד מושלמת, טארט ערמונים ופרלין שומשום. חלום.

כבר מן הכניסה ניתן להבחין במאפיינים של התרבות היפנית. את הרצפה מחפים אריחים המדמים את שטיחי הטאטאמי, במקום משובצים פודיומים ייחודיים שמציגים את ההיצע היומי, הקירות מעוטרים בציורים וחפצי אומנות שנאספו על ידי משפחתה של צ'יטיאת, ושילוט ביפנית של תחנות הרכבת של טוקיו משמש להפרדה בין ארבעת מדורי המטבח.

 

ריב"ל 7, מתחם יד חרוצים, תל אביב

טל' 054-8008789

פתוח בימים א'-ה' 18:00-8:00, שישי: 13:00-8:00

כתבות נוספות באוכל

0

מכורה | לא עוד מסעדת בשרים

נראה לי ש"טריגר" לא ממש הבינו את קונספט מסעדת הבשר העממית שאנחנו רגילים אליה, כי המקום כל כך מגניב וכיפי...

אוכל28 ביוני 2022    3 דקות
0

מכורה | מיתרונות הסיאסטה

יש עמים שיודעים ליהנות מהחיים; אם זה האיטלקיים והאפריטיבו היומי שלהם, מנוחת הצהריים של היוונים או הסיאסטה של הספרדים -...

אוכל21 ביוני 2022    2 דקות

כתיבת תגובה