אוכל

כשהמתיקות גוברת על החריפות: מסעדת החוף החדשה של נדב ודניאל

אוכל10 במאי 2022    3 דקות
0

נדב ודניאל, שזכורים לנו מהתוכנית "MKR - המטבח המנצח", פתחו את "קוקו תאי" - מסעדה חדשה בחוף פרישמן בתל אביב • הכינו את החך לתפריט תאילנדי אותנטי עם טאץ' מקומי

כשהמתיקות  גוברת על החריפות: מסעדת החוף החדשה של נדב ודניאל
צילום: אפיק גבאי

כשנדב ודניאל הגיעו אל תוכנית האוכל "MKR – המטבח המנצח", הם יצרו באזז, בעיקר בגלל המתיקות הרבה והזוגיות המתוקתקת שהם שידרו לכל עבר. מפה הדרך להצלחה הייתה מהירה, וסשן משלוחי האוכל שלהם וגם הפופ-אפ שנפתח ב"שרתון" הצליחו וסללו את הדרך למסעדה ממוסדת.
אז בואו נתחיל מהסוף, אין לי מילה רעה לומר. הם באמת חמודים ממש, והמסעדה שלהם משקפת בדיוק את האוכל שלהם ואת הקהל שלהם. אבל זו לא מסעדה לכל אחד, ואם אתם אנשי אוכל רחוב, שתאילנד בשבילם זו חריפות עוקצנית, מליחות וחמיצות בועטות וקצת הארד קור – אז בואו בראש אחר, ושתו דרינק מול החוף עם איזה נשנוש.
ואני אסביר. החברותיות של נדב ודניאל היא חלק מהמופע, מהאווירה של המקום ומהאופי שלו, הם מסתובבים מחויכים ועוברים אצל כולם כמו חתן וכלה, דואגים להסביר לגבי מנות ולתת המלצות, כדי שלכל אחד יהיה מה לאכול – זה מקסים בעיניי, וזה גם משפר כל ביס וביס.
הלוקיישן מושלם, אל מול הים בחוף פרישמן, עם דק ענקי, שיעבוד נהדר עם הקוקטיילים המעולים שבר שירה מה"אימפריאל" יצר למענם, לצד איזה נאמס או חסה ממולאת בדג מטוגן.
התפריט כולל הרבה מנות מהים, לצד בשר וכמה מנות קלאסיות. דניאל מגדירה את זה הכי נכון שאפשר – מטבח איסאני עם אינטרפרטציה מקומית והרבה עידון, ואכן האוכל הוא בדיוק כזה, לא חריף מאוד, ואפילו מעודן בטעמיו. לא תמצאו פה חמיצות או חריפות גבוהה. מה שכן, ברמת ההגשה הכל צבעוני ומושקע.

שומרים על הקלאסיקה
הניואנסים המקומיים מתבטאים במנות כמו גנג רום קוואן פלה – קוביות דג ים, הל שחור, שורש כורכום ושאלוט, בליווי אטרייה קריספית. זו מנה שבה הדג הנא הלך קצת לאיבוד, בשל התיבול של ההל והכורכום. אומנם הרוטב היה טעים, אבל מאוד דומיננטי. לעומתה, הנאם טק-סלט הייתה מצוינת. מנה קלאסית של נתחי שייטל בגריל פחמים, בליווי ירוקים תאיים, למון גראס, בצל סגול, תאי צ'ילי ושבבי אורז קלוי. תיבול נהדר עם חריפות בסגנון איסאני, לא מוגזמת אבל כזו שנותנת קיק בפה. גם הנקניקיות המותססות שטעמנו היו טובות. לא מתובלות בעזות (כמו בקאב קאם למשל) אבל טעימות. את הנקניקיות ליווה רוטב פלפלים מותססים, שהיה פשוט מעולה.
מנה מרשימה במיוחד הייתה הפלה לואי סואן – דג שלם מטוגן עם תמרינדי, שאלוט, ירוקים תאיים, בצל ירוק, ליים, ג'ינג'ר וקשיו מקורמל. הדג היה מטוגן לרמה מושלמת וממש התפרק בפה. אף שמדובר במנה טעימה, הייתי רוצה פה יותר חריפות. אבל כביס רענן אל מול הים זו מנה מושלמת. דווקא מנת הפאד סי יו – אטריות אורז רחבות עם בשר – הייתה בנאלית ומשעממת בטעמים.
בגדול, המנות העיקריות יחסית מאוד סטנדרטיות, וחבל. מנות כמו פאד תאי, פאד קפאו וכדומה ניתן למצוא בכל מקום, והייתי רוצה לראות יותר מנות עם תעוזה. קלאסיקה זה טוב ויפה, אך צריך גם חדשנות.
הקינוחים תמיד היו עקב אכילס של מסעדות תאילנדיות, ופה נדב ודניאל משחקים אותה עם שני קינוחים מעולים: שכבות של עוגייה דקיקה ופריכה בטירוף וביניהן קרם בננה ושוקולד בלונדי, אננס וחלב מרוכז. זו מנה שמספקת ביס חמצמץ, מתוק וקריספי. ממש הפתעה. קינוח נוסף שממש אהבנו היה סוג של פלאן מאגוז תאילנדי קרמלי במיוחד.
הלוקיישן של "קוקו תאי" הוא נהדר, ואני בהחלט רואה איך הקהל יזרום לשם, בעיקר בערב קיצי. ממה שהבנתי המקום יהיה פתוח גם לבוקר וללאנץ', עם מנות מיוחדות כמו ארוחת בוקר תאילנדית מלאת ממרחים מיוחדים וקריספי תאילנדי בבאגט ועוד מיני כריכים. בהחלט משהו שבא לי לנסות.

קוקו תאי – הרברט סמואל 105, חוף פרישמן, תל אביב | ימים א'-ו', החל מהשעה 19:00
טלפון: 077-9386220

כתבות נוספות באוכל

0

מכורה | לא עוד מסעדת בשרים

נראה לי ש"טריגר" לא ממש הבינו את קונספט מסעדת הבשר העממית שאנחנו רגילים אליה, כי המקום כל כך מגניב וכיפי...

אוכל28 ביוני 2022    3 דקות
0

מכורה | מיתרונות הסיאסטה

יש עמים שיודעים ליהנות מהחיים; אם זה האיטלקיים והאפריטיבו היומי שלהם, מנוחת הצהריים של היוונים או הסיאסטה של הספרדים -...

אוכל21 ביוני 2022    2 דקות

כתיבת תגובה