אוכל

DNA: מתחם האוכל החדש והמפתיע של עזריאלי

אוכל26 באפריל 2022    3 דקות
0

המתחם התל אביבי החדש מציע ארבעה פוד-טראקס עם האוכל האהוב על הישראלים: תאילנדי, מקסיקני, איטלקי, וכמובן מתוקים

DNA: מתחם האוכל החדש והמפתיע של עזריאלי
צילום: אסף קארלה

תל אביב היא עיר קולינרית, ולכן בכל רגע נתון נפתחים בה מסעדות וחללי אוכל שמבטיחים לנו את השפים הכי טובים, האוכל הכי טעים והחוויה הכי מגניבה, שאיכשהו תמיד מתגלה כמשהו לעוס ומשעמם.
לכן לא מיהרתי לרוץ למתחם החדש שנפתח מתחת לעזריאלי, שנקשרו אליו שמות של שפים מפורסמים, ובהם יוסי שטרית, שמופקד על הייעוץ.
המתחם החדש, הקרוי בשם DNA TLV, הוא חלל אוכל מגניב במיוחד, שהשקיעו בו כנראה לא מעט כסף, כי העיצוב שלו יפהפה, עם שני ברים ענקיים לישיבה, ארבע משאיות אוכל מעוצבות, מוזיקה נהדרת, אלכוהול מפתיע במיוחד, מגוון אקלקטי של מקומות ישיבה לכל מצב רוח ואוכל טעים מאוד.
החלל עושה ישר חשק לשוטט בו כמו באיזו חנות ממתקים ענקית. את ארבע משאיות האוכל מאכלסים שלושה שפים ושפית אחת, עם תפריטים הכוללים כחמש-שש מנות. לצד המנות הקבועות יהיו ספיישלים מתחלפים.
תומאס זוהר, הזכור מ"משחקי השף" ומהמטבח התאילנדי שלו, מביא גם לפה את טעמי תאילנד בכל עוצמתם, עם קארי ים פיקנטי לצד סלט פומלה ודג בטמפורה מטורף עם מלא עשבי תיבול; ומנה כיפית של כדורי פרגית מטוגנים, שמכניסים אל עלי חסה פריכה, אטריות וקצת חריף, כדי לקבל ביס אחד עוקצני.
יונתן שרביט, שהגיע לגמר ב"משחקי השף", הוא אחד השפים הכי מוכרים וחייכנים שכיף לפגוש. כאן הוא מביא את דרום איטליה המענגת, עם פסטות מיוחדות, פיצות פריכות במיוחד, קרפצ'יו עגבניות אדומות וירוקות עם מלא שמן זית ואנשובי, לזניית ציידים מושחתת וקינוח עם הגלידה המפורסמת שלו.
השפית צורי אגמי מביאה את "לה פו פו", שכולו על בסיס קרואמפין – שילוב של קרואסון ומאפין, שמייצר ביס פריך כל כך שקשה להפסיק. אצלה תמצאו קרואמפין ממולא בפרגיות קצוצות עם דבש מתובל ובצל מוחמץ, או עם סלקים צלויים, מסקרפונה וכמהין. בבוקר היא היחידה שעובדת, והיא תגיש לכם קרואסונים ממולאים בביצים וגבינות. ביס מושלם לצד דרינק או קפה.
אחרון חביב הוא גבריאל ישראל, המוכר ממסעדת L28. פה הוא משחרר את הפיין דיינינג ומביא את המטבח של המהגרים המקסיקנים בארה"ב עם המון ביסים פיקנטיים של בשר ורטבים מיוחדים, טורטיות תירס, ארפות (פיתות תירס) גדושות במלא דברים טובים, משקאות מיוחדים, ובעיקר צבעוניות בטעמים ובנראות.
לסיום כל הטוב הזה, אני חייבת לפרגן לאלכוהול. די התבקש שיהיה פה תפריט אלכוהול בנאלי, כי לא הייתה בי ציפייה שיבואו לפה לשתות. אבל כנראה שהמטרה היא אחרת, וטוב שכך, כי יש פה קוקטיילים מעולים, מושקעים וטעימים ממש, יינות נהדרים, ובעיקר אווירה נכונה לשתות, כך שכוס יין באמצע היום או גבינות, אוכל מקסיקני וקוקטייל בערב כבר לא נשמעים כמו פנטזיה, אלא כמו משהו ששווה בהחלט לעשות בחלל האוכל הכיפי הזה. יופי של עבודה ויופי של מקום – ואני הכי מאחלת להם שיצליחו.

מרכז עזריאלי – דרך מנחם בגין 132, תל אביב
שעות פעילות: ראשון-חמישי, 12:00 עד חצות

כתבות נוספות באוכל

0

מכורה | מה מסתתר בקופסה?

ביד חרוצים נפתח לו המקום המושלם לחובבי הפחמימות - הקונדיטוריה החדשה והמסקרנת של הקונדיטורית נורית צ'יטיאת: The Pastry Box. זהו...

אוכל17 במאי 2022    2 דקות
0

כשהמתיקות גוברת על החריפות: מסעדת החוף החדשה...

כשנדב ודניאל הגיעו אל תוכנית האוכל "MKR - המטבח המנצח", הם יצרו באזז, בעיקר בגלל המתיקות הרבה והזוגיות המתוקתקת שהם...

אוכל10 במאי 2022    3 דקות

כתיבת תגובה