אוכל

מכורה | סיבוב שני

אוכל21 בדצמבר 2021    4 דקות
0
מכורה | סיבוב שני

יש לי מערכת יחסית אמביוולנטית עם מאיר אדוני, כלומר לא איתו אישית אלא עם האוכל שלו. לפעמים אני ממש אוהבת, ולפעמים משהו לא מסתדר לי. ב"כתית" המיתולוגית כל מנה הייתה יצירת אומנות. לעתים יצירה עמוסה מדי, אבל הטעמים, הטיפול בכל חומר גלם, היו מטורפים. "המזללה" הייתה שילוב מושלם בין היד והמוח המטורפים של אדוני לקלילות קולינרית שיצרה תפריט נגיש, טעים ומיוחד. גם "בלו סקיי" הכשרה הייתה שיחוק. אבל אז הגיעו כל מיני מסעדות בסגנון ביתי מזרחי, שאיפשהו אף פעם לא קלעו לטעם, ונראו כמו מקומות שאדוני רק נתן את השם ותו לא.
את הבשורה על "מלי מלו" קיבלתי בהתלהבות. אחרי "בלו סקיי" רציתי לחוות את אדוני כמו שתמיד היה, ולכן היה מבאס לגלות שההתחלה הייתה חצי כוח. משהו שם לא היה מהודק. אבל דברים משתנים בהתאם לדרישות הקהל, התפריט עודכן ממש לאחרונה – ואנחנו חווינו חוויה כיפית וטעימה.
כמה מילים על המקום: אל תחפשו כאן מסעדת שף, כי ה"מלי מלו" הוא בעצם בר אוכל עם ביט. זו כמובן רק ההגדרה שלי למקום. זהו בר גדול ומעוצב, עם תפריט אוכל מכובד, לא ענק אבל בהחלט עשיר. מנות לחלוקה בעיקר, תפריט שיפודונים, ולצדו תפריט אלכוהול גדול. לקראת 22:00 הדי-ג'י מתמקם, והאווירה מתחילה להתחמם עם מוזיקה מגניבה, קצבית במיוחד, ומ-23:00 אנשים יותר רוקדים מאשר אוכלים.
אנחנו התנחלנו על הבר כבר ב-20:00 כדי לחוות את האוכל טרום-המסיבה. פתחנו בשני קוקטיילים מצוינים שניר הברמן החמוד המליץ עליהם: נגרוני לבן (39 שקל) ומאדאם לילי (54 שקל). במקום יש תפריט קוקטיילים מגוון, שבנתה המיקסולוגית המוכשרת נועם שרת – ושווה להתחיל איתו.

התחלה טובה
מה זוללים? לחמניות חלב רכות, מרוחות בחמאה וזרעי שומר, לצד גבינת שמנת מתובלת (35 שקל). צזיקי מזרח תיכוני (57 שקל) – מנה מעולה, שהשם "צזיקי" לא קשור אליה בכלל, ועדיף היה לקרוא לה סלט פפאיה ים תיכוני. מדובר בערימה של רצועות פפאיה ירוקה (או מנגו ירוק), רצועות קולרבי, ויניגרט קארי ירוק, בוטנים, צ'יפס קוקוס, נענע ובזיליקום על מצע של יוגורט יוזו. מנה רעננה, חריפה, מאוזנת מאוד בטעמים וכיפית לאכילה. ניתן להוסיף לה טונה אדומה טרייה בתוספת של 18 שקל.
המנה הבאה שהזמנו הייתה גם כן הייתה נהדרת – בוראטה קרועה (69 שקל), שנפתחה לרוחב הצלחת ועליה הונחו עגבניות מגי קונפי, אנשובי אורטיז, זיתי טאסוס מיובשים, קרם חצילים מעושנים, צנוברים, שאטה גרוס, שמן זית, בזיליקום וגרידת ליים. המנה המושלמת לאכול עם לחמניות החלב הרכות – שילוב של מלוח ופרשי עם מתיקות מהעגבנייה.
המנה המנצחת אחריה הייתה "הרובע הלבנוני" (71 שקל) – שני כיסונים גדולים ממולאים בבשר טלה, בהרט, קינמון, הל ולימון פרסי, עשבים חרדליים לצד ויניגרט תאילנדי וליים. דובר רבות על המחיר של המנה הזו, כי היא לא גדולה בכלל, אז אני מסכימה עם בעיית המחיר, אבל גם מסכימה שזו בהחלט אחת המנות הטעימות שיש. אולי תוספת של עוד כיסון אחד הייתה מרגיעה את עניין המחיר. דרך אגב, השומניות הנהדרת והמתובלת של כיסון הטלה הזה תעבוד מופלא עם מרגריטה קלאסית. תאמינו לי שתודו לי.
ב"צרחות בבנגקוק" (73 שקל) שוב נכנסת הדילמה הזו של מחיר מול טעם (ואני מתעלמת מהשם המטופש) – שלושה עלי חסת בייבי ג'אם ממולאים בתערובת תאילנדית מעקצצת וטעימה ממש של בזיליקום תאילנדי, סשימי דג, קריספי שום ושאלוט, בוטנים קצוצים, ויניגרט תמרהינדי וכוסברה. זה באמת ביס כיפי, שמזכיר קצת את הביס של "הבית התאילנדי", אבל 21 שקל לביס זה מעט מוגזם. תפריט השיפודים בנוי מ-120 גרם של חומר גלם צלוי על גחלים, ומוגש על טורטייה עם סלט פטרוזיליה, קשיו, טחינה לבנה וציר עגל. טעמנו שיפוד פטריות מלך היער (56 שקל), שהיה עסיסי בטירוף, ברוטב אסייתי שנתן קירמול פיקנטי לכל ביס; ושיפוד שקדי עגל (97 שקל) בלימון כבוש, עמבה ואריסה, שהיה רך במיוחד. יש פה גם שיפודי דג ושיפוד אנטריקוט – ובכללי, כל סוגי המטבחים מקבלים פה מקום.
על המטבח אמונה בחורה מגניבה בשם שירן, שהייתה עד לפני חמש שנים גננת, והיום שולטת במטבח ביד רמה. אי אפשר לפספס אותה עם רעמת התלתלים והחיוך.
סך הכל מסעדת "מלי מלו" היא חוויה. האוכל טעים, המחיר לא זול, אבל היא מספקת חוויה כוללת של בילוי. המוזיקה מעולה, האנשים יפים, הדרינקים משובחים והשירות מתוקתק. לפעמים משלמים על כל החוויה ולא רק על הביס.

יבנה 42, תל אביב

כתבות נוספות באוכל

0

מכורה | מה מסתתר בקופסה?

ביד חרוצים נפתח לו המקום המושלם לחובבי הפחמימות - הקונדיטוריה החדשה והמסקרנת של הקונדיטורית נורית צ'יטיאת: The Pastry Box. זהו...

אוכל17 במאי 2022    2 דקות
0

כשהמתיקות גוברת על החריפות: מסעדת החוף החדשה...

כשנדב ודניאל הגיעו אל תוכנית האוכל "MKR - המטבח המנצח", הם יצרו באזז, בעיקר בגלל המתיקות הרבה והזוגיות המתוקתקת שהם...

אוכל10 במאי 2022    3 דקות

כתיבת תגובה