אוכל

הכל בתבנית אחת

אוכל21 בדצמבר 2021    דקה אחת
0

ארוחה מנחמת שכל המשפחה תאהב ובלי הרבה מאמץ: פסטה טרייה עם עוף

הכל בתבנית אחת
פסטה פוזילי עם עוף בתנור |צילום: אסף אמברם

בלוגר האוכל רון יוחננוב, במתכון מנצח המתאים במיוחד לימי החורף הקרים: פסטה פוזילי טרייה עם עוף המוגשים בתבנית אחת בתנור. השימוש במתכון בפסטה טרייה שלא צריך לבשל אותה קודם ובהכנה בתנור מקבלת מרקם מושלם וטעם מענג.

בתיאבון!

מצרכים (לכ- 5-6):

1 חבילת פסטה פוזילי טרייה של "פסטה ריקו"

5-6 שוקי עוף/כרעיים/פרגיות

4 שיני שום כתושות

10 עגבניות שרי חצויות

צרור טימין טרי

2 כוסות מים רותחים

1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן לפסטה של פסטה ריקו (680 גרם)

מלח / פלפל שחור

למרידנה:

3 כפות שמן זית

1 כף תבלין גריל

1 כפית פפריקה אדומה מתוקה

1 כף אבקת שום או שום גבישי

1 כף אבקת מרק בצל (לא חובה)

1 כף דבש / סילאן

1/2 כפית כמון

מלח / פלפל שחור

2 כפות מים

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מסדרים בתבנית מתאימה פסטה טרייה, רוטב עגבניות, שום, עגבניות שרי, מעט מלח ופלפל ושתי כוסות מים רותחים.
  3. להכנת המרינדה: מערבבים היטב בקערית את כל המרכיבים עד שנוצרת משחה אחידה. אפשר להכין את המרינדה לילה קודם ולהשרות בתוכה את נתחי העוף.
  4. מניחים מעל הפסטה את נתחי העוף המתובלים ומפזרים מעל מעט טימין.
  5. מכסים בנייר אפיה ומכניסים לתנור לאפיה ל-45 דקות.
  6. לאחר 45 דקות מסירים את נייר האפייה ואופים כ-15 דקות נוספות עד שהעוף שזוף. מגישים חם ונהנים.

*באדיבות חברת "פסטה ריקו"

כתבות נוספות באוכל

0

מכורה | לא עוד מסעדת בשרים

נראה לי ש"טריגר" לא ממש הבינו את קונספט מסעדת הבשר העממית שאנחנו רגילים אליה, כי המקום כל כך מגניב וכיפי...

אוכל28 ביוני 2022    3 דקות
0

מכורה | מיתרונות הסיאסטה

יש עמים שיודעים ליהנות מהחיים; אם זה האיטלקיים והאפריטיבו היומי שלהם, מנוחת הצהריים של היוונים או הסיאסטה של הספרדים -...

אוכל21 ביוני 2022    2 דקות

כתיבת תגובה