אוכל

לא צריך צלחת: מרק עגבניות איטלקי בכיכר לחם

אוכל20 בדצמבר 2021    דקה אחת
0

אין יותר טוב ממרק בחורף: קבלו מתכון המסורתי למרק עגבניות באדיבות בני פרי שף זיתא ובלה איטליה

לא צריך צלחת: מרק עגבניות איטלקי בכיכר לחם
צילום: ענבר הלפרין

מרכיבים:

3 כיכרות לחם מחמצת עגול

4 כפות שמן זית מעודן "זיתא" כתית מעולה

1 בצל בנוני חתוך לקוביות קטנות

5 שיני שום קצוצות

3 פחיות של עגבניות מרוסקות "בלה איטליה"  סה"כ כ- 1200 גר' (400 גר' פחית)

1 כף רסק עגבניות "בלה איטליה"

2 כפות של עשבי גינה טריים קצוצים; אורגנו/בזיליקום/ טימין (אפשר גם את כולם או מה שזמין)

כוס מים

מלח ופלפל לפי הטעם

פרמז'ן לפיזור מעל המרק

 

אופן ההכנה:

בסיר על אש בנונית מוספים את השמן זית ואת הבצל ומערבבים עד להזהבה.

מוסיפים את השום הקצוץ למשך 2 דקות.

מכניסים פנימה את העגבניות המרוסקות ומוספים כוס מים, מוספים מלח ופלפל שחור, מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך 30 דקות.

מוסיפים פנימה את עשבי הגינה, טועמים אם יש צורך בתוספת מלח או פלפל שחור.

בעזרת סכין משוננת ללחם חותכים את החלק העליון, ומפלטים את הכיכר לחם מבפנים (את ליבת הלחם מומלץ לטבול במרק, או להכין ממנה קרוטונים)

ניצוק את המרק ללחם ונוסיף כף פרמז'ן מגורד מעל.

נקשט בעלה מעשבי התיבול ושלוש טיפות של שמן זית,

בתאבון!

כתבות נוספות באוכל

0

מכורה | מה מסתתר בקופסה?

ביד חרוצים נפתח לו המקום המושלם לחובבי הפחמימות - הקונדיטוריה החדשה והמסקרנת של הקונדיטורית נורית צ'יטיאת: The Pastry Box. זהו...

אוכל17 במאי 2022    2 דקות
0

כשהמתיקות גוברת על החריפות: מסעדת החוף החדשה...

כשנדב ודניאל הגיעו אל תוכנית האוכל "MKR - המטבח המנצח", הם יצרו באזז, בעיקר בגלל המתיקות הרבה והזוגיות המתוקתקת שהם...

אוכל10 במאי 2022    3 דקות

כתיבת תגובה