אוכל

מכורה | האסייתית הטבעונית

אוכל14 בדצמבר 2021    3 דקות
0
מכורה | האסייתית הטבעונית

הדיון אם טבעונות היא טרנד חולף או לא כבר מזמן לא רלוונטי. הטבעונות היא פה להישאר – והיא חלק משמעותי מאורח החיים של מי שבחר בה. עם זאת, אני חייבת לומר שחלק גדול מהמסעדות שמתמחות באוכל טבעוני חוטאות פה ושם בשעמום. שעמום של מנות, שעמום של טעמים או שעמום של צבעים. לכן כשעשיתי הזמנה מ"אוניקו" (UNIKO) – הבת הטבעונית של מסעדת "פריים" (FRAME) – הייתי מעט בשוק מהשפע, הצבעוניות והטעמים שגיליתי.
UNIKO (ביפנית: בלי בשר) היא כאמור שלוחה של מסעדת "פריים" הוותיקה, הידועה בסושי שלה ובמנות האסייתיות המתאימות לכל חך. "אוניקו" היא לא עוד סניף של המסעדה, אלא מטבח המספק משלוחים. במקרה שלנו המשלוח היה מיועד לארוחת ערב שבה התארחו שתי טבעוניות, אנוכי, שאוכלת הכל, וגברבר אחד קרניבור במיוחד. אבל אז הגיע המשלוח, עם המון המלצות שקיבלתי מהחבר'ה במסעדה – והוא היה הפתעה טובה מאוד לכולנו.
השוס של המשלוח היה הסושי. אני מודה שמבחינתי סושי ללא דג הוא לא סושי. אני פחות אדם של תוספות מערביות כמו עוף או טיגון – וסושי בעיניי יכול להיות גם רק דג ואורז עשוי היטב. פה קיבלתי אורז מעולה, מתובל בעדינות בחומץ אורז, לא עבה מדי, האצה הייתה קריספית והמילוי נתן לה קונטרה נהדרת ומלא הפתעות. פשוט התענגנו כולנו על כל רול, כולל הקרניבור, שניסה לעקם את האף אבל הודה בסוף שהסושי היה שיחוק אמיתי.
מה אוכלים: ספייסי "אוני-טונה" – תערובת פטריות פורטבלו, שמפיניון, חצילים וקשיו, עם מיונז כמהין טבעוני ועירית במעטפת אבוקדו ובצל מטוגן; או טוקיו בומבי – טמאגו טבעוני, מלפפון ואושינקו, בציפוי צ'יפס הודי. טעמנו גם קצ'ויה פטריות מלך היער, אבוקדו וטופו בטמפורה, במעטפת שקדים ומיונז, שהיה אחד הטובים שאכלתי. הטמפורה פה נותנת עסיסיות, והשקדים – קראנצ'יות. עוד רול נפלא ורענן שאהבנו היה של מאקי קריספי כרובית ואבוקדו, עם צ'ילי אדום ומלפפון, ברוטב מיונז יפני וגרידת לימון.
בגדול, כל הסושי היו נהדרים, מלאי טעמים. הייתה פה את החוכמה להכניס משחקי מרקמים יחפו על היעדר הדג, ואפילו היה קצת בזבוז לשים סויה.
משם המשכנו לגיוזת פטריות נחמדה. הבצק היה מעט עבה, אבל המילוי היה נהדר. דגמנו גם סלט שורשים, שהיה בעצם תערובת של מקלות דקיקים של סלק, קולרבי וגזר ברוטב איולי אסייתי נהדר. בעיניי המנה שניצחה את כל המנות הייתה "אוני-טופו", או בעצם "אגאדשי טבעוני" – מנה של ריבועי טופו עבים, מטוגנים בטמפורה עדינה ועטופים ברוטב נהדר וחם של טריאקי ובוטנים. מנה שחייבים לאכול חם, והיא פשוט נפלאה. הטופו ממש נמס בפה, והטמפורה ממש עדינה.
סיימנו בפאד-תאי קלאסי עם טופו – מנה קלאסית וקלילה עם שפע ירקות. מנה שקל ליפול בה, אך היא סיפקה בדיוק מה שחיפשנו, ובכמות מאוד נדיבה שהספיקה לשני אנשים ללא בעיה.
לקינוח ניסינו רול קרם בננה, מצופה במעטפת טופי קריספי וקראמבל קקאו, שהרגיש קצת כמו עוגות הרולדה גדושות הקרם שהיינו אוכלים בילדות. הכי כיף שיש.
די ברור מה דעתי על "אוניקו". השלוחה הטבעונית הזו היא אולי הדבר הכי חכם לעשות. לא עוד מנות כחלק מתפריט גדול, אלא ממש תפריט ומקום שכולו ממוקד לסוג מסוים של מטבח, ולכן מבוצע בצורה ממש טובה. ההערה היחידה שיש לי על המנות היא שהייתה חסרה לי חריפות. משום מה – אף מנה לא זכתה לצ'ילי טרי או לנוכחות טובה של ג'ינג'ר, ולכן זה מוריד לי מעט מרמת ההתלהבות.

המסגר 38, תל אביב, טלפון: 072-2585384

כתבות נוספות באוכל

0

מכורה | חגיגה אחרונה לפני הסגר?

סילבסטר חברים בקפטן הוק בפשפשים. בין המנות: פיש & צ'יפס בבלילת בירה וצ'יפס כפרי, דגים על צזיקי, סביצ'ה דג ים,...

אוכל28 בדצמבר 2021    2 דקות
0

מכורה | סיבוב שני

יש לי מערכת יחסית אמביוולנטית עם מאיר אדוני, כלומר לא איתו אישית אלא עם האוכל שלו. לפעמים אני ממש אוהבת,...

אוכל21 בדצמבר 2021    4 דקות

כתיבת תגובה