אוכל

מכורה | פותחים שולחן

אוכל8 בדצמבר 2021    3 דקות
0
מכורה | פותחים שולחן

תפריט חדש ל"קפלה"
השף הבינלאומי שחף שבתאי בנה את תפריט הבר כנגזרת ישירה ממטבח מסעדת "פופ אנד פופ", ושילב חומרי גלם מסורתיים מהמטבח האסייתי עם דגים נאים וחומרי גלם אקזוטיים.
בין המנות בתפריט החדש: קיסר פלפלת עלי חסה צעירה עם שקדים, איולי, פלפל קמבודי וגבינת תום; סלקים צלויים וארטישוק – סלק צלוי, ארטישוק אלה רומנה ובזיליקום; כרובית מטוגנת עם טחינת פלפלים וקארי, בצל מוחמץ, פאפאדם, מיקרו בזיליקום ושמן צ'ילי; טונה סרירצ'ה עם שום ירוק, אבוקדו, בצל ירוק, בוטנים שרופים וסאקה; סופלאקי קפלה – פרגית ואווז מעושן ברוטב שום, בצל סגול, סומק, מלפפון; פוטטו וודג'ס עטופים ברוטב ברביקיו יפני ובצל ירוק ועוד.

הארבעה 28, מגדלי חג'ג', הקומה ה-14 במגדל הדרומי, תל אביב

 

מעדניית גבינות בקניון איילון
חן רצאבי ידוע כבעלים של סלטי רצאבי, בעל ידע עשיר בחומרי גלם ואיש אוכל בפני עצמו. לאחר שסגר את המעדנייה הענקית בכרמל, פתח וסגר פופ-אפ של פיש וצ'יפס, ואז לקח הפסקה מסיבות בריאותיות – חוזר חן רצאבי לפרונט עם מעדניית גבינות ענקית בוויקטורי שבקניון איילון. במעדנייה, שהאווירה בה שונה מזו שבחנות, מגיש חן מגוון ענק של גבינות מכל העולם, שפע של גבינות מיושנות, גבינות עובש רכות מצרפת, גאודות מהולנד, פטה שמנמנה ומגוון גבינות שמנת שהוא מתבל באופן אישי כהומאז' לסלטי רצאבי.
אין מה לומר שהפתיע אותי לראות בתור הארוך אל המעדנייה מגוון מעניין של אנשים – ממבוגרות שמחפשות גבינה מיוחדת ועד לחבר'ה צעירים שבאים לבנות פלטת גבינות לאירוח, וכמובן סלבס ותיקים שזוכרים את רצאבי כבר שנים, כגון אולסי פרי, אלברט אילוז, חנה לסלאו ועוד.

ויקטורי – קניון איילון, רמת גן

 

מלי מלו בתפריט חדש
שנייה לפני שהכל מתקרר, יש לכם הזדמנות לבלות בסטייל על הגג של מלוןBoBo. שם, מסביב לבריכה ענקית, נמצאת מסעדת "מלי מלו" של מאיר אדוני, שעכשיו משיקה תפריט אוכל ואלכוהול חדש, שבנוי על נקודות בעברו של אדוני.
בין המנות: הקרפצ'ו חציל שנולד ב"נור"; הקטעייף, שנוצר ב"לילה ברלין" בהשראת המטבח הערבי בימי הרמאדן – וקיבל בתפריט החדש גרסה ברוח החריימה; מנת "הצרחות" מה"בלו סקיי"; מנת הקובנייה שנולדה ב"מזללה"; פיש אנד ציפס מ"הבלו סקיי", סלט קיסר; בורטה איטלקית; פיצה נפוליטנה ועוד. כמו כן – מגוון שיפודים, שחלקם הוגש ב"דוניה" ו"סמנה", שיוגשו על טורטיה, כגון שיפוד שקדי עגל, נתח קצבים, פרגיות, בר ים, פילה ושיפוד פטריות.

יבנה 42, תל אביב

 

מזל טוב לדיקסי
"דיקסי" חוגגת  28 שנים, ולרגל חגיגות יום ההולדת, החליטו בדיקסי לחבור לרימון, בית הספר למוזיקה – ולתת במה ובית לכישרונות הצעירים שעתידים להפוך לדור העתיד במוזיקה הישראלית. מדי יום רביעי יתקיימו במקום הופעות LIVE  של הרכבים שונים, לצד אוכל מעולה ואלכוהול משובח.
כמו כן, לכבוד יום ההולדת התווספו לתפריט שלוש מנות חדשות, ומנה אחת מיתולוגית עושה קאמבק. המנות העיקריות החדשות: אנטרקוט קצוץ על הסכין, מח עצם, רוטב ציר בקר, ברוקולי, תרד ושום מוקפץ ותפוח אדמה מדורה; בורקס חתונות ממולא בפולנטה, אוסובוקו בקר, פטריות, ציר בקר ויין אדום; ומדליוני פילה בקר.

יגאל אלון 120 פינת תוצרת הארץ 3, תל אביב

כתבות נוספות באוכל

0

מכורה | מה מסתתר בקופסה?

ביד חרוצים נפתח לו המקום המושלם לחובבי הפחמימות - הקונדיטוריה החדשה והמסקרנת של הקונדיטורית נורית צ'יטיאת: The Pastry Box. זהו...

אוכל17 במאי 2022    2 דקות
0

כשהמתיקות גוברת על החריפות: מסעדת החוף החדשה...

כשנדב ודניאל הגיעו אל תוכנית האוכל "MKR - המטבח המנצח", הם יצרו באזז, בעיקר בגלל המתיקות הרבה והזוגיות המתוקתקת שהם...

אוכל10 במאי 2022    3 דקות

כתיבת תגובה