אוכל

הגרסה הבריאה: חצ'פורי ללא קמח מועשר בחלבון

אוכל7 בדצמבר 2021    דקה אחת
0

לא חייבים לטוס לגיאורגיה בשביל לאכול חצ'פורי: מתכון ביתי לחצ'פורי ללא קמח ומועשר בחלבון. שילוב מושלם של בצק פריך, ביצת עין וגבינות

הגרסה הבריאה: חצ'פורי ללא קמח מועשר בחלבון
צילום: אלעד ברנגה

חצ'פורי גבינות

(3 מאפים)

רכיבים לבצק:

150 גרם גבינה כחושה 5%

1 ביצה

2 כפות רוויון

6 כפות מדידה אבקת חלבון

½ כפית אבקת אפיה

קורט מלח

רכיבים למילוי:

30 גרם גבינה כחושה 5%

50 גרם גבינת פטה כבשים 5% , מגוררת

קורט מלח

פלפל שחור, לפי הטעם

3 חלמונים

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל 180- מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
  2. להכנת הבצק: מניחים את הגבינה הכחושה בקערה ובעזרת מזלג מועכים. מוסיפים את הביצה, הרוויון, אבקת החלבון, אבקת האפייה והמלח, ומערבבים לבצק אחיד.
  3. מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים שווים. מעצבים כל חלק לצורת ׳סירה׳ ומשאירים במרכז מקום למילוי. אופים 20 דקות, עד להזהבה.
  4. להכנת המילוי: מניחים את הגבינה הכחושה והפטה בקערה ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. ממלאים את סירת הבצק בתערובת הגבינות, מניחים בזהירות חלמון ואופים 5-8 דקות, עד שהגבינות נמסו והחלבון חצי עשוי. מגישים חם.

כתבות נוספות באוכל

0

מכורה | לא עוד מסעדת בשרים

נראה לי ש"טריגר" לא ממש הבינו את קונספט מסעדת הבשר העממית שאנחנו רגילים אליה, כי המקום כל כך מגניב וכיפי...

אוכל28 ביוני 2022    3 דקות
0

מכורה | מיתרונות הסיאסטה

יש עמים שיודעים ליהנות מהחיים; אם זה האיטלקיים והאפריטיבו היומי שלהם, מנוחת הצהריים של היוונים או הסיאסטה של הספרדים -...

אוכל21 ביוני 2022    2 דקות

כתיבת תגובה