אוכל

מכורה | ניפגש ב-CENA

אוכל26 באוקטובר 2021    2 דקות
0
מכורה | ניפגש ב-CENA

מתברר שיש חצר קסומה בתל אביב שלא הכרתי – חלל נרחב שהכניסה אליו היא מהרצל, והיא מובילה אתכם לחצר ענקית ורחבה, המלאה בירוק ובבטון. בעיקר, זו חצר שמעלימה אתכם לכמה שעות של עינוג."צ'נה" (ארוחת ערב באיטלקית) היא המסעדה החדשה של השף תומר אגאי מ"סנטה קתרינה", שמשלבת בתפריט אחד מנות ים תיכוניות מאיטליה, צפון אפריקה והסביבה המקומית. המסעדה ממוקמת בקומת הקרקע של מלון הבוטיק "בראון תיאודור". בחלל המחולק יש בר ארוך – חלקו אל מול האקשן במטבח, וחלקו ממשיך אל אותה חצר מהפנטת מלאה בפרחים וצמחים, גרילנדות ושולחנות עם מפות לבנות.

טאבון, גבינות ומיני ירקות
התפריט עצמו מאוד נגיש ומכוון לכדי פתיחת שולחן איטלקית. יש מנות שאסור לכם לפספס, כגון המנאיש זעתר – לחם שטוח מרודד עם זעתר שנאפה בטאבון, רך ומלא ניחוחות ירוקים, לצד כדור לבנה קשה למריחה וסלסה של עגבניות עם צ'ילי ירוק חריף (36 שקל). אני ממליצה גם על סלט חם ונהדר של סלקים צלויים עם ג'יבנה שרופה על גריל פחם, ריג'לה ובלסמי לבן (52 שקל). מנות נוספות ולא פחות טובות הן ספייסי טונה קצוצה בסכין עם חציל שרוף, שמנת חמוצה ופפרוצ'יני (69 שקל); או טרטר מדהים ומלא טעמי אומאמי מפילה בקר עם אנשובי ופרמזן (72 שקל).
כמובן שפחמימות חייבות להיות פה, ובטח ובטח שאם יש טאבון – אז בגזרת הפיצות תמצאו פיצטה ירוקה עם תרד בר, גבינת המאירי וחלמון ביצה (64 שקל), פיצטה לבנה עם בשמל, פורצ'יני, מנצ'גו כמהין ושימאג'י מוחמצות בוואקום, פורטובלו טריות ופקורינו (67 שקל). למי שהשם לא אומר כלום, אז הפיצטות הן פיצות נאפוליטאניות שמנמנות שמספיקות בכיף לחלוקה.
אני אישית בעד ראשונות, זה תמיד יותר צבעוני ומיוחד, אבל גם בעיקריות תוכלו למצוא מנות מסקרנות ממש, כגון נקניקיית בקר שמנה וקצת פיקנטית (89 שקל), נתח קצבים עם מסבחה של ארטישוק ירושלמי ושורשים (84 שקל), שיפוד דג ים מקומי צלוי עם תאנה, בצל ירוק וסלט משאוואיה חריף (82 שקל) וניוקי עבודת יד (84 שקל), לצד קינוחים קלאסיים של פחזניות סנט הונורה ממולאות בקרם פיסטוק וגלידה תוצרת ביתית.
החוויה הכללית של CENA היא צבעוניות וקלילות. כיף לשבת שם וכיף לאכול, אין יומרות, ואפשר גם לשבת על הבר עם קוקטייל משובח ופיצה – והחיים ייראו לכם מושלמים.

הרצל 10, תל אביב, טל' 03-7660504, ראשון-שבת: 00:30-18:00

כתבות נוספות באוכל

0

מכורה | דרינק בדואר

הפינה העמוסה של יהודה הלוי ואלנבי בתל אביב והרחובות הסמוכים נמצאת בשיפוצים כבר תקופה ארוכה - מה שגרם לדעיכה קלה...

אוכל1 בדצמבר 2021    2 דקות
0

מכורה | בנץ אני רעב!

ההמבורגריה השכונתית "בנץ ברדרס" פתחה סניף נוסף במרכז העיר, ומבחינתי זו הייתה ההזדמנות לבוא ולטעום על מה המהומה. תכלס אין...

אוכל23 בנובמבר 2021    3 דקות

כתיבת תגובה