אוכל

מכורה | פיצה של הגדולים

אוכל5 באוקטובר 2021    3 דקות
0
מכורה | פיצה של הגדולים

פיצה כבר הפכה מזמן הפכה לקונצנזוס עבור הפודיז ברחבי העולם. כמעט קשה למצוא כיום אדם שלא אוהב פיצה בווריאציה כזו או אחרת, ואת האהבה הזאת מרגישים היטב בכל תפריט.
אז אחרי שהעלינו את המעמד של הפיצה מפחמימה סתמית עם גבינה צהובה ורוטב עגבניות ליצירת מופת עמוסה בשפע של תוספות – החלטנו לספר לכם על הפיצה החדשה של "מוצ'ה".
הפיצרייה המדוברת "מוצ'ה" החליטה להשיק פיצות "למבוגרים בלבד". אני חייבת לומר שלא הייתי המומה מהתעוזה, אבל הפה בהחלט התמלא ריר מסקרנות.
מוצ'ה, להזכירכם, נפתחה לפני כשלוש שנים בתל אביב על ידי ארבעה חברי ילדות מכפר סבא. החזון: לייצר פיצה קצת אחרת, קצת יותר משוגעת, בעיקר בתחום התוספות. הבצק של הפיצה הוא בסגנון נפוליטני. כלומר, בסיס דק יחסית ושוליים תפוחים, אבל עליה הם שמו תפוצ'יפס, מטבוחה ואפילו אבוקדו – טעים? אין לי מושג, אבל הפיצה עצמה טובה, ולכן כשהם יצאו בליין של "פיצות למבוגרים", הייתי מהראשונות לנגוס.

על מה כל המהומה?
"מוצ'ה" השיקה תפריט מיוחד שקופץ לביקור בארבע ערים: טוקיו – בצק שחור משומשום שחור ואבץ, רוטב סויה וטופי, קממבר צלויה, חלת דבש ג'ינג'ר, עלי מורינגה (79 שקל); פריז – בצק לחם בצל, רוטב קרם בצל חום, קרם פרש מתובל, סלט צ'ילי טרי ופרמזן (72 שקל); מרקש – בצק זעתר, רוטב מטבוחה, מוצרלה, פלפלים חריפים שרופים, עגבניות צלויות, בולגרית, עשבי תיבול טריים ופרמזן (72 שקל); ואמסטרדם – בצק צ'דר, רוטב שמן המפ ירוק, גאודה הולנדית, שימאג'י, מלך היער, פורטבלו ושמפיניון (72 שקל). אין מה לומר שכל פיצה נשמעה כמו ביס שיעיף לי את החך.
הטוקיו הייתה בדיוק כמו שחשבתי. הקממבר הצלויה קיבלה חתיכות של חלת דבש ונתפסה בבצק של הפיצה כמו אקסית נואשת ועסיסית. הבצק השחור היה מצוין, הייתה בו מליחות כיפית של סויה מתובלת בג'ינג'ר ומתיקות עדינה של רוטב טופי, הגבינה הייתה עשירה והוסיפה ביס של שומניות עשירה, והכל היה פשוט מעולה. באמת פיצה שמתאימה למבוגרים ולילדים שגדלו עם ההורים הנכונים.
האמסטרדם בעיניי פחות סיפקה את הגימיק, אבל לזכותה ייאמר שהייתה מאוד טעימה. כמו שאמרנו קודם, כל עוד יש בסיס איכותי, הגימיק לא מפריע. במקרה של פיצת אמסטרדם, קיבלנו פשוט פיצת פטריות שהרגישה רגיל, לא מיוחדת בצורה כזו שהיינו משלמים עליה 72 שקל. בצק הצ'דר היה מעולה, אבל מאוד עדין. שמן ההמפ לא ממש נתן משהו, אז בתכלס קיבלנו פיצת פטריות מאוד טעימה, גדושה בגבינות ופטריות, אבל גם פיצה שילדים יאכלו בכיף ושכולם ייהנו ממנה מאוד.
בכל מקרה, הביצוע של הפיצה עצמה הוא מושלם, הבצק נהדר, תפוח כמו שצריך ועם מליחות נהדרת, וכל התוספות הן באיכות מעולה, ולכן הביס הוא נהדר ומאוד מספק. שאפו על הרעיון של הפיצות המיוחדות, רק אם כבר להעז, אז עד הסוף, כי פיצה קלאסית – יש לנו מעולות, ואם כבר לנסות משהו אחר, אז לעשות אותו פרוע עד הסוף. לבינתיים אני הולכת להזמין לעצמי את הפריז והמרקש.

כתבות נוספות באוכל

0

מכורה | דרינק בדואר

הפינה העמוסה של יהודה הלוי ואלנבי בתל אביב והרחובות הסמוכים נמצאת בשיפוצים כבר תקופה ארוכה - מה שגרם לדעיכה קלה...

אוכל1 בדצמבר 2021    2 דקות
0

מכורה | בנץ אני רעב!

ההמבורגריה השכונתית "בנץ ברדרס" פתחה סניף נוסף במרכז העיר, ומבחינתי זו הייתה ההזדמנות לבוא ולטעום על מה המהומה. תכלס אין...

אוכל23 בנובמבר 2021    3 דקות

כתיבת תגובה