אוכל

מכורה | ביג אין יפן

אוכל13 בספטמבר 2021    2 דקות
0
מכורה | ביג אין יפן

כמו כל ישראלי חובב תרבות ואוכל, תמיד הייתה לי פנטזיה לטוס ליפן ולשוטט בין עצי הסאקורה, לזלול סושי ודגים טריים ולשתות סאקה עד שכרות טוטאלית. ובעיקר, לספוג את התרבות הכל כך לא שגרתית של היפנים. ברור לי שחלק מזה הוא קלישאתי, אבל עדיין ככה אני מדמיינת את יפן.
אז אומנם עדיין לא נסעתי, אבל הספקתי למצוא לי בן זוג שחי ביפן כעשור ובישל שם ללא הרף. הוא כמובן העצים את הפנטזיה היפנית שלי, עם סיפורים על האיזאקיות היפניות – ברי האוכל הקטנים, סטייל החמארות שלנו – שם יושבים ושותים לאורך הלילה וזוללים שפע של מנות קטנות וטעימות.
ולמה אני פה חופרת לכם על יפן? כי ממש השבוע פגשתי בחורה ישראלית מתוקה ממש בשם אלכס אברמוב, שחיה ביפן כשש שנים. אלכס בישלה שם בכל מיני מטבחים – ואפילו פתחה מסעדה יפנית בהונג קונג. כמו כן, היא התמחתה בבשר הוואגיו היפני, הידוע כבשר הטוב ביותר. עכשיו, כשהיא חזרה אלינו, היא החליטה לפתוח את UMAI – איזאקיה קטנה בבית המהמם שלה ביפו. ממש שנייה מהים, בחלל יפהפה ומעוצב מינימליסטי, היא תגיש במשך שלושה ימים בשבוע תפריט של מנות קטנות ומיוחדות. המנות משלבות את המטבח היפני באסתטיקה ובטעמים, עם המטבח המקומי, בעיקר בדגים – וכל זאת בשילוב בשר הוואגיו המפורסם.

מה אוכלים?
קודם כל, תבואו פתוחים לטעמים אחרים. בעיקר לטעמים מאוד נקיים. לא חריפים מדי, לא מלוחים מדי – ובכללי, לא חזקים מדי כמו שהחך שלנו רגיל, אלא משהו יותר עמוק ועדין.
לדוגמה: טרטר צ'אך מבשר וואגיו על אטריות סובה פריכות וקראנצ'יות וביצת שליו. מין ביס כיפי עם המון מרקמים. או רוסטביף וואגיו במרינדת דבש ומיסו לבן; וגם כדורי וואגיו בטמפורה שחורה לצד איולי אביבי.
בטאטאקי פלמידה מעושנת על בצלים פרוסים ברוטב טמאנגי – מצאנו המון משחקי מרקם, אבל גם משחקי ריחות של הבצל והדג המעושן. במנת הפארידה על קציפת דאשי ותרד ניו זילנדי ניכר הטיפול המטורף שאלכס נותנת לדג ולבשר. ממש עבודת אומנות של דיוק ועיצוב לצד רטבים מיוחדים וכל כך טעימים, שאני ממש ביקשתי אקסטרה מכל רוטב. הכל מלא אומאמי וחשקים של עוד.
לקינוח טעמנו גלידת מאצ'ה נהדרת ופחזניה ממולאת בסוג של פודינג יפני מתקתק. באמת שואו – כל מנה הייתה יפהפייה ודרשה מלא צילומים. כל מנה גם הוכיחה את עצמה בטעמים המיוחדים שלה. זו ארוחה מאוד לא שגרתית, שהיא חובה לכל חובב וחובבת אוכל באשר הם.
טווח מחירים: 72-48 שקל למנה.
כמו כן, יהיו ארוחות קאייסקי שיעלו 400 שקל לאדם ללא אלכוהול, והן יכללו מגוון של מנות יפניות מסורתיות שיוכנו במיוחד לארוחה. וכמובן, אירועים פרטיים.

לפרטים נוספים: 052-5977897

כתבות נוספות באוכל

0

חינאווי משתלט על הכרמל

משפחת חינאווי היפואית עוסקת בבשר כבר למעלה מ-100 שנה, והיא מתפצלת ללא מעט ענפים שבהם שולטים בני המשפחה. לא תמיד...

אוכל31 באוגוסט 2021    3 דקות
0

המכורה | יאוזה סטייל

סצנת המסעדות היא די עמוסה ומלאת תחרות, ולכן לא פעם מנסים המסעדנים לבדל את עצמם באמצעים שונים. זה נעשה לעתים...

אוכל24 באוגוסט 2021    4 דקות

כתיבת תגובה