אוכל

המכורה | יאוזה סטייל

אוכל24 באוגוסט 2021    4 דקות
0
המכורה | יאוזה סטייל

סצנת המסעדות היא די עמוסה ומלאת תחרות, ולכן לא פעם מנסים המסעדנים לבדל את עצמם באמצעים שונים. זה נעשה לעתים בעזרת חללים מעניינים, נגיעות מעשורים קודמים, וגם בעזרת התנהלות מבודלת ו"שושואיסטית" כשזה נוגע להזמנת מקום או כניסה למסעדה. "יאוזה" החדשה היא שילוב של שניהם.
מסעדת "סרפינה" האיטלקית כבר הצליחה להתברג בצפון תל אביב כמסעדה שדופקים אליה הופעה, שבאים להיראות ולראות, והוויב שיש בה הוא מאוד טרנדי, גם אם אתה זולל פסטה עגבניות של ילדים. "יאוזה", האסייתית החדשה מבית "סרפינה", לוקחת את הווייב הזה ומקצינה אותו.
אחרי שהזמנתם מקום, אם בכלל הספקתם, כי המקום עמוס מהשנייה שהוא נפתח – תקבל אתכם, במבט אלגנטי אבל רשמי וקשוח, המארחת בכניסה. לאחר הצגת אישורי כניסה נאותים (תו ירוק ומסיכה), תקבלו פתק קטן המובן רק לאנשי המקום – ואיתו תקבלו אישור לרדת לקומה התחתונה, כשאתם עוברים דרך הצוות המביט בכם בחשדנות, שמא הצלחתם להתפלח.
בקומה התחתונה תקבל אתכם עוד עלמת חן, הפעם יותר קלילה – כי אם הגעתם עד לפה, אז כנראה שאתם בקלאב. בהקשת קוד (שניסיתי לשחזר, למקרה שארצה לפרוץ לפה שוב), הוכנסתי כלאחר כבוד אל "יאוזה" – חלל אסייתי מעוצב לעילא, אפוף יוקרתיות רגועה, משובץ באנשים יפים שאוכלים ומדברים בשקט, בדי-ג'י שמשדר מוזיקה בווליום הנכון ובשפע של צוות שנמצא בכל מקום. עץ דובדבן מלאכותי פורח בוורוד באמצע החלל, שמרוהט בספות ובכיסאות בוורוד עמוק ובפריטי אומנות אסייתיים.
ברגע שאני בפנים, אני מרגישה כבר חלק מהעילית – ואז לא אכפת לי מכל פשוטי העם שמחכים בחוץ.
"יאוזה" היא יותר לאונג' אסייתי מאשר מסעדה. האלכוהול מוצג לפני האוכל ותפריט האוכל לא גדול. אל תצפו לתפריט סושי ענק – מה שכן תקבלו פה אלו כמה מנות מאוד מעניינות, ותפריט יחסית מספק, שאולי הייתי מגדילה בו קצת את הרולים ואת העיקריות. אולי.
מנה שתפסה לנו את העין הייתה מנה של סלט פטריות שלג (68 שקל), שהגיעה בקערה עמוקה קטנה, שבה שחו להן פטריות שלג לבנות, שמזכירות במרקמן ובצורתן אצות, בתחמיץ של סויה, ג'ינג'ר וצ'ילי חריף. מאוד טעים, קצת דומיננטיות של הסויה. בהחלט מנת התחלה עם מלא אוממי, אבל יקרה מדי לראשונה בגודל הזה.
משם המשכנו לוון-טון דגים (58 שקל) – שלושה וון-טונים גדולים ושמנמנים, גדושים בבשר דג עדין ברוטב של סויה סצ'ואן. דווקא הרוטב לא החמיא לכל הביס, אבל הוון-טונים היו נהדרים ועסיסיים. עברנו למחלקת הדגים והסושי, כי כשאת יושבת בשמלה ועם נעלי עקב על בר מהודר – להתחיל לזלול סטייק פרגית (92 שקל) או לאחוז ברעבתנות ספרינג רול גדוש בבשר (48 שקל), הרגיש לפתע פחות מתאים.
אז החלטתי להישאר בסטייל הצ'ופסטיק וללכת על שניים-שלושה רולים. בחרנו ברול ללא אורז – סשימאקי (54 שקל). הרול עצמו בנוי ממסגרת של רצועות מלפפון, והפנים גדוש בדגים, כגון סלמון, ילוטייל וטונה טרייה, ובלב של מיקס עלים עם פונזו הדרים. לקחנו גם את הספיישל שכלל ילוטייל, אבוקדו ועירית עטופים באורז וטונה וגלייז של קוג'י סויה (88 שקל). שני הרולים היו מצוינים, מדויקים, האורז לא היה דחוס מדי ועם תיבול ממש מרומז של מירין. האצה הייתה פריכה, והדגים נהדרים.
מנה נהדרת נוספת הייתה ניגירי המאצ'י (62 שקל) – שתי פיסות דג לבן טרי על אצבעות אורז, ומעליהן טרטר טונה מעט פיקנטי – גם פה מרגישים שחשבו על כל הביס כמכלול, הדגים טופלו בצורה נהדרת, האורז לא היה מוגזם והטעמים היו עדינים ורעננים.
סגרנו בקינוח מרענן של ברולה ג'ינג'ר עם שבבי קוקוס קלוי (48 שקל), ועזבנו בצער את החלל היוקרתי לטובת הלחות המבאסת של היקום בחוץ.
מי שבא קצת יותר רעב יכול ליהנות גם ממנה של פילה בקר או סלמון צלוי, ממגוון של סלטים ומגיוזות בשר שונות. האלכוהול מציע קוקטיילים מתוקים מדי, אבל הכי כיף זה לנסות את תפריט הסאקה הדי מרשים.
סך הכל, החוויה היא מאוד כיפית, הלקוח מקבל תחושה של יוקרתיות ושל כניסה למועדון, והשירות בהתאם – איכותי ומתוקתק.
איינשטיין 10, תל אביב

כתבות נוספות באוכל

0

מכורה | ביג אין יפן

כמו כל ישראלי חובב תרבות ואוכל, תמיד הייתה לי פנטזיה לטוס ליפן ולשוטט בין עצי הסאקורה, לזלול סושי ודגים טריים...

אוכל13 בספטמבר 2021    2 דקות
0

חינאווי משתלט על הכרמל

משפחת חינאווי היפואית עוסקת בבשר כבר למעלה מ-100 שנה, והיא מתפצלת ללא מעט ענפים שבהם שולטים בני המשפחה. לא תמיד...

אוכל31 באוגוסט 2021    3 דקות

כתיבת תגובה