אוכל

מכורה | מוזס על הבר

אוכל17 באוגוסט 2021    3 דקות
0
מכורה | מוזס על הבר

עם כל החיפושים אחר מקומות חדשים, לפעמים אין דבר יותר מנחם מלהגיע למקום שכבר מכירים ולאכול שוב מהטעמים שכמעט לא משתנים. אבל הפעם חזרנו למקום מוכר דווקא מפני שהוסיף מנות חדשות.
רשת ההמבורגרים "מוזס" השיקה תפריט קיץ חדש, ובנוסף להמבורגרים המוכרים – יצרה מנות חדשות, קצת שונות מהשפה הרגילה של הרשת.

אז מה אכלנו?
אתוודה שהתחלנו בכנפיים המוכרות של "מוזס", כי הן מעולות, בשרניות ומטוגנות עמוקות. הרוטב הוא שילוב של חריף ומתוק, ומשאיר את הידיים דביקות. מפה כבר התחלנו לטעום את התפריט החדש. בגזרת המנות הראשונות מציעה הרשת שלוש מנות המתאימות לחלוקה. מנות די קלילות של קרפצ'יו חציל אסיאתי – חציל קלוי, צ'ילי טרי, צ'יפס קוקוס, בצל סגול, רוטב בוטנים, נענע, כוסברה ובזיליקום (39 שקל). אני מודה שבמבט ראשון עיקמתי את האף ומלמלתי לעצמי "עוד קרפצ'יו חציל מוגזם", אבל המנה הייתה ממש טובה. מלאת טעמים, אבל לא יוצרת בלגן בפה. הצ'יפס קוקוס משדרג אותה ונותן מתיקות וקראנץ'.
המנה שממש עשתה לנו שמח בבטן הייתה הקסאדיה דה קרנה – טורטייה ענקית גדושה בראגו טלה, רוטב שעועית שחורה, כוסברה, צנונית, צ'ילי טרי, סלסה של עגבניות שרופות וקרם לימה (49 שקל). זו מנה מושלמת לחלוקה, אבל בינינו, אם אתם לא בעניין של להזמין עוד מנות, אז זו אחלה מנה לחסל לבד.
אם אתם בקטע מקסיקני, אז הרשת מציעה גם "שולחן מקסיקני" – מגש לחלוקה עם כל מיני מנות קטנות, כמו סלסה שעועית שחורה עם טחינה, קרם שעועית לימה עם ראגו טלה, גווקאמולה חציל בוויניגרט, סלסה של עגבניות שרופות וסלסה ורדה, מוגש לצד טורטייה מושחמת (59 שקל).
בשלב הזה כבר התלבטנו אם ללכת כמו תמיד על הארטבורגר או לנסות את הארטסנדוויץ' החדש (64 שקל). לשם הגיוון הלכנו על הכריך, בכל זאת באנו לטעום את התפריט החדש. הכריך מגיע בלחמניית פרנה קלויה קצת עם בשר בקר וטלה, בצל מקורמל שנתן מתיקות, חציל קלוי, בצל מוחמץ, חלפיניו וטחינה. בעיניי הטחינה הייתה מעט מיותרת, אבל בכללי זה ביס שווה ומושחת ממש. גם המנה המוכרת, קריספי צ'יקן סנדוויץ', עברה שדרוג, אבל לא הגענו אליה. במקומה, החלטנו לנסות את אחת ממנות הגריל החדשות.
בחרנו בסלמון בקארי, אך לצערי זו לא הייתה בחירה נכונה. לפעמים צריך להפנים שמקום שעושה בשר טוב, כנראה לא מומלץ להזמין אצלו מנת דג. הסלמון היה נטול טעם וכך גם הרוטב קארי והירקות שהיו בו. את המנה הזו החלפנו בקבב טלה ובקר על בייגל ירושלמי (64 שקל) – מנה חדשה שדי הצילה את המצב. משום מה הקבב הונח על בייגל ומעל טאבולה, שממש לא קשור לטעמים של המנה. אבל חוץ מהטאבולה, כל המנה הייתה עסיסית במיוחד. בעיקר הוסיפה הטחינה-עמבה, שעטפה את המנה.
בקינוחים החדשים ניסינו את הקראק פאי, שהיה פריך וספוג סוכר, כיאה לקינוח וסגר את הפינה.
לסיכום, יש פוטנציאל למנות החדשות של "מוזס", אבל מומלץ להזמין שם מנות בשרניות ופחות ללכת על הדגים. כשזה מגיע לבשר וירקות, הם יודעים לעשות יופי של מנות.
בנוסף להשקת התפריט החדש, פותחת הרשת בימים אלה בר קיץ במרפסת החיצונית של מסעדת "מוזס" בשדרות רוטשילד בתל אביב – שם יוגשו החל מהשעות המאוחרות יותר של הערב מנות נשנוש, חלק מההמבורגרים וקוקטיילים. למשל, בתפריט: כרובית פריכה, נאגטס עוף, כנפי עוף, טבעות בצל ומיקס של צ'יפסים, המבורגרים במשקלים שונים, כריכים ועוד.
פרטים: בטלפון 9449*

כתבות נוספות באוכל

0

מכורה | ביג אין יפן

כמו כל ישראלי חובב תרבות ואוכל, תמיד הייתה לי פנטזיה לטוס ליפן ולשוטט בין עצי הסאקורה, לזלול סושי ודגים טריים...

אוכל13 בספטמבר 2021    2 דקות
0

חינאווי משתלט על הכרמל

משפחת חינאווי היפואית עוסקת בבשר כבר למעלה מ-100 שנה, והיא מתפצלת ללא מעט ענפים שבהם שולטים בני המשפחה. לא תמיד...

אוכל31 באוגוסט 2021    3 דקות

כתיבת תגובה