אוכל

מכורה | חדש, חדיש ומחודש

אוכל10 באוגוסט 2021    4 דקות
0
מכורה | חדש, חדיש ומחודש

אני אתחיל בווידוי – אף פעם לא הייתי גרופית של "מסה". בהחלט יש לי את הכבוד אליה, על הקולינריה שהיא סיפקה ועל תרבות הבילוי שהיא יצרה סביבה, אבל השנים האחרונות לא עשו עמה טוב.
מה ש"מסה" תמיד ידעה לספק זה ניתוק מהעולם החיצון. אפשר לעוף על זה, ואפשר לעקם את האף על ההגזמה הנובורישית. בכל מצב, חמש דקות אחרי שנכנסים לחלל המוגזם בלבן, לנברשות הענק ולשפע הבד שעוטף את החלל, לא זוכרים בכלל מה קורה בחוץ גם אם מלחמת עולם שלישית הייתה מתחוללת.
אל "מסה" המחודשת נכנס השף אסף שטרן, שאותו אני מחבבת מאוד בשל החיוך המבויש, חוסר האגו והיד המצוינת שלו.
מה אוכלים? במבט ראשון, רואים את השינוי העצום שעשה אסף בלרענן ולהקליל את התפריט העמוס במרכיבים וקציפות שהיה פה בעבר ב"מסה". הרבה ים תיכון, שמן זית, ירקות עונתיים, אבל עדיין נשאר מאיר אדוני סטייל. במבט שני, מגלים שאסף נתן דרור ליצירתיות שלו בראשונות, בזמן שבעיקריות הוא נשאר נאמן ללקוחות של "מסה" וסיפק מגוון מנות יחסית כבדות, משביעות, עם הבלחות מסקרנות של טעמים עשבוניים לצד טעמים אסייתים ומטבח צרפתי קלאסי. אנחנו החלטנו ללכת על ארוחה שכולה ראשונות. וזו הייתה חוויה מרתקת.
אסאדו של אבטיח
התחלנו באסאדו אבטיח בסילאן ובלסמי, גבינת טולום, קרם עגבניות שרי צהובות, שמן בזיליקום, סלט ריג'לה וצנוניות (38 שקל). פתיח שנשמע יומרני, ומתגלה כביס כיפי עשבוני ומלא מיצים של נתח עבה של אבטיח לא מתוק מדי, שנצלה קלות וקיבל תיבול חמצמץ-מתקתק, וכמובן גבינה עזה.
ברוסקטת טרטר דג ים (38 שקל) הגיעה כשלושה ביסים חמודים גדושים בטרטר דג ועליהם גזרים צבעוניים צלויים, איולי יוזו, קרמבל שקדים, קרם פרש הדרים וצ'ילי ומילפיי עגל (42 שקל). עלי הבצק הדקים-דקים ופריכים הונחו אחד מעל השני, עם מילוי מצוין של טרטר בקר, עגבניות שרופות ולאבנה מעושנת, שנתנה שיחוק לכל העניין.
הסיבוב הבא כלל בעיקר ראשונות מהים. בקטגוריה הזו המחירים קופצים שלב לאזור ה-70 שקל ומעלה – מה שהופך את ארוחת הראשונות הזו ללא זולה, אבל בעיניי מעניינת יותר. אם אתם בעניין של בשר, אז תמצאו כמובן את כבד האווז ברוטב פורט, בקלאווה בשרנית, שלצערי נגמרה באותו היום, וקרפצ'יו בקר.
בואו נחזור לשולחן:
סלט קיץ – היה המנה היחידה שאכזבה. ציפיתי לעלים פריכים של חסות ואנדיב, וקיבלנו ערימה של עלים חביבה בקושי. לא היה אנדיב, הגבינה הייתה מפוררת, ורק אבקת הזיתים הצילה את המנה בטעם . סשימי שקשוקה – "מנה ששייכת לתפריט הישן, ולא ניסיתי בעבר. המנה התגלתה כנהדרת. טונה צרובה על קרם פלפלים עם עגבניות מגי, צימוקי שרי, ביצה רכה וקרעים ספוגיים של לחם פלפלים. לערבב את הכל ופשוט לזלול. אל תשכחו לנגב עם כמה חתיכות לחם את כל מה שקורה בצלחת הזו.
טרטר דג הים הגיע לצד סלט מרענן של ענבים ורוקט, ולצד פאף כוסמת ומעל גלידת יוגורט סלרי ומלפפון. הטרטר נהדר, וגם הגלידה נותנת ניגוד קריר במרקם ובטעמים. הכל ביחד מעלים קצת את הדג, כי הגלידה מאוד חזקה, ומצד שני, ההפרדה שאסף נותן במנה היא חכמה ונותנת לכל סועד לבנות לעצמו את הביס. מנת הטונה האדומה על חציל יפני באבקת נורי הייתה מדויקת. פיסות הדג הונחו על ערימה של בשר חציל נהדר לצד רוטב תאילנדי ירוק וקרמבל בוטנים, ופשוט שלינו עם המזלג פיסות של דג ובשר חציל שהיו מושלמות כביס כשלעצמו, אבל גם עבדו נהדר עם הרוטב שהחמיא להן ולא בלע אותן. השארנו צלחת נקייה ממש.
"מסה" המחודשת היא עדיין מקום עם וייב ייחודי. ברגע שיפתחו את הבר האפלולי שלה, היא תעלה שלב. אבל ללא קשר לשואו ולנברשות ולבר המעושן, "מסה" היא מקום טעים לאכול בו. אסף עושה עבודה מעולה ומצליח לתת מענה אחר והרבה יותר מסקרן ללקוחות הקיימים, ובטח ובטח – ללקוחות החדשים. תוסיפו לזה את הניתוק הטוטאלי שהמקום מספק, תפריט האלכוהול המצוין והשירות הנהדר, ולגמרי יש פה אופציה קולינרית חווייתית שאסור לפספס. אני מסוקרנת מאוד לראות מה יהיה התפריט הבא של אסף.
הארבעה 19, תל אביב, טלפון 03-6856859

כתבות נוספות באוכל

0

מכורה | ביג אין יפן

כמו כל ישראלי חובב תרבות ואוכל, תמיד הייתה לי פנטזיה לטוס ליפן ולשוטט בין עצי הסאקורה, לזלול סושי ודגים טריים...

אוכל13 בספטמבר 2021    2 דקות
0

חינאווי משתלט על הכרמל

משפחת חינאווי היפואית עוסקת בבשר כבר למעלה מ-100 שנה, והיא מתפצלת ללא מעט ענפים שבהם שולטים בני המשפחה. לא תמיד...

אוכל31 באוגוסט 2021    3 דקות

כתיבת תגובה