אוכל

מכורה | תפאדלו

אוכל3 באוגוסט 2021    2 דקות
0
מכורה | תפאדלו

הקיץ כבר פה בשיאו, ואיתו עונת הבראנצ'ים האהובה. אל שלל הבראנצ'ים המוכרים – ואם תשאלו אותי, כבר די בנאליים – הביא "השומר 1" הוותיק בשורה חדשה.
נאור כהן, הבעלים השרמנטי משהו, מצליח כבר כשש שנים לספק חוויית אוכל רחוב, בלב שוק הכרמל. התפריט שלו כולל מיני מטעמים, כמו קבבים שמנמנים, כריכים גדושים במעורב ירושלמי או בקציצות ערוק ושפע של ירקות צלויים. כעת הוא מחזיר את הפעילות בסופי שבוע ומציע בראנץ' עיראקי כהלכתו וללא הגבלה.
כטריפוליטאית אין לי מושג מה זה אומר בראנץ' עיראקי, ותכלס לא באמת חשוב לי, הרי אני פה בשביל האוכל על כל גווניו וצורותיו. הדיל של הבראנץ', יסבירו לכן מלצריות מלאות אנרגיה תמוהה בשבת לוהטת, כולל סלסלת לחמים וכעכים פריכים, מגוון צלוחיות מזטים ועוד כשלוש מנות בינוניות חמות. כל זה ב-85 שקל וללא הגבלה, כלומר רעבים לא תישארו. ולא, אתם לא יכולים לקחת הביתה עוד מנות.

אז מה מקבלים?
קודם כל, תזמינו איזה דרינק קריר לצנן את החום הבלתי אפשרי הזה, אחרת לא תוכלו לאכול כלום. מפה, תנו למלצרית לנהל את העניינים, כי כמה דקות אחרי הדרינק היא תגיע עם מגש גדוש בצלוחיות ועם אותה אנרגיה ששמורה רק לילדות בנות 21.
לשולחן ירדה סלסלת פחמימות שכללה פיתה עיראקית שמנמנה וכעכים גדולים פריכים וצהבהבים, שעליהם אפשר למרוח "קמר" – חמאה עיראקית טעימה מאוד. אחריה הגיעו המזטים: סלט ביצים חומות נהדר, שאני אישית כבר הזמנתי ריפיל עוד בביס הראשון, טחינה סמיכה, טורשי (חמוצים), עמבה ביתית ועליה עגבניות מגוררות, חצילים מטוגנים עם לימון ולאבנה, ירקות טריים וירוקים, לפת מוחמצת עם גבינה מלוחה.
אחרי שהבטן נרגעה והתחלנו להרגיש ירידה במפלס החום, המלצרית התייצבה עם שלוש המנות החמות: קציצות ערוק עשירות ולצדן ביצה עלומה על תרד תורכי, קובות בורגול במילוי בשר שמנמן וצנוברים על מג'דרה חומה ותפוחי אדמה, ו"שאלרם" – תערובת של לפת ותפוחי אדמה שבושלו כל הלילה.
ביס ראשון בקובות הלוהטות, וכבר הרמנו יד להזמין צלחת נוספת של אותה פריכות שומנית שהקובה הזו סיפקה. לי היה קצת קשה להתחבר למנה של תפוחי האדמה והלפת, אבל בהחלט הסתדרתי מעולה עם הביצה העלומה וקציצות הערוק, לצד נשנוש בלתי פוסק מהכעכים הפריכים המרוחים בתוספות מהחמאה העיראקית.
לבראנץ' של "השומר 1" יש את היתרונות והחסרונות שלו. בגלל האופי המאוד ייחודי שלו הוא לא בראנץ' שתעשו כל שישי, אבל הוא בהחלט בראנץ' שאתם חייבים לנסות. אהבנו את האפשרות לריפיל – כך כל אחד מהסועדים יכול לאכול בלי להתחשבן עם השותפים שלו, ולצאת שבע.
השומר 1, תל אביב

כתבות נוספות באוכל

0

מכורה | ביג אין יפן

כמו כל ישראלי חובב תרבות ואוכל, תמיד הייתה לי פנטזיה לטוס ליפן ולשוטט בין עצי הסאקורה, לזלול סושי ודגים טריים...

אוכל13 בספטמבר 2021    2 דקות
0

חינאווי משתלט על הכרמל

משפחת חינאווי היפואית עוסקת בבשר כבר למעלה מ-100 שנה, והיא מתפצלת ללא מעט ענפים שבהם שולטים בני המשפחה. לא תמיד...

אוכל31 באוגוסט 2021    3 דקות

כתיבת תגובה