אוכל

מכורה | "שאראק": מטבח דגה עונתי

אוכל27 ביולי 2021    3 דקות
0
מכורה | "שאראק":  מטבח דגה עונתי

כל פעם שקמה לה מסעדה חדשה בלוקיישן בעייתי, כזה שנחשב מקולל או סתם שלא הצליח בעבר, אני מרגישה צורך עז להחזיק לה אצבעות. כשמדובר במסעדה ממש טובה, אני אעשה כל מה שביכולתי הקולינרית והעיתונאית לספר עליה ולפרגן. כי לוקיישן זו סתם הגדרה של מקום, ו"מקום מקולל" תלוי רק באנשים שמנהלים את המסעדה. וכזו היא "שאראק" – מסעדה טובה בלוקיישן בעייתי.
על הנייר "שאראק" ממוקמת במיקום מצליח, בבן יהודה – לא רחוק מהצומת העמוס של בן-גוריון. אבל בפועל אין תיירים, ורחוב בן יהודה נותר שומם. בקטע של חוקי מרפי או סתם אכזריות היקום, 100 מטר מהמסעדה יש בית קפה מפוצץ. 200 מטר משם הצומת עמוס ושוקק, בעוד כל האזור מ"שאראק" ודרומה נטוש. אבל בואו נדבר על המסעדה, כי כמו שאמרתי – לוקיישן לא מעיד על איכות.
בימים אלה נפתחו הדלתות של "שאראק", מטבח דגה עונתי, שאותו מובילים צמד השפים הצעירים והמבטיחים – מאור זגורי ורוסלאן אוסוב. השניים עבדו בשנים האחרונות במסעדת "טוטו", וזו הקפיצה ראשונה שלהם למים של הגדולים ולהובלת מטבח שכולו שלהם. הקפיצה הזו מצטרפת לגל פתיחות מסעדה על ידי שפים צעירים, כגון "אלנה", "פרא", "וייס" ועוד.
המטבח של "שאראק" נותן במה מלאה לכל מה שמגיע מהים – ולא משתלט עליו עם תוספות מיותרות, אבל כן מוסיף חומרי גלם שרק מאדירים אותו. התפריט עצמו מציע שפע של מנות ראשונות ובינוניות, ופחות עיקריות.
בואו נפתח שולחן:
התחלנו עם צלחת חריפים, שכללה פלפלים מטוגנים לוהטים, אריסה אדומה, סחוג ירוק ועוד כל מיני חרפרפים – צלחת שמומלץ להזמין יותר מפעם אחת במשך הארוחה, כי היא מוסיפה המון. כל זה לצד צלחת לחמים ומטבלים מושלמת, שבאה מהעסק ליד – "לחם ושות'".
משם עברנו לקערה ענקית מלאה בירוקים פריכים ורעננים, לצד חתיכת גבינה מעט חריפה. אחריה הזמנו צלחת מושלמת, שמבטאת בדיוק את המטבח והגישה של מאור ורוסלאן – טונה טרייה פרוסה עם מלח גס, לצד סלט בורגול נהדר ורענן עם סלרי, נענע, כוסברה ועוד שפע ירוקים (ולא רטוב ועמוס כמו שאוהבים להגיש), וכל זה לצד יוגורט שמנמן ומעט חריף. מנה נהדרת. מדויקת. לכל חומר גלם יש את המקום שלו, וביחד הם ביס מושלם.
מנה נוספת, שמתברר שהיא מנת הדגל במקום, היא המסבחה הירוקה – מלא ירוקים מבושלים בעדינות. על הצלחת תמצאו שומר, ריג'לה, פטרוזיליה, מנגולד, סלרי ועוד, על מצע של חומוס ושום עם המון שמן זית ולימון, וכמובן ערימת דגים צרובה קלות. לצד זה, נגסנו בסיגר קריספי וארוך ממולא בלוקוס ועשבי תיבול.
סגרנו במנה ששלחה אותנו לישון כמו ילדים מאושרים – טורטליני שמנמנים, שעשויים כל כך טוב. הבצק דק, אבל נגיסתי, מילוי החצילים מעורבב עם גבינות כגון ריקוטה, מוצרלה וקשקבל, וכל זה על חמאה, מרווה ואספרגוס. ווי זמיר אלוהי האוכל, זו בהחלט המנה הכי כבדה בכל התפריט בעיניי, ועדיין כזו מנחמת ומלטפת שחבל לוותר עליה.
יש עוד לא מעט מנות בתפריט של "שאראק" שהייתי נוגסת בהם בלי לחשוב. שיפוד המוסר; טרטר הבקר, שנראה נהדר; פסטת דג ים חריפה, שאני חייבת לנסות; והמרלן המטוגן ברוטב נאם פלא התאילנדי – שרק התיאור שלו קנה אותי. וזה נהדר, התפריט כל כך עשיר שאפשר לבוא ולאכול במקום לא מעט פעמים, ולחוות כל פעם חוויה חדשה. מפתיחת שולחן ועד ארוחה רגילה, ואפילו סתם כוס יין משובח ואיזה נשנוש טוב. המנות מבוצעות בצורה מדויקת, חומרי הגלם איכותיים וטריים, ופשוט טעים ב"שאראק". נקודה. וחסרות לנו מסעדות דגים טובות!
המחירים של המנות הראשונות בינוניות נעים בין 46 ל-62 שקל, והגדולות יותר ינועו מ-96 ועד 118 שקל. שווה קפיצה של ממש.
בן יהודה 120, תל אביב. טל' 03-6307070

כתבות נוספות באוכל

0

מכורה | ביג אין יפן

כמו כל ישראלי חובב תרבות ואוכל, תמיד הייתה לי פנטזיה לטוס ליפן ולשוטט בין עצי הסאקורה, לזלול סושי ודגים טריים...

אוכל13 בספטמבר 2021    2 דקות
0

חינאווי משתלט על הכרמל

משפחת חינאווי היפואית עוסקת בבשר כבר למעלה מ-100 שנה, והיא מתפצלת ללא מעט ענפים שבהם שולטים בני המשפחה. לא תמיד...

אוכל31 באוגוסט 2021    3 דקות

כתיבת תגובה