אוכל

מכורה | חוויה טבעונית

אוכל20 ביולי 2021    3 דקות
0
מכורה | חוויה טבעונית

תפריט קיץ חדש ל"באנה" – אחת המסעדות הטבעוניות הוותיקות, שנותנת למטבח הטבעוני כבוד. בשונה מהרבה מסעדות שניסו לטבען מנות בשריות, "באנה" מייצרת מטבח יצירתי וטעים ללא בשר. הקסם שלהם בעיניי הוא ההבנה שמטבח טבעוני לא זקוק לתחליפים ולהצהרות – הבנה שהפכה אותם לידידותיים גם לאוכלי הבשר.

אז מה אוכלים?
קודם כל, קחו איזה דרינק קר, כי יש שם תפריט קוקטיילים חדש, שמשלב מיצים טבעיים.
תפריט האוכל שם את הירקות במרכז הבמה, אבל אל תדאגו – יש פחמימות בשפע!
התחלנו עם מנגו מאיה ומנגו בוסר בסלסלת עשבים אסייתית, כוסברה, בוטנים וליים (44 שקל), שנתנה קיק אסייתי מרענן להתחלת הארוחה. לצדה טעמנו כמה מאזטים, שהם חלק מהבראנץ' החדש שמתחיל אוטוטו: מטבוחה, לאבנה קשיו פטה שקדים, כרובית שרופה על לאבנה, קוביות סלק עם נקטרינה בליווי עירית ואגוזי לוז, וקוביות תפוח אדמה באיולי חזרת.
משם המשכנו לאחת המנות המעולות והקלאסיות של "באנה" – קיש עשיר עם גבינת קשיו וירקות צלויים. המרקם של הקשיו עובד כל כך טוב, שהביס מרגיש כמו קרם שמנת וגבינות. הבצק פריך במיוחד וכל הביס הזה פשוט נהדר (54 שקל). על השולחן חיכתה לנו מנה בשרנית של פטריות יער צלויות ובצל בקונפי שום על תפוח אדמה אפוי באיולי חזרת (62 שקל). לפטריות יער יש בשרניות מטורפת, והן נהדרות כשהן צלויות עם טיפה שמן זית, אבל המחיר גבוה מדי בעיניי.
טעמנו גם מנה מצוינת של פולנטה אפויה מתירס גילי (שהוא תירס מתוק ממש), לצד ערימה של ירוקים קראנצ'יים, כגון בוקצ'וי, שעועית, בצלים ועוד – בויניגרט שום חרדל (54 שקל). הוספנו מנה שהיא חובה במזג אוויר הזה – סלט העלים של "באנה", שכולל מלא סוגי חסות פריכות, פקאנים, פירות חתוכים וחתיכות של פטה שקדים (54 שקל). אם אתם בעניין של פחמימות – אל תוותרו על הבורקס כוסמין, שגדוש בגבינת קשיו ופטה שקדים, וכמובן שיש גם מנות כמו קארי כתום פיקנטי ותבשיל חיטה וירקות.

ומה עם משהו מתוק?
אני מעריצה של בר הלימון-וניל שלהם. שילוב של מתוק וחמוץ וקראנצ'י בביס אחד! לחובבי השוקולד, יש פאי שוקולד מקמח כוסמין, גנאש שוקולד ושבבי קוקוס (38 שקל) ועוד.
"באנה" היא לא מסעדה לטבעונים בלבד. היא מסעדה לאנשים שרוצים לדעת מה יש להם במנה ולאנשים שמחפשים אוכל ללא בשר או אוכל בריא יותר. הכל מאוד טרי, עונתי וצבעוני, ובעיקר טעים ועושה חשק לקחת ביס. אז גם אם אתם אנשי בשר – תנו לזה הזדמנות, כי טעים שם.
ממש בקרוב מתחילים ב"באנה" בראנץ' של סופ"ש. הבראנץ' יתקיים בימים שישי ושבת, בין השעות 16:00-11:00, ויכלול ארוחה זוגית ב-139 שקל לאדם. בארוחה יוגשו ארבעה-חמישה מאזטים למרכז שולחן, כרובית שרופה על לאבנה, לחם כוסמין, סלט עלים קטן, קיש או בורקס לבחירה, ושתייה חמה/קרה לאדם. יש גם אופציה לשדרג לדרינק ב-12 שקלים.

נחמני 36, תל אביב, טל': 050-6991062

כתבות נוספות באוכל

0

מכורה | ביג אין יפן

כמו כל ישראלי חובב תרבות ואוכל, תמיד הייתה לי פנטזיה לטוס ליפן ולשוטט בין עצי הסאקורה, לזלול סושי ודגים טריים...

אוכל13 בספטמבר 2021    2 דקות
0

חינאווי משתלט על הכרמל

משפחת חינאווי היפואית עוסקת בבשר כבר למעלה מ-100 שנה, והיא מתפצלת ללא מעט ענפים שבהם שולטים בני המשפחה. לא תמיד...

אוכל31 באוגוסט 2021    3 דקות

כתיבת תגובה