אוכל

מתכון | פאי בריבוע

אוכל20 ביוני 2021    4 דקות
0

במקום לטרוח על פאי מוקפד, תכינו את הגאלט - הגרסה הצרפתית הפחות מדויקת אך ממש לא פחות טעימה.

מתכון | פאי בריבוע
צילום: פסקל פרץ-רובין

גאלט משמשים
החומרים (ל-8-6 גאלטים אישיים בקוטר 14-12 ס"מ)
לבצק:
2 כוסות קמח מנופה • 50 גרם קמח שקדים מולבנים וטחונים דק •100 גרם סוכר • ½ כפית • 200 גרם חמאה/מחמאה מרוככת, חתוכה לקוביות • 1 ביצה L • 1 כפית מיץ לימון • ½ כפות מים קרים
למלית: 8-5 משמשים מגולענים וחתוכים לפרוסות • כפית סוכר וניל • 3-2 טיפות מיץ לימון • כפית קליפת לימון מגוררת
לשקדים: כוס קמח שקדים מולבנים • ¼ כוס אבקת הסוכר • ¼ כפית קינמון טחון • 1 חלמון ביצה • 2 כפות חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר • 1 כף קמח מנופה • 1 כפית תמצית וניל • ¼ כפית תמצית רום
להברשה: 1 ביצה טרופה עם 1 כפית מים
לעיטור: ½ כוס פרוסות שקדים מולבנות לבזיקה והגשה: אבקת סוכר
לזיגוג והברשה: 2 כפות ריבת משמשים מרוככת (במיקרוגל)
אופן ההכנה:
הכנת הבצק – מניחים במעבד מזון את הקמח המנופה וקמח השקדים, מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים. מוסיפים תוך כדי ערבוב את קוביות החמאה או מחמאה ומוסיפים את הביצה, מיץ הלימון ואת המים לפי הצורך. מעבדים עד לגיבוש הבצק. מוציאים מהמעבד ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לשעה.
הכנת המלית – בקערה מניחים את פרוסות המשמשים ומוסיפים את סוכר הווניל, מיץ הלימון וקליפת הלימון. מערבבים ומניחים בצד. בקערית נפרדת מערבבים את יתר חומרי המלית: קמח השקדים, אבקת סוכר, קינמון, חלמון, חמאה, קמח, וניל ורום, עד לקבלת עיסה אחידה.
מניחים על משטח עבודה נייר אפייה ומרדדים את הבצק לעלה עגול ודק בעובי ½ ס"מ. קורצים עגול בקוטר הנדרש ומעבירים אל נייר אפייה נוסף הנתון על תבנית התנור. בדרך זו מכינים את יתר הבצק. מצננים במקרר במשך 01 דקות נוספות.
מוציאים מהמקרר את התבניות עם עיגולי הבצק המצוננים בתוכן. מורחים במרכז כל עיגול בצק שכבה עדינה של קרם השקדים ומסדרים על הקרם את פרוסות המשמשים כשהן חופפות זו לזו. בדרך זו מסדרים את הקרם והפרי על יתר עיגולי הבצק. משאירים שוליים נקיים של בצק בגודל 2-1 ס"מ.
מרימים את שולי הבצק בזהירות ומקפלים אותם בצורה מסובבת ולא סימטרית לכיוון המלית, כשבמרכז הגאלט נותרת המלית חשופה. מברישים את שולי הבצק בביצה הטרופה, ובוזקים סוכר או את השקדים. מכניסים למקרר לצינון במשך 03 דקות.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות במשך 40-35 דקות. מוציאים מהתנור, מברישים את הפירות בריבת התפוחים, מצננים ובוזקים אבקת סוכר.
גאלט ארטישוק וגבינה
החומרים (3 גאלטים בקוטר 81-02 ס"מ):
לבצק: 250 גרם קמח מנופה •50 גרם חמאה או מחמאה • ½ גביע שמנת חמוצה • 3-2 כפות שמן זית • 1 כפית מיץ לימון • ¼ כפית מלח • כ-¼ כוס מים
למלית: 1 כוס פסטו ארטישוק • ½ כוס טפנד זיתים • 1 כף עשבי תיבול קצוצים (בזיליקום, טימין, אורגנו) • 1 צנצנת (500 גרם) לבבות ארטישוק בשמן • 100 גרם גבינת פטה מגוררת • 100 גרם גבינת מנצ'גו, מגוררת או חתוכה לתלתלים דקים • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ
להברשה: 1 ביצה טרופה • 1 כף מים קרים
לפיזור: • ¼ כוס שומשום בהיר • ¼ כוס שומשום כהה
אופן ההכנה:
הכנת הבצק – מניחים במעבד מזון את הקמח המנופה, חמאה, שמנת, שמן זית, מיץ לימון ומלח, ומערבבים. מוסיפים תוך כדי ערבול את המים לפי הצורך, ומעבדים עד לגיבוש הבצק. מוציאים מהמעבד ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לשעה. ניתן להכין את הבצק יום קודם.
מניחים על משטח עבודה נייר אפייה ומרדדים את הבצק הקר לעלה עגול ודק בעובי ½ ס"מ. קורצים 2 או 3 עיגולים בקוטר הנדרש ומעבירים אל נייר אפייה נוסף הנתון על תבנית תנור. בדרך זו מכינים את יתר הבצק. מצננים במקרר במשך 10 דקות נוספות. מוציאים מהמקרר את התבניות עם עיגולי הבצק. מורחים במרכז כל עיגול בצק שכבה עדינה של פסטו ארטישוק. מסדרים מעל מעט טפנד זיתים, מפזרים מעט מעשבי התיבול ומסדרים את לבבות הארטישוק כשהם חופפים. מעל הארטישוק מפזרים את גבינת הפטה והמנצ'גו, ומעט פלפלים קצוצים. בדרך זו מסדרים את כל הבצק.
משאירים שולי בצק נקיים בגוד ½ ס"מ. מרימים את שולי הבצק בזהירות ומקפלים אותם בצורה מסובבת ולא סימטרית לכיוון המלית, כשבמרכז הגאלט נותרת המלית חשופה וללא בצק. מברישים את שולי הבצק בביצה הטרופה עם המים ובוזקים עליהם שומשום בהיר וכהה. מכניסים למקרר לצינון נוסף במשך 30 דקות.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות במשך 40-35 דקות. מוציאים מהתנור, מברישים במעט שמן זית ומגישים.

כתבות נוספות באוכל

0

מכורה | ביג אין יפן

כמו כל ישראלי חובב תרבות ואוכל, תמיד הייתה לי פנטזיה לטוס ליפן ולשוטט בין עצי הסאקורה, לזלול סושי ודגים טריים...

אוכל13 בספטמבר 2021    2 דקות
0

חינאווי משתלט על הכרמל

משפחת חינאווי היפואית עוסקת בבשר כבר למעלה מ-100 שנה, והיא מתפצלת ללא מעט ענפים שבהם שולטים בני המשפחה. לא תמיד...

אוכל31 באוגוסט 2021    3 דקות

כתיבת תגובה