אוכל

על מה כל הפוקי?

אוכל20 ביוני 2021    3 דקות
0

קפצנו לביקור בסניף החדש של רשת "פוקישופ" - וחזרנו מלאים בתובנות • הכל על הצלחת הצבעונית שכובשת את ישראל

על מה כל הפוקי?
צילום: ספיר קוסא

רשת "פוקישופ" משיקה סניף רביעי בישראל, הפעם בגבול רמת גן ובני ברק, וזו הזדמנות בשבילנו קצת לבדוק על מה ולמה כל הפוקי.
טרנד קערות הפוקי כבר מזמן הפך לדייר קבוע במדינתנו מלאת הסצינות הקולינריות. הפוקי, שמשמעותו "חתוך לקוביות", היא מנת אוכל רחוב נפוצה בהוואי. הסועד הוא זה שבוחר איך המנה תורכב, כשבדרך כלל יש לה בסיס פחמימתי, כגון אטריות או אורז, ומעל איזשהו דג, אצות וכל מיני ירקות ורטבים. כמובן שהמערב לקחת את המנה הזו והוסיף לה מיני תוספות שלא קשורות כל כך למטבח הטרופי או האסייתי, שגם שם הפוקי מאוד פופולרי, ולכן תוכלו למצוא אצלנו כל מיני תוספות קראנצ'יות ורטבים על בסיס טחינה, שדי משדרגים את המנה.
הקונספט מאד אסתטי ברוב המקומות, ואם האורז/אטריות עשויים נכון, אז כל השאר משתלב מצוין. תוסיפו לזה שזו מנה מעולה לאחרי אימון, מלאה בחלבון ופחמימה, ובכללי מנה עם כמות שומן לא גדולה והרבה ירקות – והנה קיבלתם מתכון מנצח.
רק לסבר לכם את האוזן, בקערת פוקי יש סביב 200 קלוריות, 5 גרם שומן, 20 גרם חלבון ו -20 גרם פחמימות.
קפצנו ל"פוקישופ" שהפכו להיות כבר רשת רצינית ופתחו סניף נוסף בבני ברק, כדי לבנות לעצמנו פוקי ולראות מה הספיישלים.
הקערות יעלו לכם מ-39 שקל לטופו ועד 48 שקל לסלמון וטונה ביחד. הבסיסים לפוקי יהיו אורז, אורז מלא, קינואה ואטריות אורז, ואפילו מצע של עלים, כך שזה מתאים גם לנמנעים מגלוטן.
ועכשיו מתחילה העבודה, מה שמים ליד?
אני אישית לא אוהבת מיני עלים בפוקי, כי אז זה הופך לסלט ופחות למנה עיקרית. שוב, זה הטעם שלי, וראיתי לא מעט שלקחו מלא עלים בתוך הפוקי שלהם. גם בדג תוכלו לבחור בין דג נא, לדג במרינדה או טונה במיונז, וכמובן טופו. בעיניי, דג אפוי היא תוספת הכרחית, כי לא הרבה אנשים מסתדרים עם דג חי.
מגוון התוספות לא קטן, והוא כולל בין השאר שפע של ירקות חתוכים, אבוקדו, אננס, נבטים למיניהם, אדממה, פולי סויה, שומשום קלוי, בצל מטוגן וחי, בטטה ועוד.
מעל כל זה יש מגוון מרשים לא פחות של רטבים: טחינה מייפל עם ג'ינג'ר, מיונז-בזיליקום, סרירצ'ה חריף, ועוד. ההרכבה הנכונה תיצור לכם את הביס שאתם רוצים, מתוק או מלוח, קראנצ'י או רענן וירוק.
אני לקחתי כרוב סגול, אדממה, גזר, דגים מעורבים, בצל מטוגן, אבוקדו וטחינת גי'נג'ר – וקיבלתי מנה קראנצ'ית מאוד, שהשאריות שלה עבדו נהדר גם בחימום אחר כך על מחבת.
אם אין לכם כוח להתחיל להרכיב, התפריט של "פוקי שופ" כולל גם קערות ספיישל מורכבות מראש – כגון פוקי לפני אימון עם יותר דגש על חלבון, פוקי הוואי קלאסי עם אננס ותירס ועוד אופציות.
לסיכום, פוקי זו מנה שכוללת את כל מה שצריך בארוחה אחת, ואני בטוחה שיש כבר גם כאלו עם בשר, או לפחות בטוחה שיהיו כאלו בעתיד. כל עוד מרכיבים את המנה כמו שצריך, היא מספקת ארוחה כיפית, רעננה ומשביעה מאד שמתאימה לחום שלנו. לא היינו מתנגדים שהמחיר לא יעבור את ה-40 שקלים, כי כמות הדג פה היא לא גדולה ומה שמשביע זה בעיקר האורז והירקות. אבל במדינתנו היקרה הכל יקר.

בר כוכבא 16, בני ברק

כתבות נוספות באוכל

0

מכורה | ביג אין יפן

כמו כל ישראלי חובב תרבות ואוכל, תמיד הייתה לי פנטזיה לטוס ליפן ולשוטט בין עצי הסאקורה, לזלול סושי ודגים טריים...

אוכל13 בספטמבר 2021    2 דקות
0

חינאווי משתלט על הכרמל

משפחת חינאווי היפואית עוסקת בבשר כבר למעלה מ-100 שנה, והיא מתפצלת ללא מעט ענפים שבהם שולטים בני המשפחה. לא תמיד...

אוכל31 באוגוסט 2021    3 דקות

כתיבת תגובה