אוכל

הלו ארדואן

אוכל30 במאי 2021    3 דקות
0

מאריס הטורקית שנפתחה בצפון תל אביב מעוררת בנו געגועים לרחובות איסטנבול הסואנים

הלו ארדואן
צילום: ארקדי רסקין

מאריס, המסעדה הטורקית שבצפון תל אביב מעוררת בנו געגועים עזים לטורקיה. אז מה אתה אומר ארדואן, אולי נעשה סולחה על איזה קבב?
באמת הגיע הזמן שיפתחו פה איזו טורקיה הגונה, הרי אין משהו שישראלים אוהבים יותר מקבב בפיתה או שולחן מלא מזטים לצד איזה אניס טוב. מאריס, המסעדה הטורקית שנפתחה פה לפני כשבועיים מצליחה לייצר אווירה של מסעדה מקומית מלאת שמחה ומגישה מנות לא רעות בכלל.
היזם יקי כביר שהביא את סרפינה לתל אביב מביא את מאריס לאותו לוקיישן בהבנה שהצפון הרחוק של תל אביב הופך לאט לאט למרכז שוקק עם הרבה פוטנציאל כלכלי, האוכלוסייה שם אמידה וצמאה למקומות שאפשר לבלות בהם כמו שצריך.
על המטבח והתפריט אחראי השף למי ניפוסי (32), בן למשפחה יהודית טורקית המתגוררת באיסטנבול למעלה מ-600 שנה. למי עלה לארץ מטורקיה בשנת 2003 עם הוריו ובילה במטבח ללא הרף וספג משם את התבלינים והמתכונים של יהודי טורקיה, לא מעט בעיר יכירו אותו כשף הטורקי שעשה משלוחים טעימים במיוחד בימי הקורונה העליזים.
מה אוכלים?
קודם כל קחו לכם בקבוק קטן של ראקי ואיזו כוס קרח כדי לפתוח את הרעב. התפריט לא קטן מתוך רצון שתפתחו שולחן. אני תמיד בעד כמה ראשונות על ארוחה סטנדרטית של ראשונה ועיקרית, במאריס מציעים 4 מאזטים ולחם הבית ב- 99 שקלים – כך שזו התחלה טובה.
למאריס יש טאבון גדול באמצע המסעדה וממנו יוצאות לא מעט מנות, כך שהמסעדה תמיד אפופת ניחוחות של אוכל ולחם. אנחנו התחלנו עם לחמג'ון – בצק דקיק וקריספי ועליו שכבה דקה של בשר מתובל וסלטון עלים חמצמץ (42 שקל). הבצק מושלם, אך לא היינו מתנגדים ששכבת הבשר תהיה מעט יותר עבה. עם זאת, כל מה שעליכם לעשות זה לבצוע חתיכה ולהעמיס עליה קצת טרטר טורקי (64 שקל) קצוץ דק ובשרני עם בורגול ועשבי תיבול; "אזמה"- סלט עגבניות ופלפלים טורקי פיקנטי (26 שקל); או "קוז ביבר" – חתיכות של פלפל שושקה מוחמץ, אורגנו טרי וגבינת טולום שנותנת שמנוניות לחמיצות של הפלפל (24 שקל). גם הפאבה – ממרח אפונה צהובה היה לא רע, אבל דרש יותר שום ותיבול (26 שקל). לערימת הצלחות הוספנו גם סביצ'ה דג ים שהגיע עם מלא עשבי תיבול על יוגורט וסומק (64 שקל); ומנה מעולה ולא מוערכת מספיק של כבדי בקר מטוגנים לצד בצל סומק ופטרוזיליה (58 שקל).
כשהבטן כבר כמעט מלאה, היינו מוכנים למנה החשובה מכל – הקבב הטורקי. למאריס יש שני סוגי קבב: קבב אדנה שהוא פיקנטי יותר וקבב אורפה עדין יותר בתיבול. לקחנו כמובן את המתובל. הגיע שיפוד ארוך עם תערובת צלויה של בקר וטלה קצוצים עם פלפל שאטה ופלפל שושקה (78 שקל) לצד ירקות צלויים על הגריל ותערובת טעימה של אורז ואטריות קטנות.
כמו כן, טעמנו שיפוד של פרגית צלויה (74 שקל) שהגיעה עסיסית ומתובלת. אם אתם חבורה, שווה לנסות את הקוקורץ' – המעורב טורקי שמכיל שקדי עגל ופרגית על הפלאנצ'ה עם מלא תיבול (88 שקל). זו מנה שבהחלט עושה חשק לחזור לאיסטנבול.
לקינוח ניסינו את הקאטמר – בצק דקיק וקריספי ממולא בגבינת קייאמק, פיסטוק ודבש מתובל (46 שקל). ביס לא כבד ולא מתוק מידי, אבל כזה שסוגר ארוחה בצורה מושלמת ועדינה.
איינשטיין 7 תל אביב.
טלפון: 03-5007040, ראשון-שבת 19:00-חצות

כתבות נוספות באוכל

0

מכורה | שבעים ומפורקים

הגראז', אחת ההמבורגריות המופרעות שיש, אוהבת לרענן את התפריט הקבוע עם גימיק מתחלף ומושחת. אני אוהבת המבורגרים, אבל המבורגרים מוגזמים...

אוכל12 באוקטובר 2021    2 דקות
0

מכורה | פיצה של הגדולים

פיצה כבר הפכה מזמן הפכה לקונצנזוס עבור הפודיז ברחבי העולם. כמעט קשה למצוא כיום אדם שלא אוהב פיצה בווריאציה כזו...

אוכל5 באוקטובר 2021    3 דקות

כתיבת תגובה