אוכל

אל תוותרו על מנות הים

אוכל13 באפריל 2021    3 דקות
0

אחרי שנפרדנו מהפיג'מה והטייק אוויי, הגיע הזמן לחזור אל המסעדות הוותיקות והאהובות • והפעם: מסעדת TYO היפנית, שממשיכה לספק לנו את כל החשקים

אל תוותרו על מנות הים
צילום: אנטולי מיכאלו

לקח לנו כמה שניות לעכל שאנחנו יושבים על הבר במסעדה, לבושים במיטב הבגדים, נעלי עקב, אודם. שיש סביבנו מלא אנשים ורעש של צלחות וכוסות, ומישהו מוזג לנו סאקה קר. וואו, ממש חזרנו לעניינים? זה אמיתי?
אין לתאר כמה התגעגענו לצאת מהטרנינג והזום וללכת לשבת ליד אנשים, לשתות כמה דרינקים, לתת למישהו להגיש לנו אוכל משובח ולחזור הביתה בלי לחשוב על הכלים בכיור.
חוויית אוכל אחרת
מאז שמסעדת TYO נפתחה, היא נשמרה אצלי כמסעדה שחייבים לבוא אליה פעם בחודש. אני אפילו אוהבת אותה יותר מאז שהיא עברה לשבזי. השף יאמה סאן הוא אחד האנשים המוכשרים והצנועים שאי-פעם תפגשו – והאוכל שלו בהתאם. יש לו יד מטורפת כשזה מגיע לדגים, ואף שמנות הבשר שלו מעולות גם הן – מנות הדגים שלו יעיפו לכם את החך. כל מנה פה נראית כמו ציור, הדגים מטופלים ברמת האומנות והדקיקות, וכמעט אין עומס במנות, כך שהטעם של הדג פשוט עומד בזכות עצמו.
פתחנו במנה יפיפייה של טונה טרייה קצוצה גס במיסו צ'ילי ושמן שומשום על מין סלט של צנוברים, תפוחי עץ ותרד חלוט לצד ביצת שליו חצי פתוחה. תוכלו לשפוך את החלמון הצהבהב שלה אל תוך המנה ולערבב כדי לקבל רכות וקראנצ'יות בכל ביס.
טעמנו שני יקיטורי – שיפודים יפניים קטנים, האחד עם בלק קוד (שהוא דג שמן במיוחד ולא מתאים לכל אחד), והשני פילה בקר רך כמו חמאה.
אם אתם מחפשים ביס של שואו שישחק עם ים ויבשה, נסו מנה של טונה טרייה שעוטפת פיסת אורז דקיקה ומעליה פיסת כבד אווז צרוב, או את הנאגי מאקי – אספרגוס ובצל ירוק עטופים באנטריקוט וטריאקי חם. שתי המנות האלו הן ביסים קטנים של עינוג, שמייצרים משחקי טעמים של חם וקר בפה. הטרטר טונה-סלמון של יאמה סאן הוא עוד הוכחה לאהבה שלו לאיזון והרמוניה – קערה מאורכת דקיקה ובה חצי טרטר סלמון וחצי טרטר טונה, שמשתלבים לכדי מנה יפהפייה ומלאת טעמים של ים. בכל ביס מהטרטר יש אצות, אבוקדו, איוקרה, טוביקו, וואסבי ועוד כל מיני תיבולים מסקרנים.
אל תוותרו על כמה דרינקים. אני חובבת סאקה קשה, ויש פה תפריט סאקה מכובד, אבל גם הקוקטיילים לא רעים. מעט מתוקים מדי, אבל אם תבקשו מהברמן לשחק עם המתיקות תגלו כמה דרינקים שווים.
המשכנו עם ארוחת הטעימות, כי זה הרבה יותר כיף מלקחת מנה עיקרית ולשבוע מהר. הגיע רול של הקזושי – ריבועי אורז, ספייסי טורו סלמון (בטן הסלמון והחלק הכי טעים), ספייסי טונה, בטטה, שבבי טמפורה וממרח אצות ביתי; ורול מדהים של סלמון צרוב ויוזו. היוזו, ובכלל שילוב של לימון בסושי, מספק רעננות מושלמת לאורז ולדג.
הסושי של TYO מדויק, האורז מתובל נכון, העובי של האורז הוא כמה מילימטרים, כך שהביס לא מכביד והדג הוא השחקן הראשי. שווה לנסות פה את הרולים בלי סויה, תגלו שהם לא פחות טעימים.
סיימנו את הערב המושלם הזה עם ברולה פיסטוק NEW – קראמבל פיסטוק, שנטילי פטל, מי ורדים וטוויל פיסטוק. קלאסי, טעים. ואם אתם שבעים לחלוטין, הייתי מוותרת על קינוח ונשארת עם הטעם המושלם של האוכל.

שבזי 58, תל אביב

כתבות נוספות באוכל

0

הגלגול החדש של "אלנה"

נתחיל בהצהרה החשובה: אין לי משהו אישי נגד חיים כהן, אייל שני או ישראל אהרוני. ההפך הוא הנכון, יש לי...

אוכל28 באפריל 2021    4 דקות
0

ובלי מילה על קלוריות

החזרה לשגרה הוכיחה לי כמה התגעגעתי למסעדות. לא משנה אם כאלו שדורשות ממני לדפוק הופעה או כאלו שההמולה וריח האוכל...

אוכל22 במרץ 2021    3 דקות

כתיבת תגובה