אוכל

טרי מהשוק

אוכל22 במרץ 2021    2 דקות
0
טרי מהשוק
צילום: פסקל פרץ-רובין

כיסוני בריק עם ביצת עין / בּוּרִיקָה
כיסונים מטוגנים וממולאים בביצת עין הם מאכל קל להכנה, שיעשיר לכם את השגרה. והכל מתחיל בעלים הכי דקים ועדינים שראיתם מימיכם.

החומרים (ל-4 מנות):
4 עלי בריק • 4 ביצים • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם • שמן לטיגון • בצל ירוק קצוץ (לא חובה) • חופן פטרוזיליה וכוסברה קצוצה (לא חובה) • פלפל צ'ילי קצוץ
(לא חובה)

אופן ההכנה:
משטחים עלה בריק על צלחת שטוחה, פותחים ביצה למרכז העלה, מתבלים במלח ובפלפל. לגיוון אפשר להוסיף בצל ירוק קצוץ, מעט פטרוזיליה וכוסברה קצוצה ומעט פלפל צ'ילי קצוץ שייתן טעם חריף.
סוגרים את העלה לחצי (מתקבל חצי עיגול ממולא). מצמידים את הדפנות.
מחממים שמן במחבת בינונית (הכמות כמו לטיגון שניצל). מרימים את העלה הממולא בזהירות כדי שהביצה לא "תברח" החוצה, ומניחים אותו במרכז המחבת.
מטגנים מצד אחד עד לגוון זהוב, והופכים את עלה הבריק לצדו השני. מכינים כך את שאר העלים. מגישים חם.
בקלאווה שלי
למתכון מהמטבח הים תיכוני גרסאות רבות. לא פעם אפילו סוג הבצק משתנה. משתמשים בעלי פילו או עלי פילאס, וכמובן בבצק עלים.

החומרים (ל-03-52 עוגיות):
1 חבילה (400 גרם) של בצק עלים מוכן

למלית: 1 כוס אגוזי פקאן או פיסטוקים – טחונים (או שילוב של סוגים שונים של אגוזים) • ¾ כוס בוטנים טחונים • 1 כוס שקדים טחונים • 1 כוס סוכר • 1 כפית תמצית וניל • 1 חלבון ביצה • 2 כפות מיץ לימון • 1 כף קליפת לימון מגוררת • 1 כף קליפת תפוז מגוררת • ¼ כפית ציפורן טחונה • ½ כפית קינמון

לסירופ: • ½1 כוסות סוכר • ½1 כוסות מים
קליפה מגוררת מלימון אחד • מיץ מחצי לימון • ½ כפית תמצית הדרים
לעיטור: ½ כוס פיסטוקים גרוסים
אופן ההכנה:
מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי ½ ס"מ ובגודל 24X35 ס"מ או לגודל של תבנית עגולה גדולה. מניחים עלה בצק בתחתית תבנית אפייה משומנת.
מערבבים את חומרי המלית ומשטחים על הבצק בתבנית. מניחים מעל את עלה הבצק השני ומשהים שעה במקרר.
חותכים את העוגה למעוינים או לריבועים, ואופים 45-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות.
מבשלים את חומרי הסירופ בסיר על אש נמוכה-בינונית כ-30 דקות, עד לקבלת סירופ צמיגי. יוצקים חצי מהסירופ על העוגה בעודה חמה ומצננים.
לפני ההגשה מחממים את יתר הסירופ ויוצקים על העוגה הקרה. מעטרים עם הפיסטוקים סביב הבקלאווה.

טיפסקל
אפשר לגלגל את עלי הבצק הממולאים כגלילה ולכווץ בעדינות את הרולדה
מקצה אחד אל המרכז
ומהקצה השני אל המרכז.

כתבות נוספות באוכל

0

ובלי מילה על קלוריות

החזרה לשגרה הוכיחה לי כמה התגעגעתי למסעדות. לא משנה אם כאלו שדורשות ממני לדפוק הופעה או כאלו שההמולה וריח האוכל...

אוכל22 במרץ 2021    3 דקות
0

בלחם או בצלחת?

עכשיו, כששוק הכרמל נפתח רשמית, אני מרגישה שאפשר לנשום שוב לרווחה. איך התגעגעתי לשוק הסואן ועמוס המבקרים, אל צעקות הבסטיונרים...

אוכל11 במרץ 2021    3 דקות

כתיבת תגובה