אוכל

על הגריל

אוכל18 בפברואר 2021    2 דקות
0

במסגרת סדרת הכתבות "אוכלים בבית", השבוע הזמנו משלוח מ"צ'יקן קלאב" - שהפליאו בעוף בגריל שלהם, אך אכזבו בגזרת התוספות

על  הגריל
ארוחת רוטיסרי | צילום: יעל יצחקי

לאבא שלי היה מנהג קבוע בימי חמישי – לאכול עוף. היות שכבר אוטוטו הגיע סוף השבוע ולא היה לו כוח לבשל, אט-אט הוא הרגיל אותנו שבחמישי אוכלים עוף בגריל – העוף של אבא. הוא היה מביא עוף טרי, עוטף אותו בשמן זית ולימון מבחוץ ומבפנים, מצפה בשכבת מלח ורוזמרין, שהיה קוטף מהגינה, וצולה אותו ארוכות בתנור. בזיכרוני העוף היה תמיד פריך ועסיסי בצורה בלתי ניתנת לתיאור, רק מלכתוב עליו הפה מתחיל לרייר.
לצד העוף, הוא היה מכין סלט בסיסי של עגבניות ובצל גס בשמן, מלח ומים. כן, כן… מים. את הסלט הצלחתי לשחזר לא מעט, אבל את העוף, גאד דאם, את אותה עסיסיות בשר מטורפת ופריכות עור צלוי לא הצלחתי מעולם לשחזר. באיזשהו שלב ויתרתי, ופשוט הגעתי לזלול אותו אצלו בימי שישי, כשנחה עליו הרוח להכין אותו.

ריחות של בית ואכילה בידיים
חלקים מהחוויה הזו הצלחתי לשחזר כשהגיע לפתח ביתי המשלוח של "צ'יקן קלאב" באחד מימי חמישי האחרונים. עם ציפייה לא גבוהה – כי ניסיתי לא מעט רוטיסרי ורובם היו יבשושיים ונטולי עניין – הופעתי לטובה.
אומנם המארז שבו הגיעה הארוחה נראה חביב בלבד ולא יצר ציפייה רבה, אבל אז הגיע גל הריח. הניחוחות שעלו מאותה קופסה העיפו אותי25 שנים אחורה. שילוב של עשבי תיבול, שמן זית והמון השקעה. העוף נצלה בדרגת שלמות, והעור היה פריך ולא שמנוני. הבשר, כולל החזה, היה עסיסי ממש ונאכל בידיים חשופות וברעבתנות. ככה אוכלים עוף, אנשים! בידיים, אחרת איך תגיעו לעצמות, למרכזי הטעם, איך לא תשאירו פיסה אחת סוררת לא אכולה. מי שלא ראה אותי "מגרמשת" עוף, לא ראה בחורה שאוהבת לאכול.
אל העוף צורפו שתי תוספות: סלט קולסלאו ותפוחי אדמה רוטיסרי. האחרונים היו לא רעים בכלל, אבל בגלל הרמה הגבוהה של העוף, רציתי וציפיתי שתפוחי האדמה יהיו עינוג נימוח מבפנים וקריספי מבחוץ. הם לא רעים, אבל הם בהחלט יכלו להיות טובים יותר. הקולסלאו לצערי היה נטול טעם.
מבט בתפריט גילה לי עולם שלם שהייתי רוצה לטעום. בעוד שאוטומטית בחרתי בשתי תוספות קלאסיות, יש עוד שפע תוספות מעניינות, כמו צ'יפס בטטה, סלט עדשים, סלט תפוחי אדמה, סלטי עוף למיניהם, כריכים וכנפיים.
בשורה התחתונה: המרכיב העיקרי בהזמנה הזו- העוף, היה מושלם מכל הבחינות, ולכן מבחינתי המשלוח הזה מוצלח ומומלץ. כל עניין התוספות נתון לטעמו של כל סועד, ולכן אני רק יכולה לומר שלא תזיק פה יותר השקעה ותשומת לב בתוספות.

להזמנות ולמשלוחים www.rotisserie.co.il

כתבות נוספות באוכל

0

ובלי מילה על קלוריות

החזרה לשגרה הוכיחה לי כמה התגעגעתי למסעדות. לא משנה אם כאלו שדורשות ממני לדפוק הופעה או כאלו שההמולה וריח האוכל...

אוכל22 במרץ 2021    3 דקות
0

טרי מהשוק

כיסוני בריק עם ביצת עין / בּוּרִיקָה כיסונים מטוגנים וממולאים בביצת עין הם מאכל קל להכנה, שיעשיר לכם את השגרה....

אוכל22 במרץ 2021    2 דקות

כתיבת תגובה