אוכל

התיונים כבר בפנים

אוכל17 בינואר 2021    3 דקות
0

רגע לפני ט"ו בשבט: קבלו שני מתכונים מתוקים המשלבים על פירות וחליטות

התיונים כבר בפנים
צילום: רחלי קרוט

ביסקוטי חמדת השקד עם סילאן ושקדים

מצרכים:
2 כוסות קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית תמצית וניל איכותית
תוכן מ-2 תיונים של חליטת תה שקדים (התערובת עצמה, ללא השקיק)
3/4 כוס סוכר לבן
1/4 כוס סילאן
קליפת תפוז מגורדת דק
3 ביצים בגודל M
1/2 כוס שקדים שלמים

אופן הכנה:
– בקערה גדולה שמים את כל המצרכים, לפי הסדר ברשימה, ומערבבים עם כף עץ או בעזרת הידיים עד שנוצר בצק מגובש. זה בסדר אם הוא דביק ורך.
– מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים בעזרת ידיים רטובות ומעצבים כל בצק למלבן בגובה 4-5 ס"מ בדומה לכיכר לחם. אם הבצק יוצא טיפה רך מדי אפשר להוסיף 2 כפות קמח.
– מניחים כל בצק על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 40 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב והכיכר יציבה.
– מצננים את 2 הכיכרות עד שהן קרות לגמרי. אפשר בחוץ במשך 30-40 דקות או 20 דקות במקרר.
– פורסים את הכיכרות לפרוסות דקות או עבות, בהתאם להעדפה שלכם, ומניחים את הפרוסות על תבנית תנור עם נייר אפייה. אין צורך לשמור על מרווחים כי העוגיות לא תופחות.
– מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 ואופים במשך 15-20 דקות או עד שהביסקוטי מעט מזהיבים ומתייצבים.
– שומרים בקופסה סגורה על השיש.

הערות ושדרוגים:
*ניתן להוסיף לבצק  1/2 כוס של תוספות בנוסף לשקדים. הנה כמה אופציות: פירות יבשים קצוצים גס, גרידת לימון, מעט קינמון או שוקולד צ'יפס.
*לביסקוטי שוקולדים ממירים 4 כפות מהקמח בקקאו איכותי.
*רוצים לשדרג? ממיסים 100 גרם שוקולד מריר וטובלים חצי מהביסקוטי בשוקולד. את הביסקוטי המצופים מומלץ לשמור במקרר בקופסה סגורה כדי שהשוקולד לא ימס.

עוגת פירות יבשים נוסטלגית

מצרכים (עוגת אינגליש קייק גדולה):
3 ביצים בגודל L
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל איכותית
קליפת תפוז מגורדת דק
1/2 כוס שמן
1/4 כוס מים רותחים
1 ו-1/3 כוס קמח לבן
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
תוכן של 2 שקיקים מחליטת סיידר & נשנושי פירות
תוכן של 2 מעטפות נשנושי פירות
1 כוס פירות יבשים לבחירתכם

אופן הכנה:
– פותחים שקיק תה אחד ומערבבים את התערובת שבתוכו עם 1/4 כוס מים רותחים. מניחים בצד כדי שהמים יצטננו מעט.
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את הביצים והסוכר ומקציפים במשך 5 דקות.
– מוסיפים חלב, וניל, גרידת תפוז ושמן ומקציפים דקה נוספת. מוסיפים את המים עם התה ומקציפים כמה שניות.
– מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואת תוכנו של שקיק התה הנוסף (מבלי לחלוט במים) ומערבבים עד שהקמח נטמע בבלילה.
– קוצצים את הפירות היבשים לקוביות בגודל 1 ס"מ ומוסיפים לבלילה. מערבבים בעדינות.
– מעבירים לתבנית אינגליש קייק גדולה, משומנת היטב, ומפזרים מעל את נשנושי הפירות של ויסוצקי.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 30-35 דקות או עד שהעוגה זהובה וקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

הערות ושדרוגים:
*ניתן להוסיף לעוגה 1/4 כוס אגוזים קצוצים גס.
*לגרסת פרווה ממירים את השמנת המתוקה בקרם קוקוס.
*רוצים לשדרג? מפדרים את העוגה, אחרי שהיא מצטננת, באבקת סוכר עם מעט קינמון.

*באדיבות ויסוצקי

 

כתבות נוספות באוכל

0

הגלגול החדש של "אלנה"

נתחיל בהצהרה החשובה: אין לי משהו אישי נגד חיים כהן, אייל שני או ישראל אהרוני. ההפך הוא הנכון, יש לי...

אוכל28 באפריל 2021    4 דקות
0

אל תוותרו על מנות הים

לקח לנו כמה שניות לעכל שאנחנו יושבים על הבר במסעדה, לבושים במיטב הבגדים, נעלי עקב, אודם. שיש סביבנו מלא אנשים...

אוכל13 באפריל 2021    3 דקות

כתיבת תגובה