אוכל

החוויה האמריקאית

אוכל13 בדצמבר 2020    3 דקות
0

כמו תמיד בימי חמישי, התיישבנו להחליט על המשלוח שיעשה לנו שמח ושישלח אותנו  מאושרים ושמנמנים לסופ"ש • ומה יותר מושלם מפיצה?

החוויה האמריקאית
צילום: יח"צ

השבוע נתקפתי חשק לפחמימות. כל השבוע עשיתי אימוני זום, בישלתי תבשילים שמצאנו באינטרנט, ואפילו ניסיתי דיאטת מיצים – ועכשיו, כשהגענו לסופ"ש, אני זקוקה לעידוד אמיתי, ועידוד זה פחמימות (תגידו, יש משלוחי בורקס חמים?). הבחירה נפלה על פיצה, ועל "פאפא ג'ונס", כי הפיצה שלהם משלבת בין בצק ושחיתות (שנשלם עליה אחר כך), וכי הם פתחו סניף חדש ברמת גן.

בצק, גבינה ושאר ירקות – מה עוד אנחנו צריכים?
שיטוט באתר מראה שהתפריט של "פאפא ג'ונס" עשיר מאוד. קודם כל, כדאי שתדעו שיש כמה מבצעים לא רעים שם, שווה לבדוק. חוץ מזה, יש מגוון די רחב. מפיצות רגילות עם שפע תוספות ועד לפיצות עמוסות בכל טוב, ואפילו ראשונות שתמיד כיף לזלול, כמו אצבעות גבינה, צ'יזי רול, טבעות בצל ועוד. לחובבי הגבינה יש אופציה לאקסטרה גבינה, ואפילו למיקס של כמה סוגי גבינות, כך שאין מצב שלא למצוא את הפיצה שלכם בכל הרעב הזה.
ככל ששוטטנו באתר, כך נהיינו יותר רעבים. הזמנו בזריזות את היוונית ופיצה דקה עם תערובת של שתי גבינות וזיתים שחורים, וגם צ'יזי רול – והמתנו בסבלנות שראויה לפרס, לאור הרעב המטורף שתקף אותנו.

אין על הביס הראשון
כבר הצהרתי על זה לא מעט פעמים במדור הזה ובכלל, אבל הביס הראשון, בעיקר כשממש מורעבים, הוא חוויה חוץ-גופית, אורגזמה קולינרית של כל החושים. הריח שמשתולל באף, המגע של הבצק הקריספי והטעמים הלוהטים שמתפוצצים בפה, מלוח, חריף, ובעיקר חדש וחם. אין שווה ערך לביס הראשון ב-ע-ו-ל-ם.
היוונית של "פאפא ג'ונס" הייתה כל מה שציפינו לו – בצק לא עבה ולא דק, כזה שיש בו שוליים שמנמנים כמונו ותחתית נגיסתית, מעל – רוטב עגבניות סמיך אבל לא מתובל במיוחד, כך שהוא השתלב טוב עם שאר הטעמים היותר דומיננטיים, ובין לבין נחו להם באושר חתיכות של בצל סגול, עגבניות טריות, זיתים שחורים, גבינת פטה ופרוסות פלפל חריף. תודו שזה נשמע מושחת… ותאמינו לנו שגם הביס היה כזה, עמוס ועשיר, והבצק נשאר יציב ולא קרס למרות הכמות הנדיבה של התוספות.
אין מה לומר שאחרי ההתנפלות הראשונית על הפיצה, היינו בטוחים שהפיצה עם תערובת הגבינות לא תעמוד ברף, ודי טעינו. ברור לחלוטין שזו חוויה אחרת, אבל פה, לעומת הקודמת, לרוטב בחרנו בבצק דק, והיה יותר דגש בטעמים. על הפיצה היו שתי גבינות איטלקיות, שביחד עם המליחות של הזיתים יצרו פיצה ים תיכונית-איטלקית. המליחות הים תיכונית הזו וריח הבצק הטרי גורמים למוח שלנו להרגיש בכל ביס שהוא באיטליה. אז חיסלנו גם חצי מזה.
רק אחרי הרגע הרעב וחיסול שני חצאי פיצה בעשר דקות, ראינו את קופסת הצ'יזי רול עומדת לה מבוישת בצד, נשכחת. אנחנו מודים שכבר לא יכולנו לאכול יותר מדי, אבל כדי לא להעליב אף מנה וגם בגלל שאנחנו גרגרנים גאים – לקחנו שתיים-שלוש חתיכות לוהטות והקפצנו אותן לפה. תענוג.
כשאתם מזמינים משלוח של פיצה, יש לכם משהו בראש, סוג של ציפייה לחוויה מסוימת, לבצק חם, לגבינה נמסה ברוטב עגבניות, למליחות, למגע של הבצק הלוהט ביד, לביס של כל זה .
מבחינתי, ב"פאפא ג'ונס" קיבלנו את זה – גם את חוויית הפיצה האמריקאית השמנמנה, המושחתת, המוגזמת, וגם את חוויית הפיצה האיטלקית הדקה, הים תיכונית. כל עוד יש לי את האופציות לבחור מה שבא לי, החוויה תהיה מושלמת.

פאפא ג'ונס – טל' 6699*

כתבות נוספות באוכל

0

התיונים כבר בפנים

ביסקוטי חמדת השקד עם סילאן ושקדים מצרכים: 2 כוסות קמח לבן 1 כפית אבקת אפייה 1/2 כפית סודה לשתייה 1...

אוכל17 בינואר 2021    3 דקות
0

הקשר האיטלקי: חמין מקרוני עם אסאדו  

מצרכים: 1  צנצנת רוטב ברילה בזיליקום 1 חבילת בוקטיני ברילה (ספגטי מס' 9) 5  יחידות אסאדו חתוכות עם העצם 7...

אוכל3 בינואר 2021    דקה אחת

כתיבת תגובה