אוכל

קיסרית נגד קיסרית: מי ינצח?

אוכל26 בנובמבר 2020    3 דקות
0

ב"ג'ירף" השיקו תפריט טבעוני-צמחוני למנות הקלאסיות שלהם - ואנחנו בדקנו מה יותר טעים

קיסרית נגד קיסרית: מי ינצח?
צילום: יונתן בן חיים

אין כמעט חובב אוכל שלא מכיר את "ג'ירף נודלס בר" – ואין חובב אוכל אסיאתי שלא אכל שם לפחות פעם אחת בחייו. רשת "ג'ירף" היוותה, עד לא לפני הרבה זמן, את אחד המוסדות היותר פופולאריים לאוכל אסיאתי.

לאור העלייה בביקוש למנות ללא מוצרים מן החי, החליטו לצאת ברשת עם תפריט ירוק, כלומר תפריט נפרד שיספק מנות חפות מבשר ודגים. חלקן טבעוניות – כלומר גם ללא רטבים מבוססי חי, והן גם יישלחו בכלים מתכלים.

את הבשר החליפו הטופו וחלבון הסויה, את רוטב הדגים החליפו רטבים על בסיס אצות ותחליפים מעושנים שנותנים טעם.

אז מיד העמדנו את העניין למבחן. הצבנו צמחונית מול קרניבור, והזמנו מ"ג'ירף" שתי מנות בשר ואת התחליף הצמחוני שלהן. חוץ מזה, הזמנו עוד שתי מנות ראשונות ירוקות – וניגשנו לעניין בכובד ראש ובקיבה ריקה.

הקרב מתחיל

על השולחן נעמדו נרגשות הקיסריות ונודלס סצ'ואן. הנודלס סצ'ואן היא מנה מוכרת, והיא מהווה מנה משביעה, בשרנית ומספקת. יש בה אטריות ביצים עם נתחי סינטה בקר, שלושה סוגי בצלים, קשיו, נבטים, צ'ילי וכוסברה (63 שקל). הגרסה הירוקה מגיעה עם נתחי חלבון סויה ואטריות אודון (63 שקל). ההבדלים כמעט לא הורגשו, שזה שאפו גדול ל"ג'ירף". עבדתי לא מעט עם חלבון סויה, ולא תמיד קל לתת לו את המרקם הנכון. מצד שני, הוא סופג טעמים מצוין, ואם עובדים איתו כמו שצריך – בחתיכות קטנות הוא ממש מרגיש בשרני. בסינטה סצ'ואן הוא הרגיש ממש כמו נתחי בשר חתוכים דק. שתי המנות היו מאוד דומות, שתיהם היו נדיבות, ומתיקות הבצלים לצד מליחות הרוטב והסויה יצרו מנות עם טעמי אומאמי חזקים. לשתיהן הייתי מוסיפה עוד קצת פיקנטיות, אבל זה כבר עניין אישי.

הקיסרית החדשה של ה"ג'ירף" כבר מזמן לא חדשה, אבל השם הזה נשאר איתה כבר שנים. פה ל"גי'רף" הייתה יותר עבודה, ולא בטוח שהייתי מלכתחילה מנסה לטבען מנה כזו בשרנית ומעושנת. בקיסרית הבשרית תקבלו אטריות ביצים מקמח חיטה מלאה שמייצרים במקום, עם חזה עוף, פילה לבן, בשר מעושן, ירקות ירוקים וקשיו. (62 שקל). הבשר המעושן מספק מעושנות ועסיסיות שלא קל לשחזר.

בקיסרית הירוקה תקבלו את אותו הרכב, רק עם חלבון סויה וטופו צרוב (62 שקל). פה ההבדל הרבה יותר משמעותי. הפיקנטיות הנדרשת הייתה בשניהם, וזאת לצד עושר בירקות ואטריות. האטריות תוצרת בית היו מעולות, נגיסות וטעימות ממש. הרוטב עטף אותן עם המון אהבה, ושתי המנות היו טעימות, רק שכל אחת בדרכה שלה. בקיסרית הבשרנית הייתה ארומה מעושנת ועסיסית. בקיסרית הירוקה הטעם והתחושה האלו היו חסרים, אף על פי שהוסיפו איזה רוטב מעושן כלשהו. אני חייבת להודות שלולא ההשוואה, היא הייתה מתקבלת כמנה טעימה ועשירה בזכות עצמה – שזה חשוב לציין. פשוט אולי לא הייתי קוראת לה הקיסרית.

סיימנו בשתי מנות שהיו מצוינות ללא כל צורך להשוות אותן למקור: סלט מלפפונים בתיבול אסיאתי עם חתיכות טופו קריספיות ותיבול מצוין; וכדורי פטריות פורטבלו וכרישה, עם טריאקי וספייסי מיונז, שהיו גם הן נגיסות ועשירות – וחוסלו על ידי כולם, ללא קשר למין, גזע או חיבה לבשר.

אני בעד לספק אופציות טבעוניות במסעדה, מאחר שצריכת הבשר מוגזמת בעיניי. פשוט תמיד כדאי לייצר מנה בזכות עצמה, ולא להתאים אותה בכוח. ברוב המנות ההחלפה של האטריות והחלפת הבשר לטופו תעשה יופי של עבודה, במקרים שבהם לבשר יש השפעה דומיננטית על המרקם ועסיסיות המנה – פשוט כדאי לוותר ולייצר מנה אחרת.
כך או כך, התפריט הירוק מבורך ועשיר.

כתבות נוספות באוכל

0

התיונים כבר בפנים

ביסקוטי חמדת השקד עם סילאן ושקדים מצרכים: 2 כוסות קמח לבן 1 כפית אבקת אפייה 1/2 כפית סודה לשתייה 1...

אוכל17 בינואר 2021    3 דקות
0

הקשר האיטלקי: חמין מקרוני עם אסאדו  

מצרכים: 1  צנצנת רוטב ברילה בזיליקום 1 חבילת בוקטיני ברילה (ספגטי מס' 9) 5  יחידות אסאדו חתוכות עם העצם 7...

אוכל3 בינואר 2021    דקה אחת

כתיבת תגובה