אוכל

קלות להכנה וטעימות להפליא: עוגיות הטחינה של אבי ביטון

אוכל16 בנובמבר 2020    דקה אחת
0

לרגל החורף חבר השף לחברת "אחוה", ויחד הם מציעים מתכון מתוק לעוגיות ללא גלוטן, בשילוב ממרח שומשום עם סילאן.

קלות להכנה וטעימות להפליא: עוגיות הטחינה של אבי ביטון
עוגיות טחינה. מושלמות לצד הקפה | צילום: שניר סופגי גואטה

מצרכים (לכ-20 עוגיות):

400 גרם ממרח שומשום עם  סילאן של "אחוה"

1 ביצה גודל L

1 כפית תמצית וניל

1/8 כפית מלח דק

100 גרם (3/4 כוס) קורנפלור

1 כפית אבקת אפייה

25-30 שקדים שלמים

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל- 180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. שמים במעבד מזון ממרח שומשום, ביצה, קורנפלור, אבקת אפיה, ביצה, תמצית וניל מעט מלח ובוחשים היטב.
  3. מרטיבים מעט את הידיים. יוצרים מהבצק כדורים בגודל של אגוז מלך ומניחים בתבנית, במרווחים. נועצים שקד במרכז כל כדור ופוחסים מעט.
  4. אופים בתנור במשך 10-15 דקות, או עד שהעוגיות מתייצבות ומזהיבות.
  5. מוציאים, מצננים לחלוטין ומגישים.

 

כתבות נוספות באוכל

0

קיסרית נגד קיסרית: מי ינצח?

אין כמעט חובב אוכל שלא מכיר את "ג'ירף נודלס בר" - ואין חובב אוכל אסיאתי שלא אכל שם לפחות פעם...

אוכל26 בנובמבר 2020    3 דקות
0

ניחוח סציליאני במטבח

חומרים ל-4-6 מנות: 1  חבילה פנה (500 גרם) ברילה 4  כפות שמן זית 1 חציל חתוך לקוביות 1  זוקיני חתוך...

אוכל16 בנובמבר 2020    דקה אחת

כתיבת תגובה