אוכל

מאפה פסטה כוסמין ותירס

אוכל19 באוקטובר 2020    דקה אחת
0

מתכון למאפה פסטה עשיר ומגוון, קל הכנה וטעים, שיכול להתאים כמנה עיקרית, או כתוספת לצד סלט ירקות רענן

מאפה פסטה כוסמין ותירס
מאפה פסטה כוסמין ותירס | צילום: חיים יוסף

מצרכים (לכ- 4-6 מנות):

1 חבילת פסטה כוסמין מלא

3 קלחי תירס טריים

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור גרוס דק תבליני מימון

2 גבעולי טימין

3 כפות שמן זית

להגשה: פרמז'ן מגורד

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. מגלחים את קלחי התירס מהגרגירים וטוחנים חצי מכמות התירס במעבד מזון למחית.
  3. מניחים בסיר את המחית יחד עם הגרגירים שנותרו, יוצקים פנימה 2 כפות שמן זית, טימין, מלח, פלפל שחור גרוס דק ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה במשך 8 דקות תוך כדי ערבוב.
  4. מרתיחים סיר עם מים וכף מלח ומבשלים את הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה. מסננים מהמים, יוצקים כף שמן זית ומערבבים.
  5. מערבבים את הפסטה לתוך קרם התירס ויוצקים לתבנית חרס. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ- 12 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
  6. מגרדים מעל פרמז'ן ומגישים.

* באדיבות תבליני מימון

כתבות נוספות באוכל

0

קיסרית נגד קיסרית: מי ינצח?

אין כמעט חובב אוכל שלא מכיר את "ג'ירף נודלס בר" - ואין חובב אוכל אסיאתי שלא אכל שם לפחות פעם...

אוכל26 בנובמבר 2020    3 דקות
0

ניחוח סציליאני במטבח

חומרים ל-4-6 מנות: 1  חבילה פנה (500 גרם) ברילה 4  כפות שמן זית 1 חציל חתוך לקוביות 1  זוקיני חתוך...

אוכל16 בנובמבר 2020    דקה אחת

כתיבת תגובה