אוכל

אצלנו בחצר

אוכל16 בספטמבר 2020    3 דקות
0

גם מזג האוויר הלח והדביק לא פגם בהנאה שלנו ב"חצר קנדינוף", אשר שוכנת בבניין העתיק בית קנדינוף שבמרכז יפו • כשאוכל טוב, תמחור הוגן וקוקטיילים מרעננים נפגשים

אצלנו בחצר
צילום: שרית גופן

הימים המבלבלים שעוברים עלינו ועל הסצינה הקולינרית יוצרים שינויים מסקרנים וחשיבה טיפה שונה. מקומות רבים מבינים שבמקום להילחם בקורונה, פשוט צריך לזרום איתה, וככה נוצרים להם תפריטים חדשים, מערך משלוחים מפותח, נפתחות חצרות קטנות ותרבות בילוי בשטח פתוח, למרות החום התל אביבי הלח.
אחד המקומות הקסומים בעיר הזו – "קנדינוף" – שבבניין בית קנדינוף העתיק במרכז יפו, המשמש מרכז לאמנות עכשווית, יצירה, ותרבות – פתח לאחרונה את "חצר קנדינוף". בחצר החדשה, הפתוחה, יושק גם תפריט חדש ונגיש כלכלית (עוד שינוי מטעם הקורונה). התפריט ממשיך להיות מושפע מהמטבח היפואי והים תיכוני, אבל הוא מתומחר בשלוש קטגוריות מחיר: 30, 50, 70 שקל, לצד תפריט אלכוהול במחירים משתלמים במיוחד.
אז לקחנו את עצמנו, הסרנו את כל הדאגות על הסגר המתקרב והמצב הכלכלי הלא מי יודע מה, והלכנו לשבת קצת לערב שקט באוויר היפואי. לקחנו קוקטייל על בסיס ערק (כל הקוקטיילים מתומחרים ב-35 שקל – כמה נהדר) ובירה מהחבית (15 שקל לשליש) ופתחנו שולחן.

מה אוכלים?

אנחנו פשוט בחרנו שתי מנות מכל קטגוריה. לדעתי, הקטגוריה של ה-50 שקל הכי עשירה, אבל זה גם תלוי מהי רמת הרעב שלכם.
אז התחלנו עם פרחי כרובית, לימון, עשבים טריים קצוצים, יוגורטחינה ושאלוט מוחמץ, שיצרו מנה מלאת רעננות. תודה לאל, גם מנה שונה מעוד כרובית בטחינה שאני כבר לא מסוגלת לראות או לטעום. לקחנו גם ממרח סקורדליה וזוקיני, קרם דלעת, שקדים ושום וזוקיני בטמפורה פריכים וטעימים. בקטגוריה של ה-50 שקל התפנקנו על דגים: מנה של סשימי דג לבן עם סלט של זוקיני טרי, רוקט, מלפפון, כוסברה וצ'ילי. אני לא מבינה למה לא עושים יותר סלטי זוקיני, הירק הזה עובד מעולה עם שפע של רטבים, ויש בו יותר נגיסתיות מאשר מלפפון. לקחנו גם צלחת דגים כבושים, שכללה מטיאס, איקרה, סרדינים, וכמובן חמאה וחלה קלויה, כי דגים בלי חתיכת חלה, שמנת או חמאה, זה פשוט פשע נגד האנושות. אהבנו את הטוויסט של הצ'ייסר וודקה שהצטרף למנה – שאפו.
לקטגוריה של ה-70 שקל הגענו כבר די מלאים. אל תשכחו שעשינו עוד סיבוב של בירה וקוקטייל, ולכן פה הלכנו על מנה אחת בלבד: שווארמה בתנור אבן מתובלת בראס אל חנות עם טחינה ועמבה, בצל וסומק על פוקאצ'ה קריספית. לא מנה ענקית, אבל טעימה. הטחינה-עמבה משתלבת מצוין עם התיבול של הבשר. האפייה לא ייבשה את השווארמה, והפוקאצ'ה ספגה את כל הטעמים ועזרה לנו לסיים את הארוחה עם ביס שכלל הכל.
אין מה לומר שהשינוי של התפריט עוזר לבחור מנות ולתמחר את הבילוי בהתאם למצב הכלכלי. לא פעם כל מה שרציתי זה כוס יין וצלחת כיפית עם חתיכת חלה, בלי שזו תעלה לי 50 -70 שקל. ופה התפריט נותן את האופציה לצאת עם שתי בירות ושתי מנות בפחות מ-100 שקל. תענוג.
בית קנדינוף – הצורפים 14, יפו,
טל' 03-6502938

כתבות נוספות באוכל

0

מאפה פסטה כוסמין ותירס

מצרכים (לכ- 4-6 מנות): 1 חבילת פסטה כוסמין מלא 3 קלחי תירס טריים 1 כפית מלח ½ כפית פלפל שחור גרוס...

אוכל19 באוקטובר 2020    דקה אחת
0

לרגל יום הפסטה הבינלאומי: סלט פסטה צבעוני

סלט פסטה הוא מנה שתמיד כיף לאכול. כל מה שצריך כדי ליצור מנה מנצחת, זה לבשל את הפסטה בצורה מדויקת...

אוכל14 באוקטובר 2020    דקה אחת

כתיבת תגובה