אוכל

שנהיה לראש

אוכל16 בספטמבר 2020    3 דקות
0

עונת החגים החלה באופן רשמי - פנו מקום בשולחן המסורתי שלכם גם למנות בעלות השפעה ים תיכונית קלילה • ושתהיה לכולנו שנה מלאה בטעם

שנהיה לראש
צילום: פסקל פרץ-רובין

תבשיל דג כתום
החומרים (ל-01-8 מנות):
1 קילו דלעת חתוכה לקוביות של 3 ס"מ • 2 גזרים חתוכים לקוביות של 2 ס"מ • 2 • בטטה חתוכות לקוביות של 3 ס"מ
• ½ כפית מלח • ¼ כוס שמן זית • ½ פלפל צ'ילי ירוק קצוץ • 5 שיני שום קצוצות • 1 סלסלת עגבניות שרי כתומות (005 גרם), חצויות לאורכן • 1 כף אריסה • ½ 1 קילו פילה דג ים שלם או חתוך • למנות (מוסר, לוקוס, אנטיאיס) • מיץ מלימון אחד • 1 צרור כוסברה קצוצה גס
אופן ההכנה: מסדרים את קוביות הירקות הקשים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. בוזקים מעל מעט מלח ומזליפים שמן זית, מערבבים ואופים בתנור שחומם לחום של 042 מעלות ואופים כרבע שעה, עד שקוביות הירקות מקבלות צבע זהוב ושחום קלות (אין צורך לצלות את הירקות לגמרי).
יוצקים שמן זית לסיר רחב, מוסיפים את הצ'ילי הקצוץ והשום הקצוץ. מערבבים ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את עגבניות השרי הכתומות, מתבלים במעט מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לנמוכה מאוד ומבשלים כ-02 דקות.
מרסקים וטוחנים בבלנדר סטיק (או רגיל) עד לקבלת רוטב אחיד.
מוסיפים את האריסה ומערבבים היטב. מוסיפים את הירקות הקלויים ומערבבים. מעבירים הכל לתבנית או לסיר שיכול להיכנס לתנור. מניחים מעל נתחי דג או דג שלם (לפי בחירתכם).
מכסים את הסיר או התבנית במכסה או ברדיד אלומיניום. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (081 מעלות). אופים כרבע שעה, מסירים את המכסה ואופים עוד חמש דקות לשיזוף.
מוציאים את הסיר מהתנור ויוצקים מעל לדגים והירקות את מיץ הלימון ומפזרים מעל את הכוסברה הקצוצה גס. מגישים חם לשולחן.
עוף, תפוחי אדמה ותימין בצלייה איטית
החומרים (ל-01-8 מנות):
1 עוף שלם במשקל 7.1-5.1 קילו • 3 בצלים גדולים, פרוסים לפרוסות בעובי 2 סנטימטר • 41-01 תפוחי אדמה קטנים עגולים, או 8-7 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים (על קליפתם)
למשרה: 2 כפות לימון כבוש קצוץ דק • 4 שיני שום מרוסקות גס • 2 כפות דבש • מיץ מ-4 לימוני ליים • 3 כפות שמן זית • 1 כף תימין קצוץ • 1 כפית מלח • 1 כפית פלפל ארבעה צבעים גרוס
אופן ההכנה: מניחים את כל חומרי המשרה בקערה בינונית ומערבבים היטב.
מסדרים את פרוסות הבצלים בתחתית סיר ברזל גדול ורחב, כזה שיכול להכיל בנוחות את העוף ותפוחי האדמה. מניחים עליהם את העוף השלם. מסביבו מסדרים את תפוחי האדמה הקטנים או את רבעי תפוחי האדמה.
יוצקים את המשרה על העוף ומכסים. אופים במשך כשלוש שעות בתנור שחומם מראש לחום של 061 מעלות.
סלט ירקות ירוקים ברוטב ויניגרט נענע
החומרים (ל-01-8 מנות):
1 חבילה (052 גרם) ברוקולי, רק הפרחים • 2 מגשי (004 גרם) מיני ברוקולי • 1 שקית (002 גרם) אפונת שלג • 1 חבילה (005 גרם) אספרגוס ירוק • 1 שקית (002 גרם) עלי בייבי רוקט שטופים ונקיים
לרוטב: 2 לימוני ליים • ¼ כוס שמן זית • ½ כפית מלח • ½ כפית פלפל גרוס • ½ צרור נענע
אופן ההכנה: חולטים במים רותחים את הברוקולי, המיני ברוקולי, אפונת השלג והאספרגוס, ומכניסים מיד למי קרח.
קולפים את לימוני הליים מהקליפה הירוקה ומהציפה הלבנה. מכניסים את בשר הליים לבלנדר יחד עם שאר חומרי הרוטב, וטוחנים היטב לקבלת מרקם אחיד וחלק.
שמים את הירקות ועלי הבייבי בקערה גדולה, יוצקים את הרוטב ומערבבים היטב. מעבירים לקערת הגשה.

כתבות נוספות באוכל

0

מאפה פסטה כוסמין ותירס

מצרכים (לכ- 4-6 מנות): 1 חבילת פסטה כוסמין מלא 3 קלחי תירס טריים 1 כפית מלח ½ כפית פלפל שחור גרוס...

אוכל19 באוקטובר 2020    דקה אחת
0

לרגל יום הפסטה הבינלאומי: סלט פסטה צבעוני

סלט פסטה הוא מנה שתמיד כיף לאכול. כל מה שצריך כדי ליצור מנה מנצחת, זה לבשל את הפסטה בצורה מדויקת...

אוכל14 באוקטובר 2020    דקה אחת

כתיבת תגובה