אוכל

עטוף באהבה

אוכל2 בספטמבר 2020    3 דקות
0

ארוחת העשר לא צריכה להיות רק טעימה - חשוב שיהיו לה ערכים תזונתיים גבוהים • פסקל פרץ-רובין ודיאטנית הילדים נטע ליבנה מציעות מגוון כריכים שישמחו את הילדים וגם את ההורים

עטוף באהבה
צילום: פסקל פרץ-רובין, נטע ליבנה

טורטיית חומוס וירקות
החומרים (ל-2 כריכים):
1 גזר בינוני • 1 מלפפון בינוני • ¼ פלפל אדום/צהוב • 2 עלי חסה או חופן עלי בייבי או רוקט
לכריך: 2 טורטייה מקמח מלא 02 ס"מ
• 3 כפות ממרח חומוס
אופן ההכנה: פורסים את הגזר, הפלפל והמלפפון לרצועות דקות וארוכות.
מניחים על משטח עבודה את הטורטייה ומורחים שכבה אחידה של ממרח החומוס. מסדרים רצועות ירקות בגוונים ובטעמים שונים בשליש התחתון של הטורטייה ומגלגלים לרול הדוק.
טורטייה בננה מתוקה
החומרים (ל-2 כריכים):
2 טורטייה מקמח מלא 02 ס"מ • 1 כף ממרח אגוזים לפי העדפה (אגוזי לוז/ חמאת בוטנים/ שקדיה) • 1 בננה גדולה חתוכה לפרוסות • שברי אגוזי מלך או קוקוס טחון (לא חובה)
אופן ההכנה: מניחים על משטח עבודה את הטורטייה, מורחים שכבה אחידה של ממרח האגוזים על הטורטייה. אם רוצים, מפזרים שברי אגוזים או קוקוס טחון מעל.
מניחים חצי מכמות פרוסות הבננה בשליש התחתון של הטורטייה ומגלגלים לגליל הדוק. בדרך זו מכינים את הטורטייה השנייה.
ספרינג רול עם טופו אפוי
החומרים (ל-01 יחידות):
לטופו: 003 גרם טופו קשה • 3 כפות רוטב סויה • 1 כף שמן שומשום (או שמן זית) • 1 כף סירופ מייפל • 2 כפיות אבקת שום
לספרינג רול: 1 חבילה של ניירות אורז ברוחב 61 ס"מ • ½ ראש כרוב סגול חתוך לרצועות דקות • 1 גזר גדול חתוך לרצועות דקות • 1 גמבה אדומה פרוסה לרצועות דקות • 1 אבוקדו בשל, קלוף ופרוס לרצועות דקות (או רצועות מלפפונים) • 6-5 עלי חסה חתוכים לרצועות • 5 גבעולי כוסברה (מפרידים את העלים מהגבעול)
אופן ההכנה: סוחטים את הנוזלים מגוש הטופו. מניחים על משטח את הגוש עטוף במגבת נייר סופג. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב בקערה בינונית.
חותכים את הטופו הסחוט לרצועות בעובי 2 ס"מ ומכניסים למרינדה. מערבבים ונותנים לטופו לנוח במרינדה כחמש דקות.
מעבירים את קוביות הטופו המצופות לתבנית שעליה נייר אפייה. אופים 52 דקות בתנור שחומם מראש ל-002 מעלות.
טובלים נייר אורז בקערית מים קרים במשך כ-02 שניות. מניחים את הנייר הרטוב על קרש חיתוך.
מניחים בקצה התחתון של נייר האורז את הירקות, רצועות הטופו ו-3-2 עלי כוסברה. מקפידים לא להגיע עד לשוליים בצדדים.
תופסים את החלק התחתון של נייר האורז ומושכים מעל המילוי, בעזרת האצבעות דוחפים את המילוי פנימה. מקפלים את הקצוות פנימה ומגלגלים לספרינג רול הדוק. בדרך זו ממשיכים למלא את שאר ניירות האורז.
מאפינס תירס
החומרים (ל-21 יחידות):
052 גרם קמח תופח • 1 כפית מלח • 002 גרם גבינה צהובה מגורדת (עדיף גבינה חריפה) • 061 גרם תירס משומר או קפוא ומופשר • ½ כוס עירית קצוצה • 2 ביצים
• 001 מ"ל שמן • 052 מ"ל חלב
אופן ההכנה: מחממים תנור ל-002 מעלות. משמנים תבנית שקעים.
בקערה רחבה מערבבים קמח, מלח, גבינה, תירס ועירית. בקערה נפרדת מערבבים ביצים, שמן וחלב. מוסיפים את בלילת הביצים אל קערת הקמח ומבלעים לעיסה אחידה. יוצקים את הבלילה לתבנית השקעים המשומנת. אופים 52-02 דקות, או עד שהמאפינס מזהיבים. מצננים. שומרים בשקית זיפלוק במקרר עד ארבעה ימים.

כתבות נוספות באוכל

0

מאפה פסטה כוסמין ותירס

מצרכים (לכ- 4-6 מנות): 1 חבילת פסטה כוסמין מלא 3 קלחי תירס טריים 1 כפית מלח ½ כפית פלפל שחור גרוס...

אוכל19 באוקטובר 2020    דקה אחת
0

לרגל יום הפסטה הבינלאומי: סלט פסטה צבעוני

סלט פסטה הוא מנה שתמיד כיף לאכול. כל מה שצריך כדי ליצור מנה מנצחת, זה לבשל את הפסטה בצורה מדויקת...

אוכל14 באוקטובר 2020    דקה אחת

כתיבת תגובה