אוכל

לא רק לצליאקים

אוכל2 בספטמבר 2020    3 דקות
0

אחרי שנים שבהן פעלה כמסעדת פופ-אפ, "גלוטריה" - מסעדה ללא גלוטן, של השף ערן זינו, החלה לפעול באופן קבוע בצפון תל אביב

לא רק לצליאקים
צילום: נימרוד כהן

שנייה לפני שהקורונה הגיעה ושינתה את כללי המשחק, "גלוטריה", מסעדת השף של ערן זינו, מצאה מתחם קבע בצפון תל אביב. במקרה שלא ידעתם, "גלוטריה" – מסעדה ללא גלוטן, פעלה שנים בקונספט של פופ-אפ (שבוע עד עשרה ימים) במתחמים שונים. אז שנייה אחרי שפתחו ואחרי הרצה שקטה, הם מצאו את עצמם עם מלא עובדים ובלי קהל. אבל שום דבר לא עוצר את ערן זינו, כי גם מהר מאוד הוא עבד על שכלול מערך משלוחים לסביבה הקרובה, וכמו כן עדכן את הלקוחות הוותיקים, שבאים מכל רחבי הארץ, על הכתובת החדשה להצטייד במוצרים ללא גלוטן.
שנייה לפני שאספר לכם מה אוכלים ב"גלוטריה", חשוב לי שתבינו – לא תקבלו פה תחליפי לחם מלאי עמילן וסוכר. ערן מייצר את הקמחים שלו, טוחן כוסמת וקינואה, מערבב ומייצר לחמים רכים עם קראסט פריך, מלאים בעשבי תיבול ואפילו יוגורט. ממש כמו לחם מחמצת. הבצק של הפיצה שלו קריספי ומושלם, המאפים כל כך רכים ואווריריים, שבביס הראשון תהיו בטוחים שעובדים עליכם.
את נושא ההימנעות מגלוטן מכיר ערן מקרוב. לשתי בנותיו יש צליאק, וכך יצא שהוא התחיל לייצר לחמים ומאפים נטולי גלוטן, שגם בריאים ולא רק תחליפים. ובכלל, המטרה ב"גלוטריה" היא שבכלל לא תחשבו על המקום כנטול גלוטן, אלא פשוט תיהנו מאוכל טוב.
אז מה בתפריט?
התפריט מחולק לקטגוריות "קטנים", "סלט", "פיצה", "קערות", "צלחות", "תוספות", ואיך לא – "קינוח". היינו חייבים לטעום מהלחמים שערן עושה, אז התחלנו בלחם וממרחים (22 שקל), שכלל מגוון לחמים מדהימים, ממרח שקדים וארטישוק, לאבנה וממרח פסטו. רק בשביל להרגיע קצת את הרעב, אתם יודעים. משם עברנו כבר לפיצה נפוליטנית שמספיקה לשני רעבים או לשלושה שחולקים. לקחנו פיצה לבנה עם קרם פרמז'ן, אספרגוס, פטריות וארטישוק (82 שקל). הפיצה הייתה מושלמת. לא רק הבצק הקריספי עם השוליים השמנמנים, אלא גם הרוטב הקרמי והנגיסתיות של הפטריות והאספרגוס.
מזל שהגענו רעבים, כי שתי המנות הבאות היו משביעות במיוחד. ענני ניוקי תוצרת בית עם חמאת קשיו וירקות ירוקים צלויים (68 שקל), ומנה כיפית שאני מוכנה לאכול כל יום: קערה של עוף מפורק צלוי על פלנצ'ה בתוספת אורז מלא, תרד, עשבי תיבול ושקדים קלויים (56 שקל). מנה שמתאימה בדיוק לקיץ, לא חמה במיוחד, משביעה, אבל קלילה ומלאת טעמים ירוקים.
כמובן שיש פיצה קלאסית וסלטים עשירים. ואל תדאגו, יש גם מנות שלא קשורות לגלוטן, כמו: פילה דג ואפילו סינטה, במחיר שפוי של 100 שקל. אבל בואו נהיה כנים, אנחנו פה בגלל הפחמימות המושחתות, אז הרשו לי לספר לכם על המתוקים. אתם חייבים, אבל חייבים לקחת פרוסה מהטארט שזיפים וקרם שקדים, או מהטארט פיסטוק (36 שקל). אתם תודו לי על זה לעולמים. כמו כן, קחו הביתה את מאפה הקינמון (14 שקל), כי הוא פשוט כל כך רך ומלא בחמאה וקינמון, שזה לא ייאמן.
אנחנו לקחנו הביתה גם שני בגטים, לחם יווני וטארט לימון, כי הכל נראה מושלם. תתכוננו לזה שעל הדרך אתם תעשו קניות, כי חוץ מאוכל – יש במקום לחמים, ממרחים שערן עושה, גבינות מדהימות של יצרנים קטנים, עוגות שלמות, בגטים, עוגיות (חובה לטעום את הטופי שקדים!) ועוד מלא דברים טעימים שיגרמו לכם לצאת משם עם סל גדוש.
אריה דיסנצ'יק 5,
שכונת רביבים, צפון תל אביב

כתבות נוספות באוכל

0

מאפה פסטה כוסמין ותירס

מצרכים (לכ- 4-6 מנות): 1 חבילת פסטה כוסמין מלא 3 קלחי תירס טריים 1 כפית מלח ½ כפית פלפל שחור גרוס...

אוכל19 באוקטובר 2020    דקה אחת
0

לרגל יום הפסטה הבינלאומי: סלט פסטה צבעוני

סלט פסטה הוא מנה שתמיד כיף לאכול. כל מה שצריך כדי ליצור מנה מנצחת, זה לבשל את הפסטה בצורה מדויקת...

אוכל14 באוקטובר 2020    דקה אחת

כתיבת תגובה