אוכל

מוגש בקור

אוכל26 באוגוסט 2020    3 דקות
0

בריזה נעימה במרפסת, כוס קפה קר ועוגה מפנקת שהרגע יצאה מהמקרר • נדמה שזה כל מה שצריך בלילות הקיץ החמים

מוגש בקור
צילום: פסקל פרץ-רובין, אנטולי מיכאלו, מתוך הספר "העוגות של פסקל"

עוגת ביסקוויטים וקרם גבינה
החומרים (לתבנית מלבנית 02X32 ס"מ) 62-42 יחידות ביסקוויטים, מכל סוג שתבחרו (השתמשתי בפתי בר)
1 כפית נס קפה מעורבבת בכוס מים עם כף סוכר ושקית סוכר וניל • 2 גביעים (005 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה • 4-3 כפות אבקת סוכר • 1 כף גדושה ג'לטין מדולל ברבע כוס מים קרים • 2 גביעים (005 גרם) גבינה למריחה%5 • גביע שמנת חמוצה • קליפה מגוררת מלימון אחד • ½ חבילת אינסטנט פודינג וניל • 001 גרם שוקולד לבן
לעיטור: ½ כוס פירורי ביסקוויטים • ¼ כוס תלתלי שוקולד חום לבן
אופן ההכנה: מעבירים את נוזלי הקפה לקערית ומערבבים היטב. טובלים את הביסקוויטים בנוזלים ומסדרים אותן בשכבה אחידה בתבנית. חוזרים על פעולה זו שוב לקבלת שתי שכבות ביסקוויטים.
מקציפים במערבל חשמלי ובמהירות גבוהה את השמנת המתוקה תוך כדי הוספת אבקת סוכר עד לקבלת קצפת אוורירית ויציבה. מודדים כוס קצפת אחת, ושומרים בצד.
בקערה נפרדת מניחים את הגבינה וטורפים אותה היטב במטרפה. מוסיפים את הג'לטין המדולל במים ומערבבים שוב. מוסיפים את השמנת החמוצה, קליפת הלימון ואבקת אינסטנט פודינג וניל ומבליעים הכל היטב. מוסיפים את הקצפת לבלילת הגבינה בשתיים-שלוש פעמים, ומערבבים לקבלת בלילת קרם עשירה. יוצקים על פני שכבת הביסקוויטים את קרם הגבינה ומשטחים. מכניסים למקרר לחצי שעה.
מניחים בצלוחית את השוקולד הלבן וממיסים במיקרוגל במספר פולסים. מערבבים היטב. מזלפים על פני העוגה את השוקולד המומס, מפזרים את הביסקוויטים המפוררים בשכבה אחידה ומעטרים בתלתלי השוקולד. שומרים במקרר ל-42 שעות טרם ההגשה, על מנת שהעוגה תתייצב היטב.
עוגת מוס
שוקולד לבן ויוגורט
החומרים (לתבנית קפיצית בקוטר 42 ס"מ):
למוס שוקולד לבן: 1 ביצה גדולה • 1 חלמון מביצה גדולה • 002 גרם שוקולד לבן מומס • ¼ כוס חלב • ½ שקית (7 גרם) ג'לטין • 1 מכל (052 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה • 3 כפות סוכר
לתחתית התבנית: 1 חבילת לשונות חתול או תחתית דקה של עוגת תופין מוכנה • ½ כוס חלב
למלית יוגורט: ¼ כוס חלב • ½ שקית (7 גרם) ג'לטין • 1 מכל (052 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה • 2 כפות סוכר • 1 גביע (051 גרם) יוגורט
להברשה: 2 כפות סילאן • 2 כפות טחינה גולמית
לציפוי: ¼ כוס תלתלי שוקולד לבן • ¼ כוס תלתלי שוקולד מריר • ½ מכל שמנת מתוקה להקצפה, מוקצפת לקצפת יציבה עם כף סוכר
אופן ההכנה: טורפים בקערית בעזרת מטרף קטן את הביצה והחלמון לבלילה תפוחה ומבליעים בתנועות מהירות בשוקולד המומס.
מניחים את הג'לטין והחלב בקערה וממיסים מעל סיר עם מים (אמבט מרים – בן מארי). מוסיפים את הג'לטין המומס אל בלילת השוקולד הלבן תוך כדי בחישה.
מקציפים במערבל חשמלי את השמנת עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה, ומבליעים בהדרגה (בפעם-פעמיים) בבלילת השוקולד.
טובלים קלות את לשונות החתול בחלב ומסדרים בתחתית התבנית. יוצקים עליהם את מוס השוקולד. סוגרים את התבנית בניילון נצמד, ומאחסנים במקרר במשך 3-2 שעות ,עד שהמוס מתייצב.
להכנת מלית יוגורט – מניחים את הג'לטין והחלב בקערה וממיסים מעל סיר עם מים. מקציפים במערבל חשמלי את השמנת עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים את הג'לטין המומס והיוגורט אל תוך הקצפת (בפעם-פעמיים) עד לקבלת בלילה אחידה.
יוצקים את הבלילה מעל לשכבת מוס השוקולד הלבן ומשטחים. סוגרים שוב בניילון נצמד, ומאחסנים במקרר במשך 3-2 שעות, עד שהמוס מתייצב.
מערבבים בקערית את הסילאן והטחינה, מזלפים קלות על פני המוס, מפזרים מעל תלתלי שוקולד מריר ושוקולד לבן. מכניסים את הקצפת המוכנה לשקית זילוף בעל צנטר משונן ומזלפים סביב דפנות המוס. שומרים במקרר עד להגשה.

כתבות נוספות באוכל

0

מאפה פסטה כוסמין ותירס

מצרכים (לכ- 4-6 מנות): 1 חבילת פסטה כוסמין מלא 3 קלחי תירס טריים 1 כפית מלח ½ כפית פלפל שחור גרוס...

אוכל19 באוקטובר 2020    דקה אחת
0

לרגל יום הפסטה הבינלאומי: סלט פסטה צבעוני

סלט פסטה הוא מנה שתמיד כיף לאכול. כל מה שצריך כדי ליצור מנה מנצחת, זה לבשל את הפסטה בצורה מדויקת...

אוכל14 באוקטובר 2020    דקה אחת

כתיבת תגובה