אוכל

עם נוף לים

אוכל20 באוגוסט 2020    3 דקות
0

על גג מלון קרלטון נפתחה מסעדת פופ-אפ - גרסה כשרה של מסעדת "פופינה" האהובה של השף אוראל קמחי • המקום יהיה פתוח שבועות ספורים, אז רוצו ליהנות מאוכל טוב ובריזה חלומית

עם נוף לים
צילום: חיים יוסף

אם אתם חובבי קולינריה, בוודאי שמעתם על מסעדת "פופינה" של השף המוכשר אוראל קמחי, ששוכנת לה בפאתי נווה צדק הקסומה. אם אתם מכירים ועדיין לא הלכתם בגלל ענייני כשרות, אז הרשו לי לספר לכם על פופ-אפ מיוחד של המסעדה בוורסיה כשרה.
ב"פופינה וויו" הכשרה, שנפתחה בימים אלה על גג מלון קרלטון, אוראל מציע תפריט המשלב בין מנות הדגל של המסעדה הוותיקה, לצד מנות חדשות, שמהן תוכלו ליהנות עם דרינק קיצי, כשברקע הנוף המהמם של חופי תל אביב.
התמקמנו על שולחן גבוה והבטנו בערגה ברצועת החוף הזהובה, המנוקדת במתרחצים בבגדי ים צבעוניים, ובפס הכחול שצבעיו מתחילים להעמיק לקראת השקיעה.
כן, אין מה לומר שאם תצליחו לתפוס פה מקום לפני השקיעה – הרווחתם בענק. השלווה והרוגע שיש על הגג המופלא הזה שווים הרבה בימים טרופים אלה.
עד שתחליטו מה אוכלים, קחו לכם כוס יין או אולי איזה קוקטייל מרענן, שיגרמו לכם לדמיין חופשה אי שם מעבר לים. אנחנו לקחנו "מלון גראס" – וודקה בלוגה, מחית מלונים, מלפפון וסירופ עשב לימון (48 שקל), וכוס יין לבן של צרעה, והמנות התחילו לזרום.
התחלנו בביסים של טונה אדומה על ויניגרט תפוח ירוק וקארי, סלסת תפוח כבוש-סלרי-ג'ינג'ר-פלפל ירוק חריף וקינואה פריכה (84 שקל). אני מתה על השילוב של סלרי ותפוח יחדיו. החמיצות של התפוח והמתיקות של הסלרי (המתפרצת בטחינה שלו) משתלבות מעולה עם הטעם הנפלא של טונה אדומה טרייה.
קמחי ידוע במנות הדגים החיים שלו, ותמיד מגיע למשחקים מיוחדים עם מרקמים וטעמים. אם אתם אנשי דגים כמוני, נסו גם את הטרטר ג'ין וטוניק שמשלב בין דג ים טרי לקוביות ג'לי של ג'ין וטוניק ומלא עשבי תיבול – ממש מומלץ.
המנה הבאה שנחתה על שולחננו היא טרטר בקר. פה לא תקבלו טרטר קלאסי, אלא מנה יותר ארומטית ומלאת טעמים, בגלל רוטב הדמי גלאס כמהין העשיר לצד הפטריות הצלויות (84 שקל). לצדה הזמנו סלט עלים עם נקטרינות צלויות ואגוזי מלך, שהייתה קצת מבאסת. היה חסר שם רוטב ואיזו גבינה להקפצת הטעמים.
סיבוב נוסף של דרינקים, והנה אנחנו כבר בתוך השקיעה המטריפה. את הסיבוב הבא המשכנו עם הלחמניות המאודות המפורסמות של "פופינה". לחמנייה מאודה עם פילה לברק בטמפורה עדינה, איולי יוזו-וואסבי, חסה פריכה ובצל סגול מוחמץ (84 שקל), ולחמנייה מאודה עם המבורגר בקר, שפונדרה בבישול ארוך ואיולי כמהין (104 שקל). שתי הלחמניות היו מעולות, אווריריות כמו ענן ומלאות בטעמים, אבל המחיר מעט הרתיע לעומת גודל המנה. אוכל כשר אומנם תמיד יותר יקר, אבל שווה לחשוב על תמחור מחדש של הלחמניות האלו.
לעיקריות בחרנו בדג בר-ים מאודה על אורז אסור, כרוב צלוי ורוטב עגבניות שרי (158 שקל); ובאנטריקוט בגריל פחמים – נתח של 300 גרם עם ריבועי פולנטה אפויה ובאק צ'וי ברוטב דמי גלאס (178 שקל). כבר אמרתי לכם שקמחי הוא מאסטר בדגים, וגם פה בעיניי המנה של הדג ניצחה את הסטייק. שוב, על סטייק אין כמעט מה לפספס, הכל עניין של איכות הבשר, אבל לדעת לטפל בדג – לאדות אותו בלי לייבש אותו, ועדיין לשמור על הטעמים שלו – זו אומנות.
סיימנו בעוגת שקדים מענגת ובסופלה אמיתי של שוקולד עם גלידת קרמל מלוח, ובחשק עז לטוס לחו"ל.
אם אתם בעניין של טעימות והתנסות, אז תוכלו לקבל תפריט של שש מנות ב-305 שקל לאדם.
הפופ-אפ יפעל עד ל-9 בספטמבר 2020. ראשון-חמישי, 18:30 – עד אחרון הלקוחות.
להזמנת מקום: טל' 03-5201830
אליעזר פרי 10, תל אביב

כתבות נוספות באוכל

0

מאפה פסטה כוסמין ותירס

מצרכים (לכ- 4-6 מנות): 1 חבילת פסטה כוסמין מלא 3 קלחי תירס טריים 1 כפית מלח ½ כפית פלפל שחור גרוס...

אוכל19 באוקטובר 2020    דקה אחת
0

לרגל יום הפסטה הבינלאומי: סלט פסטה צבעוני

סלט פסטה הוא מנה שתמיד כיף לאכול. כל מה שצריך כדי ליצור מנה מנצחת, זה לבשל את הפסטה בצורה מדויקת...

אוכל14 באוקטובר 2020    דקה אחת

כתיבת תגובה