אוכל

ביג אין תל אביב

אוכל12 באוגוסט 2020    3 דקות
0

אחרי שכבשה את הפריפריה, רשת ההמבורגרים יומנגוס מחליטה לפתוח סניף ברחוב אחד העם תחת השם: "Minimongous,The Burger Freaks - המבורגרים איכותיים עם שיגעון" • היה מושחת

ביג אין תל אביב
צילום: גיל אבירם

רשת ההמבורגרים יומנגוס, שידועה בזכות ההמבורגרים המוגזמים בטירוף שלה, הגיעה לעיר החטאים. הסניף הראשון בתל אביב נפתח לפני מספר שבועות ברחוב אחד העם, והוא נקרא "Minimongous,The Burger Freaks – המבורגרים איכותיים עם שיגעון" – הגירסה הקצת יותר מעודנת של ההמבורגר המוגזם שכבר למדנו לאהוב. אומנם הסניף מיועד יותר למשלוחים ולטייק אוויי, אבל בהחלט יש שם הבנה שהתל אביבים יבואו גם להתנחל, ועל כן הוא מכין את עצמו גם לזה.
השוני הגדול הוא בטוויסטים מסביב. התוספות עדיין מוגזמות וגדולות, אבל ההבנה שהתל אביבים כבר רגילים להמבורגרים איכותיים ומושחתים, הביאה את היומנגוסים להוסיף שפע של תוספות, כולל נתחי אנטריקוט, שום אפוי, פטריות ביין ועוד. אבל בעיניי, החידוש הוא בלחמניות – לא רק לחמניות רגילות אלא גם לחמניות בטעמים, לחמניית פולנטה, לחמניית פרעצל ועגבניות מיובשות, לחמניית חמאת בוטנים ועוד. מסקרן, יש לומר.

מה אוכלים?
קודם כל, התחלנו בערימת כנפיים ברוטב חמאת בוטנים וצ'ילי וערימת נקניקיות. בעוד הכנפיים היו מצוינות והרוטב סמיך ופיקנטי, הנקניקיות היו חביבות. מינוס אחד: המחיר מעט יקר, 72 שקל ל-24 חתיכות, ובהחלט ניתן להוזיל פה עניינים.
אבל הגענו לפה בגלל ההמבורגרים, ועל כן פתחנו כפתור והתחלנו לאכול. התפריט בנוי ברובו על בסיס הקציצה הקלאסית של יומנגוס. 180 גרם של בשר ארגנטינאי מתובל, קציצה דחוסה יחסית, כשכל המבורגר מקבל שפע של תוספות. זללנו המבורגר צרפתי עם צ'אנקים של כבד אווז, שמן כמהין וריבת בצל (73 שקל); מקסיקני עם חלפיניו ומרינדת צ'יפוטלה לוהטת (51 שקל); המבורגר פיני מעורבב עם חזה אווז, אגוזי קשיו ומייפל (71 שקל); והמבורגר קלאסי (48 שקל), שעליו הוספנו עצמאית שום אפוי (6 שקלים) ואנטריקוט (14 שקלים). את ההמבורגרים אפשר לקחת בקומבינה שתנוע מ-68 שקל לרגיל ועד 87 שקל להמבורגרים המיוחדים, ושתכלול גם תוספת של צ'יפס ושתייה ואפילו בירה מיוחדת של יומנגוס בתוספת של 5 שקלים. בהחלט משתלם יותר.
איך היה? עמוס. עשיר מאוד, אבל לפעמים, מרוב תוספות לא ראו את ההמבורגר, או יותר נכון, לא הרגישו. אני מודה שאני אדם של קציצה קצת יותר אוורירית ופחות דחוסה, ואני גם דוגלת בבשר מקומי. אין מה לעשות, הטעם הוא אחר לחלוטין כשהבשר מגודל אצלך בבית ולא מיובא. אבל יחד איתי היו עוד ארבעה סועדים, והרוב אהבו.
ההמבורגר הפיני קיבל את הציון הכי גבוה, בזכות השילוב של האווז המעושן ושל הקשיו שהוסיף קראנץ' מעניין. התוספות היו מעולות והעשירו את ההמבורגר לכדי חוויית אכילה מלוכלכת וכיפית, כזו שיומנגוס שואפים אליה. פה, אל תצפו לאכול נקי, פה מתלכלכים ומרגישים מושחתים. התוספת של השום והאנטריקוט התגלתה כהמלצה מושלמת, השום האפוי נמס כמו חמאה, והאנטריקוט הוסיף את הבשרניות הנדרשת לקציצה, וקיבלתם ביס קרניבורי מטורף. הלחמניות הוסיפו לא מעט. לחמניית הפרעצל בעלת גמישות רבה, ולכן מסוגלת להתמודד עם מלא תוספות ולתת טעם פיקנטי, ולחמניית הפולנטה רכה בטירוף ועם מעט גרגירים ומוסיפה יופי של מרקם.
תמיד טוב שיש עוד מקום לאכול בו, ואין מה לומר שיומנגוס יודעים להוסיף צבעוניות ושמח למנות שלהם ולחוויית האכילה. אבל הקהל המקומי הוא קהל מנוסה שאוכל לא מעט המבורגרים משובחים ומושחתים מבשר מקומי שנטחן טרי, ולכן הוא יודע מה הוא רוצה, ויומנגוס יצטרכו להבין שזו לא הולכת להיות עבודה קלה. סך הכל טעים, מושחת ועשיר במיוחד. המחירים לא זולים, אבל המנות מושקעות.
אחד העם 15, תל אביב

כתבות נוספות באוכל

0

מאפה פסטה כוסמין ותירס

מצרכים (לכ- 4-6 מנות): 1 חבילת פסטה כוסמין מלא 3 קלחי תירס טריים 1 כפית מלח ½ כפית פלפל שחור גרוס...

אוכל19 באוקטובר 2020    דקה אחת
0

לרגל יום הפסטה הבינלאומי: סלט פסטה צבעוני

סלט פסטה הוא מנה שתמיד כיף לאכול. כל מה שצריך כדי ליצור מנה מנצחת, זה לבשל את הפסטה בצורה מדויקת...

אוכל14 באוקטובר 2020    דקה אחת

כתיבת תגובה