אוכל

עיר הרפאים קמה לתחייה

אוכל9 באוגוסט 2020    2 דקות
0

מתחם האירוח "דה יאפא" בשוק הפשפשים עורך במהלך אוגוסט את פסטיבל "נבי רובין" - סדרת ערבי תרבות וארוחות, שחושפת את ההיסטוריה, הטעמים והסיפורים של ההילולה המסורתית

עיר הרפאים קמה לתחייה
צילום: אפיק גבאי

"דה יאפא" – מתחם האירוח יוצא הדופן, שנפתח לא מזמן בשוק הפשפשים ביפו, משיק למשך כל חודש אוגוסט את פסטיבל "נבי רובין" – סדרת ערבי תרבות וארוחות המציגה את הסיפורים והטעמים של הילולת "נבי רובין" המסורתית. הילולה זו הייתה אירוע עצום וססגוני, אשר נערך במשך מאות שנים, מדי חודש אוגוסט. עשרות אלפי אנשים מכל אזור המרכז היו אורזים את מטלטליהם, יוצאים ברגל, על פרדות או גמלים – ותוך לילה אחד מקימים עיר אוהלים עצומה וצבעונית בלב החולות. ההילולה הופסקה לפני יותר משמונים שנה על ידי המנדט הבריטי.

מה בתוכנית?

יריד האוכל בימי שישי
מדי שישי, בין השעות 14:00-11:00, יתקבצו נשות המיזם ויציעו לקהל הרחב מטעמים, תבשילים ומעדנים מעשה ידיהן, לקנות הביתה או לאכול במקום. יצטרפו לחגיגה מנות ותבשילים שמקבלים את השראתם מהמאכלים שאפיינו את ההילולה. בין השאר, תמצאו מנסף – תבשיל לבנטיני של טלה על מצע של אורז, שקדים ופירות יבשים (15 שקלים ל-100 גר'); מחשי – קישואי קיץ, עלי גפן וחצילים ממולאים באורז ובשר (10-6.5 שקלים ל-100 גר'); מג'דרת בורגול טבעונית (4 שקלים ל-100 גר'); ופטאייר – מאפה במילוי גבינה מתוקה וברוטב מי סוכר (15 שקלים ליחידה).

מסעדת שבת בצהריים
מדי שבת, בין השעות 16:00-12:00, הופך החלל למסעדה ובה כשישים מקומות ישיבה, ומציע סעודה יפואית עמוסת תבשילים ומטעמים, שמשתנה בהתאם לעונה. במהלך חודש אוגוסט תוצע סעודת "נבי רובין", במחיר 130 שקל לאורח, והיא תכלול: משקה; מגוון סלטים שיוגשו למרכז השולחן, בליווי פיתה עם זעתר, כמו סלט פטוש עם גרגירי רימון, מג'דרת בורגול וחצילים בטחינה; מגש של מנסף טלה על מצע של אורז, שקדים עם פירות יבשים; מחשי – צלחת גדולה של ממולאי קיץ, כמו עלי גפן, קישואים וחצילים; פיתה דקה מסאז' (תנור ערבי מסורתי), מגולגלת וממולאת בעוף, בצל וסומאק; ולקינוח: פטאייר – מאפה במילוי גבינה מתוקה או אגוזים וקוקוס ברוטב מי סוכר.

ערבי תרבות בימי שלישי
מדי יום שלישי – ערבי התרבות של המתחם, שפתוחים לקהל הרחב ושיתמקדו בהילולת "נבי רובין". בשעה 19:00 בערב תוגש סעודה משותפת לכל המשתתפים, שתציג את הטעמים והמנות שאפיינו את ההילולה. לאחר מכן, יוזמנו כל האורחים לשבת ב"דיוואן" – מתחם ההסבה המסורתי הצמוד לחלל הקולינרי. שם יוכלו להאזין להרצאה מפי נשות "דה יאפא" והראייס סעדו, שנכח בהילולת נבי רובין ויספר על חוויותיו מהמקום. הם אף יקרינו סרטונים ותמונות, ויספרו על ההילולה המסורתית, על הפולקלור וההשפעה שלה עד לימינו. מחיר לאורח: 180 שקל.
בית האשל 31, שוק הפשפשים, יפו

כתבות נוספות באוכל

0

מאפה פסטה כוסמין ותירס

מצרכים (לכ- 4-6 מנות): 1 חבילת פסטה כוסמין מלא 3 קלחי תירס טריים 1 כפית מלח ½ כפית פלפל שחור גרוס...

אוכל19 באוקטובר 2020    דקה אחת
0

לרגל יום הפסטה הבינלאומי: סלט פסטה צבעוני

סלט פסטה הוא מנה שתמיד כיף לאכול. כל מה שצריך כדי ליצור מנה מנצחת, זה לבשל את הפסטה בצורה מדויקת...

אוכל14 באוקטובר 2020    דקה אחת

כתיבת תגובה