אוכל

מירדן ליפו

אוכל31 ביולי 2020    3 דקות
0

אחמד חט'ב (זיזו) מביא לנו חומוסיה בניחוחות ירדניים • ולא, לא תמצאו אצלו חומוס-צ'יפס-סלט

מירדן ליפו
אל קלחה | צילום: אסנת גואטה

העולם מתחרפן, וגם אנחנו. התחושה הכללית היא שאנחנו חיים כרגע באי-ודאות סוריאליסטית, שבה אין לנו מושג מה יוליד מחר, מה נאכל, מה מותר ומה אסור.
אחד הענפים שנפגעו, ושימשיכו לצערי להיפגע, מהקורונה ומכל ההגבלות, הוא ענף המסעדנות. לכן במדורים הבאים ננסה לפרגן לכמה שיותר מסעדות, שבימים לא קלים אלו מנסות לייצר דברים אחרים ולחדש.
אחמד חט'ב, או זיזו, כפי שכולם קוראים לו, הוא בן למשפחה יפואית ותיקה מאוד. לסבא, תאופיק דרוויש אל קלחה, הייתה מסעדת חומוס ביפו עוד בתקופת השלטון הבריטי. ב-1948 חלקים גדולים מאוד מהמשפחה התפצלו לכל עבר, ורובם מצאו את מקומם בירדן. עם השנים, הבנים והנכדים המשיכו לעסוק באוכל ויש להם רשת מסעדות חומוס מצליחה בירדן תחת השם AL KALHA.
זיזו המשיך להפעיל בית קפה ערבי-יפואי על סלמה פינת שדרות ירושלים, בית קפה קטן עם קפה איכותי ומנות ערביות, שאנשים היו מגיעים עד אליו כדי לטעום. לפני כמה חודשים החליט זיזו שהגיע הזמן להביא את המסורת המשפחתית הענפה שלו למקום הראוי לה, ולאחר חקירה ממושכת על ההיסטוריה המשפחתית הירדנית, שיחות זום וניסיונות להחיות את מתכוני המשפחה העתיקים, הוא פתח את "אל קלחה" – חומוסיה קצת שונה.
אם אתם בעניין של חומוס-טחינה או חומוס-פול, אז כדאי שתחפשו חומוסיה אחרת. לא שזיזו לא מגיש חומוס, הוא פשוט מגיש תפריט מצומצם מאוד, שבו יש כמה מנות דגל – וכולן נאמנות למתכון המשפחתי.
מנת הדגל של המסעדה (תלוי את מי שואלים – הסבר בהמשך) היא הפאתה (40 שקל) – מנה עתיקה מהמטבח השאמי, המבוססת על שילוב מאוזן להפליא של חומוס טרי עם חתיכות לחם רכות, גרגירי חומוס, צנוברים, יוגורט וסמנה. המחיר של הפאתה לא זול יחסית, אבל הכמות גדולה ומשביעה ממש, השילוב בין הלחם המושרה, הסמנה החמאתית והחומוס – יוצר מנה מנחמת וחמימה.
בניגוד מוחלט לפאתה, מגיש אחמד מנה מרתקת, שבעיניי היא דווקא מנת הדגל של המקום: פול טרי מבושל וטחון, כשמעליו ביצת עין וסמנה חמימה (28 שקל). וואו, משהו בשילוב הזה יוצר ביס חמצמץ, עדין ומתקתק. הביצה היא ניגוד מפתיע, שממש לא ציפיתי לראות על מנה שכזו, והיא עובדת מצוין. אל תוותרו על המנה הזו, ותאמינו לי שזה בדיוק מה שאחמד אמר לי כשהזמנתי אותה, והוא צדק בכל מילה.
אל המנות האלו הצטרפו רבע פיתות קריספיות גדושות בתערובת של בשר כבש ובקר, מתובלות בעדינות וצלויות על הגריל (45 שקל). העראייס הזה עשוי היטב ועסיסי במיוחד, בזכות שילוב הבשרים הטריים שנטחנים כל בוקר. אני אוהבת עראייס – זו פשוט מנה מנצחת.
עוד בתפריט: מסבחה (24 שקל), חומוס (24 שקל), קודסייה (28 שקל), חומוס בשר (45 שקל), פלאפל (10 שקלים לשישה כדורים) ועוד.
המקום של זיזו, "אל קלחה", פתוח כרגע כל יום עד 18:00 בערב, ואומנם הקורונה שיבשה קצת את שמחת הפתיחה, אבל לאט לאט אנשים מתחילים להכיר אותו ולהצביע ברגליים.

אל קלחה – דרך שלמה 3, יפו,
טל' 077-7010240

כתבות נוספות באוכל

0

מאפה פסטה כוסמין ותירס

מצרכים (לכ- 4-6 מנות): 1 חבילת פסטה כוסמין מלא 3 קלחי תירס טריים 1 כפית מלח ½ כפית פלפל שחור גרוס...

אוכל19 באוקטובר 2020    דקה אחת
0

לרגל יום הפסטה הבינלאומי: סלט פסטה צבעוני

סלט פסטה הוא מנה שתמיד כיף לאכול. כל מה שצריך כדי ליצור מנה מנצחת, זה לבשל את הפסטה בצורה מדויקת...

אוכל14 באוקטובר 2020    דקה אחת

כתיבת תגובה