אוכל

בראנץ' תאילנדי וקינוח ספורטיבי

אוכל20 ביולי 2020    3 דקות
0

אז מה יש לנו השבוע? חוץ מענני הקורונה הממשיכים לאיים עלינו, אנחנו רואים גם מסעדות חדשות שפתחו דלתות, תפריטים מחודשים וחצרות מזמינות שבהן תשתו כוס יין • קבלו המלצות חמות על בראנץ' של סופ"ש ומשהו מתוק ובריא לסיום

בראנץ' תאילנדי וקינוח ספורטיבי

מסעדת "קאב קאם", אם עדיין לא הכרתם, היא השלוחה הצעירה של "הבית התאילנדי" המפורסמת. ב"קאב קאם" מגישים מנות תאילנדיות אותנטיות, אבל גם מנות מעודכנות וקלילות. הכל לצד שפע של אלכוהול, שהופך בדרך כלל את חוויית הישיבה שם לסוג של בילוי לילי כיפי. ישבתי שם על הבר לא מעט בלילות, והנה אני מגלה שהם החליטו לצאת עם בראנץ' קליל של סופ"ש קורונה. כזה שלא יקרע לכם את הכיס, אבל כן יספק חוויה של יציאה.
מה אוכלים? התפריט מציע ארבע מנות לבחירה מהראשונות + שתי עיקרית ושני משקאות מתובלים שעושים במקום, במחיר של 100 שקל לאדם. לצד כל אלו, אפשר לקבל 25% הנחה על תפריט היין והקוקטיילים. משתלם ממש, בעיקר לאור זה שהראשונות הן לא ברמת הביס הקטנטן, אלא משהו שקל וכיף לחלוק.
שנייה לפני הביס הראשון, קיבלנו כוס מלאה גזוז קר, מתובל בקינמון, ציפורן ופלפל אנגלי, וגזוז קר מתובל בהל, זרעי כוסברה וצ'ילי – תענוג ממש. משקה רענן וארומטי, שעובד ממש טוב עם האוכל החריף שאנחנו כל כך אוהבים.
משם כבר התחלנו במסע הקשה של בחירת ארבע ראשונות. רצינו סלט פפאיה, אבל אז הגבר החכם שלי גילה שאם נזמין בעיקריות את העוף הקראנצ'י, נקבל סלט פפאיה כתוספת. אז מיד עטנו על הנקניקיות המותססות בסגנון צ'אנג מאי, מתובלות ופיקנטיות; מיאנג פלה – נתחי לברק בתוך שתי סירות חסה אייסברג ועלי שיאפו, למון גראס, עלי ריח טריים; קשיו ותמרינדי – מסוג הביסים הקראנצ'יים ומלאי הניחוחות האלו, שממש שולחים אותך לתאילנד. משם זרמנו על טרטר של שייטל חריף בתיבול "איסן" קלאסי, עלי פאק פאו, נענע, כוסברה, צ'ילי יבש, "קאו קואה" וחלמון ביצת שליו נא; וסיימנו עם לברק שנכבש עם שאלוט, ג'ינג'ר וחריף. ארבע המנות האלו נותנות מנעד טעמים שמייצג כל כך מדהים את תאילנד. מתיקות, רעננות, חריפות וחמיצות. בשלב הזה ניצלנו את ההנחה שיש על יינות, ולקחנו יין לבן מגניב של יעקב אוריה. בכלל, כדאי שתדעו שחלק מהאווירה הצעירה-פאנקית שיש ב"קאב קאם", ניתן לזקוף לזכותו של תפריט האלכוהול והיינות שלה. יש פה דגש מפרגן במיוחד ליצרנים קטנים ומקומיים – עם המון רצון להביא יינות רעננים ומגניבים שלא הכרתם. אז נצלו את ההנחה ושתו איזו כוס יין, כי החיים קצרים.
הרגשנו כבר איך הגוף מתכנן על שנ"צ מושלם, וניגשנו לעיקריות. לקחנו כרעי עוף פריכים בטיגון ארוך, כשכל ביס חודר דרך שכבת עור פריכה ומתובלת, לצד סלט פפאיה חריף קלאסי. לצדה לקחנו מנה גדולה של לברק שלם של (כ-450 גרם) מטוגן וקריספי, ועליו סלט מצוין וחמצמץ-חריף של מנגו ירוק, שאלוט, סלרי, בוטנים ופלפל חריף, לצד סטיקי רייס (תוספת של 35 שקל).
הבראנץ' ב"קאב קאם" מספק את כל החשקים. הוא בילוי כיפי וצעיר, אתנחתא של אלכוהול קליל ואוכל טוב, שגורמים לנו להרגיש שיש עוד דברים חוץ מחדשות מדכאות וקורונה, המחיר משתלם והשירות מתוקתק. אז תרשו לעצמכם.
שישי/שבת 16:00-12:00
לינקולן 11, תל אביב, טל' 03-6889960

"אניטה" משיקה גלידות עם אחוז חלבון גבוה ואחוז שומן נמוך

את פינת הקינוח סגרנו בבית עם ערימת גלידה, שעבדה לנו על המצפון טיפה פחות מהרגיל. בגלידרייה "אניטה" השיקו לאחרונה סדרת גלידות שנקראת ANITA PRI, שבה אחוז החלבון גבוה במיוחד. כל מנת גלידה כוללת 10.5 גרם פרוטאין ו-4 גרם שומן למנה של 100 גרם. הגלידה מגיעה בטעמי פירות, ספירולינה וקפה.
מחיר: 27-17 שקל לגביע, 90-50 שקל למארז.

כתבות נוספות באוכל

0

מירדן ליפו

העולם מתחרפן, וגם אנחנו. התחושה הכללית היא שאנחנו חיים כרגע באי-ודאות סוריאליסטית, שבה אין לנו מושג מה יוליד מחר, מה...

אוכל31 ביולי 2020    3 דקות
0

סיפור הצלחה פחמימתי

א תם מכירים את תחושת הקנאה הזו שצובטת בלב כשאתם יושבים מול מישהו צעיר יחסית, כולו מלא אנרגיות והתלהבות מהחיים,...

אוכל5 ביולי 2020    3 דקות

כתיבת תגובה