אוכל

סיפור הצלחה פחמימתי

אוכל5 ביולי 2020    3 דקות
0

האחיות קורל ושיר גורן משיקות בייבי חדש: "בבקה פיצה"

סיפור הצלחה פחמימתי
צילום: אסנת גואטה

א תם מכירים את תחושת הקנאה הזו שצובטת בלב כשאתם יושבים מול מישהו צעיר יחסית, כולו מלא אנרגיות והתלהבות מהחיים, ואתם מגלים שהוא כבר הספיק לעשות דברים מדהימים. זו לא בדיוק קנאה רעה, אלא סוג של קנאת פרגון כזו, כי אי אפשר שלא להעריך אנשים כאלה.
את התחושה הזו בדיוק קיבלתי כשקפצתי ל"בבקה בייקרי" בצפון תל אביב וגיליתי את הבעלים קורל גורן, כולה בת 27 וכבר הבעלים הגאה של שני סניפים של "בבקה בייקרי" ושל בייבי טעים חדש של פיצה נפוליטנית שהיא פתחה עם אחותה בת ה-21.
אם לא הספקתם לקפוץ למאפייה המתוקה, אספר לכם שקורל הקימה אותה כשהייתה בת 24 בלבד. עם מוסר עבודה עצום ועם חסכונות – הבחורה הזו החליטה שבמקום לבזבז הכל על טיול אחרי צבא או לימודים, היא תפתח את עסק חלומותיה.
כיום "בבקה בייקרי" הוא כבר שם דבר, והמקום מפוצץ באנשים ובמיני מאפים מדהימים, ששתי האחיות עושות בעצמן: לחמי מחמצת, פרעצלים, עוגות שמרים דשנות, עוגות בחושות ועוגיות, כריכים מלאים בכל טוב וסלטים, ועוד מלא דברים טובים שחובה לבוא לטעום.

הבצק המושלם
אבל בעיקר רציתי לספר לכם על הבייבי החדש, שאליו הצטרפה גם האחות שיר כשותפה מלאה, אחרי שחזרה מצרפת מלימודי פטיסרי בבית הספר היוקרתי קורדון בלו. שתי האחיות החליטו לפתוח משהו שונה, שישלב בין הקינוחים המדהימים ששיר עושה לבין פחמימה טיפה אחרת ויותר מאתגרת. אחרי שהשקיעו ימים ולילות, הן מצאו את הבצק המושלם – ו"בבקה פיצה" נולד.
תקשיבו לי טוב, זה אחד הבצקים הכי טעימים שתאכלו בחיים שלכם. אין לי מושג מה המתכון, אבל כשנגסתי בטבעת של בצק ממולאת בגבינת לאבנה ועלי גפן, הייתי פשוט המומה מהטעם המושלם.
גם כשהגיעו הפיצות, איכות הבצק הייתה הדבר הראשון שהרגשנו. הריח המעולה לצד המרקם המושלם. הפיצות של "בבקה" הן בסגנון נפוליטני, כלומר פיצות עגולות עם בסיס יחסית דק ושוליים שמנמנים. פיצה שנאפית בחמש דקות בחום גבוה במיוחד, ועם רוטב עגבניות שדורש עגבניות טריות ותיבול מינימלי. טעמנו כמובן את המרגריטה המצוינת וגם פיצת פטריות עשירה. המאפה מעלי הגפן הותיר בנו את החותם הכי חזק, ולו רק מפני שהבצק בו היה דומיננטי מאוד. ובכלל, הרעיון של למלא בצק בעלי גפן ולאבנה טרייה – הוא פשוט גאוני. אם אתם באים רעבים במיוחד או כחבורה גדולה, שווה לטעום גם את כריכי הפרעצל.
בין הפיצות בתפריט ניתן למצוא: תרד וגבינת עיזים – עם עלי תרד וקרעי גבינת עיזים; בצלצלים – עם שלושה סוגי בצלים וריבת בצל; החריפה – עם זיתי קלמטה, צ'ילי טרי וגבינת מנצ'גו מגורדת; וגם פוקאצ'ה עלי גפן – עם לאבנה, עלי גפן ושמן זית; ועוד.
ולסיום סיומת, אין מצב שאתם לא מחסלים איזה שני קינוחים לפחות. אנחנו טעמנו פאי לימון מופלא ואוורירי, בעל מתיקות וחמיצות מעודנים; וגם קראק פאי מתוק ודחוס. שני אלה, לצד אספרסו משובח – ונסענו הביתה שמנמנים ומאושרים.
משה סנה 21, תל אביב
שעות הפעילות: א׳-ה׳ 22:00-11:30, ו׳ 15:00-10:00

כתבות נוספות באוכל

0

מאפה פסטה כוסמין ותירס

מצרכים (לכ- 4-6 מנות): 1 חבילת פסטה כוסמין מלא 3 קלחי תירס טריים 1 כפית מלח ½ כפית פלפל שחור גרוס...

אוכל19 באוקטובר 2020    דקה אחת
0

לרגל יום הפסטה הבינלאומי: סלט פסטה צבעוני

סלט פסטה הוא מנה שתמיד כיף לאכול. כל מה שצריך כדי ליצור מנה מנצחת, זה לבשל את הפסטה בצורה מדויקת...

אוכל14 באוקטובר 2020    דקה אחת

כתיבת תגובה