אוכל

על האש ועל הבר

אוכל1 ביולי 2020    3 דקות
0

בכיכר קטנה, בצמוד לשוק בצלאל הוותיק, נפתח "בצלאל" - גריל-בר ים תיכוני, שבו תמצאו מזטים חמים וקרים, מגוון שיפודים וקוקטיילים שעושים שמח

על האש ועל הבר
צילום: אנטלי מיכאלו

יש דברים שיש עליהם קונצנזוס, כמו למשל שישראלים אוהבים על האש. זה לא משהו שנדון בו יותר מדי עכשיו, אבל בהחלט ניתן להכריז שאנחנו נחשבים לאנשי תרבות החומוס-צ'יפס-סלט, שלא לדבר על שיפודים וטחינה נוזלת על ידיים, אין ספק שהתרבות הזו יצרה נישות שונות של שיפודיות, שהתאימו את עצמן לקהל שסביבן.
למשל, שיפודיות קלאסיות, העמוסות בעיקר בגברים הרוכנים מעל סלטים, אוחזים בפיתה שמתפוצצת מבשר, לוקחים ביס רעבתני ומיד לאחריו מעמיסים עוד ערימת כרוב כבוש, או דוחפים איזה פלפל שיפקה. מהצד השני, יש שהלכו על הגרסה המהוקצעת יותר, למשל "האחים", שבנו שיפודיה ישראלית-תל אביבית, שבה יש אותו דבר רק מצולחת יותר, כשהמזטים בצלחות וקנקני הערק אשכוליות מנצחים על החגיגה.
ויודעים מה – אני מתה על שניהם. אני מתענגת על העמידה הזו באמצע הרחוב והבליסה החייתית-רעבתנית של פיתה, דחוסה בקבבים לוהטים ומלא טחינה משובחת. זה הביס הכי טוב בעולם. מצד שני, גם לשבת בשולחן של מזטים מעולים, שיפודים של נתחי בשר איכותיים וכוס של יין או פסטיס אל מול השקיעה, זו חוויה קולינרית בפני עצמה.

שיפוד קבב וקוקטייל, מישהו?
ממש עכשיו נפתח בבצלאל, מטר מהשוק, גריל-בר משודרג, שבו – לצד השיפודים, לא מוותרים על הקוקטייל. למקום קוראים "בצלאל". השם לא הכי מפתיע, אבל תכלס מדהים איך לא חטפו אותו כבר מזמן. המסעדה מוגדרת כמסעדת גריל, ואפשר לבוא לקחת בפיתה, אבל הם בונים על זה שתשבו ותשתו איזה דרינק קודם.

מה אוכלים?
פותחים בכמה מאזטים: ממרח חציל בלאדי מלא בשום, פלפלים חריפים כבושים שמלהטים את הפה ופותחים את הרעב, איקרה מפתיעה וממש טובה, סלטון של ארטישוק ופטה ועוד. מזט אחד יעלה לכם 17 שקל, שלושה ב-42 שקל, וחמישה יעלו 64 שקל. את החריפות של הפלפלים תקררו עם קנקן מכובד של שמחה, או במילים אחרות – קנקן ערק ואשכוליות, ב-94 שקל (מספיק לכחמש מנות). אפשר גם לקחת קנקן סנגריה קרה, מרגריטה או אפרול שפריץ.
ואם אתם ממש לא בעניין של לחלוק, אז יש פה קוקטיילים שווים במחיר של 34 שקל.
כדי שלא נישאר רעבים, חס וחלילה, הזמנו גם איזה מאזט חם של פטאייר – משולש של בצק שמרים ממולא בתרד ואורגנו (26 שקל). בשלב הזה כבר ידענו שאם נמשיך לנשנש, נשבע ומהר, אז חיכינו בסבלנות לבשר.
המקום מציע כ-15 שיפודים מגוונים, כולל טבעוני מ"בשר ביונד". המחירים נעים בין 48-36 שקל לשיפוד, כשכל שיפוד מגיע עם תוספת לבחירה. השיפוד שני יתומחר ב-50%.
אנחנו לקחנו נתח קצבים, פילה דג בשום ונקניקיות מרגז. השיפודים הגיעו עם צ'יפס דקיק, אורז בוכרי עם חומוסים וערימה של ירקות צלויים. נתח הקצבים והפילה דג היו עשויים מושלם. לא קל לעשות שיפוד של דג בלי לייבש אותו, ופה הוא נשאר עסיסי. נתח הקצבים היה רך ומלא מיצים. על המרגז היינו רק חצי סגורים. טיפונת יבש בעשייה שלו, אבל התיבול היה פיקנטי כמו שצריך.
בינינו, גם הוא חוסל.
הפעם פחות היינו בעניין של מתוק, וסגרנו את הערב עם עוד דרינק. אבל שתדעו שיש ב"בצלאל" לא מעט מתוקים, כמו: כנאפה, סורבה, בוואריה עם פירות, וכמובן קינוח שוקולד מושחת.
אני מחבבת את הקונספט הזה של מסעדות פועלים משודרגות. המחירים איכשהו זולים יותר, אבל החוויה מסעדתית לגמרי, ולגמרי מתאימה לקיץ הישראלי הלוהט. נקודת זכות ענקית למחירי האלכוהול ולתמחור של המזטים.
ראשון-חמישי 23:00-17:00,
שישי-שבת 23:00-12:00
המכבי 2, תל אביב

כתבות נוספות באוכל

0

מאפה פסטה כוסמין ותירס

מצרכים (לכ- 4-6 מנות): 1 חבילת פסטה כוסמין מלא 3 קלחי תירס טריים 1 כפית מלח ½ כפית פלפל שחור גרוס...

אוכל19 באוקטובר 2020    דקה אחת
0

לרגל יום הפסטה הבינלאומי: סלט פסטה צבעוני

סלט פסטה הוא מנה שתמיד כיף לאכול. כל מה שצריך כדי ליצור מנה מנצחת, זה לבשל את הפסטה בצורה מדויקת...

אוכל14 באוקטובר 2020    דקה אחת

כתיבת תגובה