אוכל

מהפך קולינרי: מסעדת אריא בתפריט חדש

אוכל21 ביוני 2020    3 דקות
0
מהפך קולינרי: מסעדת אריא בתפריט חדש
צילומים: ירון ברנר | אסנת גואטה

אין מה לומר שהקורונה, יימח שמה, היא אנגימה. היא באה אלינו בהפתעה ושיבשה את חיינו בצורה כזו שהיינו צריכים, לפחות חלקנו, לחשב מסלול מחדש. ולא רק אנחנו כאינדבידואלים. עסקים רבים, שהפנימו שמה שהם עשו עד כה פחות עובד או כבר לא רלוונטי, כעת צריכים להמציא את עצמם מחדש.
לפעמים דווקא מצבי קיצון, סיטואציות דרמטיות כמו הקורונה, מביאים אנשים מסוימים לחשוב מחוץ לקופסה, לנצל את המצב וליצור משהו אחר. משהו חדש. וזה בדיוק מה שעשה השף גיא גמזו עם מסעדת אריא.
אם לא אכלתם עד היום במסעדת אריא – חבל, זו הייתה מסעדה של מטבח שף קלאסית נהדרת. אבל אל תתבאסו יותר מידי, כי ממש עכשיו החליט הבעלים והשף של המסעדה – גיא גמזו, להמציא את המקום מחדש, לחזור קצת למקורות הפרסיים-מצריים שלו, ולעשות מאריא מסעדת אוכל שאמית-לבנטינית. כזו שמביאה את הגורמה לבהרט, את הכבוד לשקדים ולפיסטוקים הטורקיים באורז הפרסי האמיתי, את ניחוח הוורדים לקינוח. והתוצאה מטריפת חושים.

מה אוכלים? המון והכל
התחלנו בכופתא איראני – שני עלי חסה פריכים שנחו להם על שבבי קרח, ממולאים בבורגול, עשבי תיבול, רכז רימונים ואבן יוגורט מגוררת. סוג של קריצה לאוייסטרים. ביס כיפי, חמצמץ מתקתק. המשכנו למנה מושלמת, באמת מושלמת, של בייבי קישואים מתוקים שנצרבו על גריל פחמים ואז הונחו על שפע של לאבנה עזים סמיכה ודבש ענבים. הביס שנוצר מהשילוב השרוף-חמצמץ-מתקתק הזה, הוא בלתי יאמן. בעיקר לאור חומרי הגלם הפשוטים. מנה שאתם חייבים לאכול.
המשכנו למנה של נתחי טונה נאים על מרק זעתר ועגבניות, כשמעל כל חתיכת דג הייתה סלסת זיתי קלמטה ויוגורט מגורר, וכמובן זילוף של שמן זית משובח. שוב, חומרי גלם טובים, מנה לא עמוסה מצד אחד, אבל מלאת טעמים מצד שני. חכו, אנחנו ממשיכים. לשולחן הגיעה צלחת לבנה עמוקה וגדושה בכיסונים מבצק רבוך, כל כיסון ממולא בקישואים וגבינת המאירי על קציפה של יוגורט כבשים חמים. כמו לאכול עננים קטנים ולבנים. המשכנו למנה קלאסית של שקדי עגל, אבל פה הם הגיעו על קרם כרוב מעושן, צ'יפס קייל וטוויל פריקה. קצת משחקים של מטבח מודרני על מטבח ישן.
סיימנו את ארוחת הראשונות המושלמת הזו עם קבב דג ים מלא עשבי תיבול, ומנה ששלחה אותי לטורקיה – פסטרומי תוצרת בית, בתערובת תבלינים עם ממרח שקדים ועשבי תיבול, איולי חזרת ולימון ופיסטוק איראני. בשלב זה כבר היינו על הגבול, אבל כבר בהתחלה הבטחנו לעצמנו שאנחנו לא מוותרים על הקבב. גיא החליט שאכלנו יפה, ולכן את הקבב העסיסי שתובל בדיוק כמו ברחובות תורכיה, הוא הניח על ערימת אורז פרסי מרתק בטעמו, כזה שאני אישית לא אכלתי מעולם. אורז שמנוקד בשקדים ופיסטוקים קלויים, פירות יבשים וספוג בשומן טלה. הביס שנוצר הוא חמאתי, מתוק וקראנצ'י – ובעיקר לא מוכר.
לקינוח לקחנו את הסחלב הקר, שהיה מפתיע וטעים בטירוף. מה שעשה את הוואו האמיתי היו השקדים והאגוזים המקורמלים שהשתלבו עם עלי הוורדים המסוכרים ושהתפצפצו בפה.
החוויה באריא החדשה היא נהדרת, טעימה ובעיקר מרעננת בטעמים ובגישה שלה. לא פחות משמח הם המחירים שירדו. מנות ראשונות יתחילו ב־48 שקל, והעיקריות יהיו באזור ה-100 שקל.
נחלת בינימין 66, תל אביב

כתבות נוספות באוכל

0

מירדן ליפו

העולם מתחרפן, וגם אנחנו. התחושה הכללית היא שאנחנו חיים כרגע באי-ודאות סוריאליסטית, שבה אין לנו מושג מה יוליד מחר, מה...

אוכל31 ביולי 2020    3 דקות
0

בראנץ' תאילנדי וקינוח ספורטיבי

מסעדת "קאב קאם", אם עדיין לא הכרתם, היא השלוחה הצעירה של "הבית התאילנדי" המפורסמת. ב"קאב קאם" מגישים מנות תאילנדיות אותנטיות,...

אוכל20 ביולי 2020    3 דקות

כתיבת תגובה