אוכל

חדשות האוכל

אוכל15 ביוני 2020    3 דקות
0

שני פופ-אפים מרגשים, תפריט חדש לסרפינה האיטלקית, שוק האיכרים של נמל תל אביב חוזר לפעול בימי שישי • וגם: טעמי הגלידה שיעשו לכם את הקיץ

חדשות האוכל
טל שפיגל. צילום סוונד אנדרסן

הפטיסייר טל שפיגל חובר למלונות בראון
שיתוף פעולה מיוחד בין השף-פטיסייר טל שפיגל מפריז ומלונות בראון. במסגרתו, יקיים שפיגל פטיסרי פופ-אפ במלון בראון TLV. בפופ-אפ יציע שפיגל קינוחים מיוחדים פרי יצירתו, אותם ניתן יהיה להזמין מראש ולבוא לאסוף, או להגיע להתרשם מהמבחר ולטעום.
בין הקינוחים המוצעים: עוגת לימון ויוזו עטופה באורז תפוח (22 שקל לפרוסה), עוגיות קרמל פקאן ושוקולד לבן (25 שקל), מרשמלו אגוזי לוז וקרמל עטוף בשוקולד חלב (25 שקל), טארט דובדבנים ופיסטוק (38 שקל), פלאן פטל (35 שקל), מרמלדת גויאבה (55 שקל למארז), טארט שוקולד וכוסמת (38 שקל) ועוד.
מתי: עד סוף החודש.
שעות הפעילות: א'-ה' 11:00-18:00,
ו' 10:00-14:00.


שישי בשוק האיכרים בנמל תל אביב
השוק, שמאגד תחתיו עשרות חקלאים ויצרני בוטיק, חוזר לפעילות לאחר הפסקה של כמעט כחודשיים. ואם כבר לחזור, אז בגדול. שוק האיכרים מתפרש כעת על שטח כפול מגודלו הקודם ומונה למעלה מ-25 דוכנים ונקודות מכירה שונות. בין הדוכנים: תוצרת עונתית ומיוחדת של שלמה אברבנאל ממשק 6, פירות יער טריים של עמי ברקוביץ' ממושב שעל שבגולן, תירסים של "תירס גילי", פרחים צבעוניים של משק בן צבי, מגוון זני תמרים מיוחדים של "מורן תמרים", וגם יפתח ברקת וחגי בן יהודה, האופים המופלאים, עם שפע של לחמים ומאפים בעבודת יד.
האנגר 12, ימי שישי בין השעות 7:00-15:00.

סרפינה משיקה תפריט קיץ וגולשת למרפסת
מסעדת Serafina משיקה תפריט קיץ חדש ומרענן עם מגוון רחב של פסטות טריות, ירקות עונתיים, דגים מקומיים, בשרים מיושנים ועוד. בין המנות החדשות בתפריט: ספגטי מרינרה, פפרדלה דגים, ניוקי פסטו עשבי בר, זוקיני אלי אוליו, פיצה פשה עם סרדינים ואנשובי, ועוד.
כמו כן, הקיץ הגיע וגם סרפינה מתאימה את עצמה למזג האוויר ופותחת את המרפסת החיצונית שמכילה עוד כ-60 מקומות ישיבה באוויר הפתוח.
איינשטיין 10, רמת אביב

תפריט חדש לפומו
גם פומו האיטלקית, בהובלת השף שחר ברנע, מתאימה את עצמה לחזרה מחודשת לשגרה, עם מנות חדשות ומנות ספיישל, תפריט יינות משודרג ופתיחת המרפסת. בין המנות החדשות בתפריט: כרובית בטאבון ברוטב יוגורט עשבי תיבול לימוניים, צ'ילי, אגוזי לוז וגבינת שברה (54 שקל); סלט בלסמיקו לבבות חסה, רוטב בלסמי, שמן זית, בלסמי לבן וברי פחם (62 שקל); המבורגר בריוש, בשר מתערובת השף, כבד אווז, רוטב יין אדום ודמי גלאס (112 שקל), ועוד.
הברזל 11, תל אביב

גולדה משיקה קולקציית קיץ  מרעננת 
קיץ 2020 הולך להיות צבעוני וטעים בגלידריית גולדה עם קולקציית טעמים פירותיים ומצננים של שמנת וסורבה, שיקבלו טאץ' מלא סטייל. חלק מהטעמים החדשים: גלידת שמנת קראנץ' פטל עם שבבי שוקולד; צאנקי לימון – קרם לימון, שמנת וחתיכות לימון; קרייזי אננס; בננה עם פצפוצי שוקולד; גלידת קראק פאי; וסורבה אבטיח נענע.

פופ-אפ מזרח אירופאי
השפית מרגריטה גרינברג והמסעדנית לילי בן שלום יגישו מגוון כיסונים מסורתיים במסעדה הגאורגית "ללה" ש בשוק הכרמל. בכל יום, החל משעה 16:00, יהפוך בית המאפה למפעל יצרני קטן עם אוסף כיסונים מיוחדים במילויים שונים המגיעים מכל רחבי מזרח אירופה: ורניקי, פלמניקי וחינקלי, בגרסאות אותנטיות ועכשוויות. הכיסונים מוגשים לצד סלטים: סלט ירקות גאורגי, סלט תפוחי אדמה רוסי ואיספנאחי – סלט העשוי מתרד, גלילות חצילים ואגוזים. אל הארוחה יתלווה אלכוהול לדוגמת צ'צ'ה וקוקטיילים עם וודקה.
מחיר: 3 יחידות- 28-32 שקל.
חבשוש 42, שוק הכרמל, תל אביב

כתבות נוספות באוכל

0

מירדן ליפו

העולם מתחרפן, וגם אנחנו. התחושה הכללית היא שאנחנו חיים כרגע באי-ודאות סוריאליסטית, שבה אין לנו מושג מה יוליד מחר, מה...

אוכל31 ביולי 2020    3 דקות
0

בראנץ' תאילנדי וקינוח ספורטיבי

מסעדת "קאב קאם", אם עדיין לא הכרתם, היא השלוחה הצעירה של "הבית התאילנדי" המפורסמת. ב"קאב קאם" מגישים מנות תאילנדיות אותנטיות,...

אוכל20 ביולי 2020    3 דקות

כתיבת תגובה